40. kapitola

9.4K 691 7
                                    

        Vedl je nějakou cestou pryč z parku a neustále zahýbal do všemožných uliček. Gabriel a Chereen vedli své koně za otěže a snažili se Murgerovým dlouhým krokům stačit. Murger o těch informacích odmítl mluvit na tak otevřeném místě, ale Chereen a ani Gabriela nenapadlo, kam je zrovna teď vede a kde by bylo v tomhle přelidněném městě snad bezpečněji.

        Murger je však zavedl ke kraji lesa, daleko od zvědavých špehů z města a tam se také zastavil. Bystrým zrakem projel okolí kolem sebe, do toho všeho zapojil i magii a rozeslal ji daleko kolem sebe, aby zjistil, jestli je někdo sledoval. Podle jeho chování Chereen usoudila, že jsou v bezpečí. Murger se posadil do vysoké trávy a pokynul hlavou, aby se posadili i oni dva.

        ,,Baldemor neustále pátrá a zjišťuje informace, jak jistě víte," začal tichým hlasem, ,,a nyní se mu naskytla ta nejdůležitější informace pro nás pro všechny." Tvář měl vážnou. ,,Temná čarodějka se probudila." Promluvil skoro neslyšně.

        Chereen se málem zalkla vlastními slinami. ,,Cože?!" Zvolala vyděšeně polohlasem. ,,Jak... jak to může Baldemor tak jistě vědět?"        

        Murger pokrčil rameny. ,,Nikdo neví, jak to dělá. Je prostě... dobrý. Ale tohle nemůžeme řešit. Temná čarodějnice je silná asi jako každý jiný obyčejný šlechtic, ale její síla stále roste. Nemáme už moc času." Podíval se na Gabriela zachmuřeně. ,,Po Chereen teď půjdou mnohem usilovněji. Je třeba ji hlídat velmi dobře. Slyšel jsem, co se stalo. Bude taky velmi dobré, když zůstaneš v utajení. Každý teď hledá mladou rudovlásku, která se údajně podílela na vraždě." Zasmál se Murger krátce.

        ,,Ale já to nebyla!" Zhrozila se Chereen.

        ,,Ne?" Zarazil se Murger. ,,Mysleli jsme, že se vám podařilo Cleima nějak zneškodnit, když jste ho prokoukli." 

        ,,Ne." Chereen zavrtěla hlavou. ,,Nebyla jsem to já. Byl to nějaký muž zahalený v kápi. Byl starší než já, ale to on ho zabil. Byl... byl hodně silný..." Zachvěla se po celém těle a pak si na něco vzpomněla. ,,Počkat." Zvedla ruku. ,,Nemá ten prsten vždycky ohlásit někomu, když jsem v bezpečí?"     

        Murger se zachmuřil. ,,Možná je to proto, že sis ani nevzpomněla, že takhle funguje." 

        Chereen mu oplatila zachmuřený pohled. ,,Asi tomu nikdy neporozumím..." Povzdechla si.

        ,,Řeknu o tom Baldemorovi. Možná o tom něco bude vědět. Říkáš, že nebyl oblečený jako šlechtic?" Zeptal se.

        ,,Ne. Měl na sobě oblečení prostého poutníka." Odpověděla Chereen.

        ,,A... nemohl to být Kilah?" Zamračil se.

        Chereen se zarazila, tep i dech se jí zrychlil. Že by se opravdu potkala se svým bratrem? Chtěla ho najít, aby mu poděkovala, že jí zachránil život, ale příliš nepřemýšlela nad tím, že byl ten muž její bratr.

        ,,Někdo tak silný..." Vydechla. ,,Netuším." Zakroutila smutně hlavou. ,,Ničím si nejsem jistá." Dodala.

        Murger ji chvíli pozoroval bystrým zrakem, ale potom se ze země zvedl a oprášil si kalhoty. ,,Sdělím to Baldemorovi. Vy si pospěšte a zkuste najít toho muže. Kdoví, ale tohle určitě nebyla jen náhoda. Buď je to Kilah, nebo má něco s Kilahem společného." Zamručel pevným hlasem. ,,Jsem si tím zcela jist." Dodal.

        Chereen i Gabriel také vstali a vyměnili si ztrápené pohledy. Murger jednou lehce hvízdl a z odněkud z útrob lesa se přihnal jeho tažný kůň. S lehkostí na něj vyskočil, pokynul dvojici rukou a odklusal někam mezi stromy, pravděpodobně za Baldemorem. Chereen a Gabriel tak zůstali sami na kraji lesa.

THE WITCH - Love is a strong magic (2015)Where stories live. Discover now