51. kapitola

8.5K 716 46
                                    

        Troll se zastavil před dveřmi na samém konci chodby, kde stály další stráže. Neřekl jim ani slovo a mozolnatou rukou na ony dveře zasazené v kamenné přírodní zdi zaklepal. Dveře se samy od sebe, pravděpodobně kouzlem, otevřely a odhalily tak rozlehlou komnatu. Troll ustoupil mladému mágovi z cesty a rukou mu pokynul, aby vešel dovnitř. Co jiného mu tedy zbývalo, než se nadechnout a vkročit do komnaty Temné čarodějnice. Dveře se za ním okamžitě s třísknutím zavřely, takže málem leknutím nadskočil. Zdálo se, že v místnosti nikdo není, ale na každé straně komnaty byly další dveře, které vedly do dalších místností. Čarodějčin prostor byl opravdu velký, s tím musel počítat. Byla to přece žena, která velela celé své armádě a nikdo ji nikdy nezradil.        

        ,,Jsem ráda, že se ke mě připojil další schopný mág." Ozval se z jedné z místností čarodějčin hlas.

        Temná čarodějnice vstoupila do místnosti, kde na ni čekal mladý muž oblečený do krásného a drahého šlechtického obleku. Očima si mladého muže před sebou prohlédla.

        ,,Ani nevíte, jak jsem šťastný, že vám, má Paní, mohu být nápomocen." Nejistě polkl.

        Temná čarodějnice se tiše zasmála. ,,Říkej mi prosím Desphy." Svůdně se usmála.

        ,,A-Ale..."

        ,,Jsi zajímavý, a to i z důvodů, které jsou ti známé." Pomalým krokem došla až k němu a své dlouhé černé šaty s vlečkou tahala za sebou. ,,Já musím hrát podle jasných pravidel." Naklonila zvědavě hlavu na stranu a prsty přejela mágovi po hrudi, přitom chodila dokola kolem něj. ,,Ale ty podle nich hrát nemusíš." Zlověstně se usmála.

        Mág se nadechl. ,,Zníte, jako kdybych měl teď dostat nějaký významný úkol. I když jsem tady nový, slibuji vám, že svůj úkol splním."

        ,,Vážně?" Desphy se zastavila přímo před ním. ,,Můžeš se o to aspoň pokusit. Mí lidé to před tvým nástupem nedokázali, ale ty jsi někdo, kdo k ní má neomezený přístup." Pousmála se.

        ,,K Bílé čarodějce?" Povytáhl mág obočí. ,,To je pravda."

        Desphy se usmála. ,,Takže už to víš. Samozřejmě... Čekala jsem, že budeš trochu víc překvapen."

        Zavrtěl hlavou na znamení nesouhlasu. ,,Já tu magii z ní cítil pořád. Nechutnalo mi to a najednou jsem věděl, kam patřím a že proti ní chci bojovat. Cítím ji pořád a všude, je to čím dál složitější s ní vydržet." Zavrčel.

        Desphy se rozesmála hlasitě na celý pokoj. ,,Jsi úžasný, víš to?" Oči jí svítily nadšením.

        ,,Co přesně po mně chcete?" Už si nepřipadal tak nervózně a donutil se k lehkému úsměvu.

        ,,Zab ji. Zbav se jí. Prostě ať mi nepřekáží v cestě. Ušetříš tak celou moji armádu zbytečné války." Položila mu obě ruce na ramena. 

        Byla jen o trošku vyšší než on sám a zblízka vypadala ještě dokonaleji. I když musela být o něco víc starší, stále vypadala mladě. A krásně. Černé dlouhé vlasy jí spadaly až k bokům a plně rty si namalovala rudě červenou rtěnkou. Tohle všechno, spolu s kouřovým odstínem očí a s černými šaty, působilo svůdně a sexy.

        ,,Tohle je trochu obtížnější úkol, ale pokusím se jej splnit." Pokývl hlavou a neklidně přešlápl.

        ,,Věřím ti a vím, že to bude složité. Ale jsi jediný, kdo k ní má takový přístup. Tak mě zkus nezklamat." Mrkla a kousla se do rtu.

THE WITCH - Love is a strong magic (2015)Kde žijí příběhy. Začni objevovat