35. kapitola

10.6K 723 103
                                    

         ,,Je to lepší, než jsme čekali. Jsou tam. A pravděpodobně budou tady ještě dlouho." Ozval se mladý muž se světlými vlasy.

        Pět mužů stálo uprostřed změti hlasů a lidí. Trh byl v plném proudu, každý chtěl prodávat, každý chtěl nakupovat. Sjížděli se sem šlechtici i lidé z nejrůznějších krajů, ať už za účelem prodeje nebo koupě. Byli tu zámožní, kteří chtěli koupit zajímavé věci, ale taky i chudí, kteří se snažili vyžebrat kousek jídla nebo nějaký ten peníz.

        Aderr spokojeně zamručel. ,,Výborně. Sledujte je na každém kroku." Zašklebil se na oba mladé muže za účelem možného úsměvu, který se mu poněkud nezdařil.

        ,,Stephane, necháváte to celé na mě?" Otočil se k mladému mágovi, který si je zamyšleně prohlížel.

        ,,Jistě. Nesmíte mě ani Paní zklamat. Jsou vám jasné všechny rozkazy, doufám. Už jen chvíli a můžeme Paní vyvést na světlo. Pokud osud bude chtít jinak, bude to ona, kdo tu malou holku zabije. A pak se napojí z její moci. Koneckonců, nikdo o naší Paní neví. Všichni si myslí, že když utekla, zemřela. Nikdo ji nepozná." Zazubil se Stephan.

        Aderr naklonil hlavu na stranu. ,,Máte pravdu. Máme naprosto volné ruce a nikdo nám nebude stát v cestě."

        ,,Ale pamatujte si, nesmí vás nikdo vidět. Paní musí nejdříve nabýt plné síly, než aby mohlo vyplout na povrch její znovuzrození." Zavrčel Stephan.

        ,,Už vidím ty vyděšené, křičící a brečící obličeje všech, co nejsou s ní." Zasmál se Aderr až se popadal za břicho.

        Stephan se zlomyslně usmál. ,,Nebude to trvat už dlouho. Musíme si však ještě nějakou chvíli počkat. Snažte se je zneškodnit při každé příležitosti. Pošlu sem pár posil, aby vás nepotkávali pokaždé. A jestli se objeví její bratr, zabijte ho také." Poručil Stephan přísně.

        Všichni bez námitek souhlasili.

        ,,Zapoj se do všeho i ty, náš mladý blonďatý příteli. Věřím, že ji zvládneš vylákat." Otočil se Stephan na mladého dlouhovlasého muže. ,,A teď běžte. Čeká nás ještě dlouhá práce." Zavrčel Stephan, obrátil se a bez rozloučení se ztratil v davu lidí.

                                                                                * * *

        Chereen se zastavovala skoro u každého stánku a s nadšeností komentovala věci, které spatřila. Gabriela to všechno nudilo k smrti. Nebavilo ho chodit od stánku ke stánku a dívat se na věci. Přesně takové jsou ženy, pomyslel si znuděně, ale dál poslušně Chereen a Arthura následoval. 

        Důstojný lev si prohlížel všechny a všechno. Zřejmě byl z té velké změny natolik vyveden z míry, že musel všechno objevit jako první. V davu se častokrát i ztratil, ale pak se znovu objevil, jakoby nic.

        Chereen ještě nikdy neviděla tolik lidí, tolik barev, vůní a zvuků. Byla z toho celá úplně vedle, a proto musela chodit od stánku ke stánku a koukat po všech těch krásných věcech nakoupených či ručně dělaných. Bylo tu spousty zajímavých jídel, ovoce i zeleniny. Dobytek byl zavřený v ohradách nebo volně přivázaný ke kůlům, či zavřený ve velkých a prostorných klecích, aby si zvířata nemohla ublížit. Čím kvalitnější zvíře, tím vyšší cena. Slepice byly krásně opeřené, králíci huňatí a dobře krmení, krocani majestátní, krávy klidné a ospalé, ovce, kozy, prasata, koně... A spousty dalších zvířat. Mimo dobytek tu byli i okrasní ptáci, plazi, pavouci nebo hadi. Byly zde nejrůznější druhy oblečení, od šíleně drahých šlechtických šatů po ty nejlevnější měšťanské oblečky. O botách platilo to samé. Byly zde i nejrůznější doplňky, klobouky, náramky, náhrdelníky, náušnice, šminky, sponky, šátky, občas i voňavky. Stánky s knihami, s obrazy, s kresbami, se soškami, starýma a vzácnýma věcmi z dovozu, s kořením nebo i s hračkami pro děti. Bylo toho spousty, namačkané na sobě. Stejně tolik tu bylo lidí. Vlastně mnohem více.

THE WITCH - Love is a strong magic (2015)Where stories live. Discover now