60. kapitola

7.9K 603 22
                                    

        Jediné, na co se teď musela zaměřit, byla Temná čarodějnice. Obrátila veškerý hněv proti ní. Ne. Gabriel není mrtvý. Nesmí být mrtvý. Byla si jistá, že stihla odstřihnout temné paprsky natolik brzo, aby Gabriela před smrtí zachránila. Ale jestli si to jen namlouvá... Bez Gabriela by nemohla žít. Když ho poprvé potkala, její svět byl úplně jiný, byl horší, a ona si myslela, že to nikdy nebude lepší. Jenže Gabriel byl ten, který s jejím světem pohnul v základech a naprosto ho změnil. Ale teď, když už ho natolik milovala, ležel na zemi buď mrtev nebo v bezvědomí. Chereen nechtěla věřit teorii, že by muž jejího srdce tak snadno zemřel. Ne. To se prostě nemohlo stát. Ale jestli ano... pak ona půjde za ním.

        Ale ještě tady byl jeden nevyřešený problém v podobě Temné čarodějky. Musela ji zničit, aby zachránila ostatní. Dělala to pro svoji rodinu. Pro Baldemora, který v téhle válce svůj život definitivně zakončil. Pro bytosti. Pro Johna. Pro vlastní klid v duši...

        Temná čarodějka zaútočila. Pravděpodobně si myslela, že Chereen vyvedla natolik z míry, že teď nebude problém se jí zbavit. Ale Chereen byla připravená. Odrazila útok své nepřítelkyně a v jen mírných obavách provedla protiútok. Avšak Temná čarodějka neměla vůbec žádný problém její kouzlo zablokovat. Zbožně se zasmála a Chereen naskočila při jejím smíchu husí kůže.

        ,,Jsi legrační, když se mě snažíš zabít." Zasmála se znovu. ,,Myslela jsem, že budeš silnější."

        ,,Jsem dost silná!" Vykřikla Chereen pobouřená chováním své protivnice.

        Temná čarodějka pohnula prsty, ale Chereen nepřekvapila. Její útok byl odražen. Pokusila se o další útok, ale i ten Chereen odrazila. V očích jí plál hněv. Teď už to ani tak nebyl smutek nad tím, kolik lidí Chereen v bitvě ztratila. Ovládal ji samotný hněv, který zaměřila na Temnou čarodějku a chystala se ho ze sebe vypustit. Musela ji přemoct. Musela vyhrát a nesměla zbytečně ztrácet čas. Nevěděla, kde je Arthur, ale tím se teď nemohla zabývat. Jediné, o co jí šlo, bylo zabít čarodějku, která stála jen kousek před ní, co nejrychleji, aby o život přišlo co nejméně mágů a bytostí. 

        Chereen zaútočila. Z jedné natažené ruky vyšlehla několik zlatavých paprsků velmi silného magického kouzla, které Temnou čarodějnici na malou chvilku oslepilo. I tak to ale stačilo, aby do ní kouzlo narazilo a odhodilo ji o kus dál. Zatímco se Temná čarodějka s pár škrábanci zvedala ze země, Chereen musela zablokovat několik kouzel jejích přisluhovačů, než se jich ujali mágové z její armády. Neměla čas se ani nadechnout a už se musela znovu bránit. Musela odrazit několik dalších kouzel, přitom se snažila držet se blízko Gabrielova bezvládného těla. Její prsten stále rudě svítil.

        Bušila do Temné čarodějky těmi nejmocnějšími kouzly a několikrát se jí podařilo svoji protivnici zasáhnout. Tak jednoduché to ale neměla, protože Temná čarodějka jí to oplácela mnohem silnějšími kouzly a bolest, kterou Chereen při každém z nich ucítila jí vůbec nepřišlo jako dobré znamení.

        Znovu se jí v hlavě objevila vzpomínka na padajícího Gabriela k zemi. Temná čarodějnice nemusela dělat mnoho, aby se ho zbavila. Chereen ucítila vzrůstající hněv. Čím víc myslela na to, jak viděla umírat své blízké, tím víc její kouzla nabíraly na síle. Temná čarodějka většinu z nich přestala stíhat odrážet. V jejích očích se zračil údiv a jen trochu strachu. Ale to Chereen naprosto stačilo k tomu, aby do ní bušila ještě silněji a ještě více kouzly. Po malé chvíli se začínala cítit unavená. Netušila, jak dlouho už takhle bojuje, ale věděla, že nesmí ztrácet další čas. Gabriel mohl být v bezvědomí, ale každou chvíli mohl zemřít, pokud se k němu rychle neobrátí a nezjistí, jak na tom je. Avšak nevypadalo to, že by se chtěla Temná čarodějka jen tak vzdát.

THE WITCH - Love is a strong magic (2015)Where stories live. Discover now