44. kapitola

9.8K 692 31
                                    

        Atmosféra nad všemi zhoustla. Na jedné straně stála Chereen s armádou, která dosud pořádně netušila, o co se jedná a na té druhé stála Temná čarodějnice se svojí armádou, kteří naopak věděli, o co přesně jde. Jedna druhou si zachmuřeně prohlížely a Chereen vyčkávala, jestli Temná čarodějnice opravdu udeří prvním útokem. Sama však doufala, že se válka oficiálně vyhlásí a nebude muset s ní bojovat tady a umřít dřív, než se rozloučí se svojí rodinou.

        Při takových myšlenkách se Chereen zamračila ještě více. Neměla přece ještě chuť umírat, proto zvedla bojovně bradu a na svoji sokyni se vyzývavě podívala. Žena v černých šatech mohla být tak o dobrých dvacet let starší než ona sama. Proto Chereen potřebovala co nejdříve zesílit.

        „Řeknu to asi takhle..." Začala Temná čarodějka. „Odteď přesně za týden se odehraje válka, která navždy změní vaše životy. Životy vás všech. Siliouská louka. Pravé poledne." Zlomyslně se usmála, pak se otočila na nízkém podpatku a celou svojí kavalerií si to rázovala po cestě někam pryč.

        Chereen s Arthurem za ní zůstali zaraženě civět, dokud se jim Temná čarodějnice i se svojí malou armádou neztratila někde za zatáčkou. Armádou sekce B se rozlehly znepokojené a zmatené hlasy vojáků-mágů. Gabriel přešel k Chereen a lehce jí stiskl rameno. Kilah i velitel se mu postavili po boku. 

         „Takovou návštěvu jsem skutečně nečekala..." Hlesla Chereen a dotkla se Gabrielovy dlaně.

        „Řekne nám konečně někdo, co se tady sakra děje?" Vykřikl nějaký voják v zástupu.

        Kilah se k nim pomalu otočil, ale když chtěl začít mluvit, velitel ho mávnutím ruky zastavil. Už to zase byl on, kdo tady velel. Pomalu sjel pohledem po všech, kteří stáli venku za sekci B v tomhle kraji.

        „Zdá se, že přesně za týden v pravé poledne budeme bojovat v největší bitvě této doby." Promluvil k nim a všichni pod tíhou jeho hlasu ztichli. „Tahle mladá dívka," ukázal na Chereen „nese krev legendy. Bílé čarodějnice. Jediné záchrany našeho světa." Sdělil.

        Všichni okolo překvapeně zatajili dech. Bylo až skoro vtipné sledovat vojáky bez zbraní, jak se po sobě pobaveně, zděšeně nebo překvapeně podívali. Vojskem sekce B se rozlehlo naprosté ticho. Velitel je spražil pohledem.

        „Zvýšíme výcvik a začneme s přípravami." Vydal se cestou kolem vojáků. „Rozchod! Důstojníci se budou hlásit v mé kanceláři." Zvolal prudkým hlasem, pak se znovu vrátil k Chereen a ostatním.

        „Ohlásím vyhlášení války, brzy se to dostane do světa. Už nemůžeme nic tajit." Pevně se podíval Chereen do očí.

        Ta jenom lehce přikývla. Velitel se od nich otočil a zamířil rázným krokem do chumlu vojáků.

        „A co máme dělat my?" Houkl na něj Gabriel zmateně.

        Velitel se zastavil a upřel na Kilaha svůj ostříží zrak. „Odjeď s nimi. Teď tě potřebují více než my." Pousmál se a začal znovu rozkřikovat příkazy.

        Kilah jeho pohyby chvíli sledoval, než se opět otočil k Chereen, Gabrielovi a Arthurovi. Sevřel rty do úzké linky, jako kdyby urputně přemýšlel. Nakonec však jen těžce vydechl.

        „Půjčíme si otevřený kočár." Mávl rukou na znamení, že mají jít za ním.

        Chereen se zmateně ohlížela. Velitel nepodal svým vojákům žádné bližší vysvětlení, jen tak nechal Kilaha odejít a nikomu tyhle věci nepřijdou šokující? Vlastně je to naopak. Všichni jsou natolik zmatení, že se ani nesnaží mluvit. A proto taky zachmuřeně následovala svého bratra, kterého poznala teprve dnes, ale už s nimi odjíždí pryč a podniká tyhle šílené věci. Chereen uvažovala i nad Temnou čarodějkou, která mohla klidně zaútočit a zbavit se jí nadobro. Je možné, že ještě neměla dost sil, aby se mohla utkat ve válce? Chereen se zachvěla. Slovo válka jí nahánělo husí kůži. Bylo to strašné slovo a bylo v něm schováno mnoho bolesti, utrpení a smrti. Bylo tohle potřeba? Proč museli mágové proti sobě bojovat? Nedalo by se to nějak zastavit, aby o život žádný člověk, bytost nebo zvíře nepřišlo? Jenže už bylo pozdě, Temná čarodějnice se vrátila tam, odkud přišla a Chereen nevěděla, kde sídlí. A i kdyby to věděla, návštěva své sokyně by nebyla zrovna ta nejlepší volba.

THE WITCH - Love is a strong magic (2015)Onde histórias criam vida. Descubra agora