27. kapitola

10.5K 750 13
                                    

        ,,Ten prsten nikdy nesundávej." Zněly jí v hlavě Grebethovy slova včerejšího večera, když jí předával rudý prsten s krví první Bílé čarodějnice. Stáli tehdy v jeho pokoji, nikým nerušeni, takže nikdo nepoznal, jak velká moc se právě předávala. Jeho staré ruce uchopily Chereeninu ruku pevně a jedním svévolným pohybem prudce nasadily prsten na prostředník. ,,Spojí se s tebou okamžitě. Jsi jeho paní a on ti propůjčuje další polovinu moci Bílé čarodějnice, kterou ovšem nemůžeš použít, pokud nedojde ke Svazku. Opatruj ten prsten jako oko v hlavě. Pravdou je, že už ho jen tak z prstu nesundáš." Krčil rameny. ,,Jeho další výhodou je, že když budeš mít závažný problém, tvůj prsten si sám zavolá osobu, která ti je nejblíže." Dodal ještě a Chereen okamžitě pocítila, jak do ní narazila vlna mocné magie a uložila se někde uvnitř v ní, kde se neklidně svíjela spolu s ostatní mocí. ,,Pamatuj, že Bílá čarodějnice má neomezenou moc, kterou uvolníš jenom Svazkem. Měla bys pomalu začít hledat třetí věc, kterou Svazek zapečetíš." Poslední slova, které Chereen cestou ke svému pokoji doprovázely, když si prohlížela ten zvláštní drahokam, který jí nešel z prostředníku sundat, jako kdyby byl s ní spojený...

                                                                        * * *

        Tento den patřil mezi ty, kdy se konají důležité obchodní a všelijaké jiné schůzky. Tudíž bylo celé sídlo přeplněné mladými i starými šlechtici. Ti mladí tu chodili hned ze dvou důvodů a tím nebyly jenom obchodní schůzky s Lordmágem. Většinou byla středem pozornosti vždycky Anabell. Pro Chereen, Gabriela a Grebetha to byla jedna z několika výhod tohohle dne. Poklidně tak mohli trénovat v nejklidnějším koutu zahrady, kam nikdo ze sídla nedohlédl, pokud se dobře skryli za všelijakými stromy. Od poslední návštěvy na území za potokem uběhly už tři dny a Chereen se v čarování stále lepšila. Pokroky viděla i celá její rodina a všechno se během těch tří dnů změnilo. Chereen začínala být uznávána dokonce i Swanem, který se k ní začal chovat ohleduplněji a podporoval ji ve snaze začít kouzlit. Když Chereen pomyslela na to, že by měla takhle žít každý den, začínalo se jí to zamlouvat více než starý život. Ovšem, nepřátele v podobě Anabell a George zůstali. A dalším problémem byl John, kterého Chereen neviděla od svého zjištění, že je Bílá čarodějnice. A nebyl ani čas mu dát jakkoli vědět nebo se mu jakkoli omluvit. Tohle zřejmě pěkně schytá. A ještě další problém byl, že Gabrielův otec by už rád svého syna viděl, protože to je už doba, co Gabriel skoro bydlí na Croixském sídle. Grebeth má plné ruce práce, aby šikovně přemluvil jak Lordmága Swana, tak Gabrielova otce a zařídil jim schůzku. Chereen netušila, proč musí Gabriel zůstávat, ale nijak se tomu nebránila. Koneckonců, na jeho přítomnost si už docela zvykla.

        ,,Výborně!" Zvolal Grebeth, když se Chereen podařilo na první pokus přeměnit složky obyčejného kamene a přitom se nijak příliš nevyčerpat.

        I magie má totiž své meze. Čarodějové mohou být mocní, ale každé kouzlo vyžaduje určitý výdej energie. Pokud není mág dost silný na to, aby používal mocné kouzla, nemá prakticky nikdy šanci být schopen dlouhodobě například používat útočné kouzla nebo transportní. Transportní kouzla jsou jedny z nejnáročnějších, při nichž je výdej energie opravdu obrovský. A proto také Chereen občas uvažovala nad tím, jak je někdo tak starý jako Grebeth schopen transportních kouzel. Její vlastní čarování ji značně unavovalo a do postele chodívala hodně brzo. Její pokroky ovšem Swan velmi bedlivě pozoroval a za každou věc ji chválil. Díky němu tak stoupla její hodnota v očích celé rodiny a informace o její změně se dostaly dokonce už i do světa. Neschopná šlechtična se snaží změnit. 

THE WITCH - Love is a strong magic (2015)Where stories live. Discover now