21. kapitola

10.6K 805 5
                                    

        Magie jí proudila jako divá. Projela každým kouskem jejího těla, každou buňkou, každou žílou a celá ta síla proudila do jednoho jediného bodu ve vzduchu, kde vířila a vytvářela smrtící ohnivou kouli, která všechny zároveň omámila a oslepila. Vítr se zvedl, ptáci se rozletěli vyděšeně na všechny strany a každé chytré zvíře uteklo od zdroje silné magie co nejdál. Chereen měla zavřené oči, soustředila se jen na to, aby tohle mocné kouzlo dokončila. Čerpala ze sebe veškerou zlost, která se v ní za ta léta nahromadila a posílala je do středu ohnivě bílé koule, která ovšem nepálila, ale měla za úkol zneškodnit kohokoli, kdo by byl potenciální nepřítel. A všechny teď měla přímo před sebou. Ti tři, kteří se snažili ublížit jí a Gabrielovi. 

        Vymačkala ze sebe poslední zbytky sil a otevřela oči. Zlostným pohledem sjela muže stojící před sebou, povolila se v kolenou a prudce natáhla ruce, přičemž uvolnila prsty a nechala kouzlo, aby jí vyklouzlo z rukou. Velká ohnivá koule narazila do trojce mužů a všechny smetla sebou. Zvedl se prach a všude poletovaly kousky štěrku. Najednou bylo ticho. 

        Chereen se rychle otočila a poklekla k sípějícímu Gabrielovi, který stále ležel na zemi. Oba byli zaprášení, jak se prach začal usazovat. Chereenina klisna se k nim pomalým krokem vydala.

        ,,Není ti nic?" Zeptala se Chereen hlasem plným zděšení.

        Gabriel zakroutil hlavou a zmateně se na Chereen podíval, přitom si čistil obličej rukávem svého, kdysi krásného, obleku.

        ,,C-co to bylo za kouzlo?" Vydechl, když si všiml ležících mužů.

        ,,Já... já nevím. Prostě jsem najednou uměla tohle." Rozhodila Chereen rucema a pomohla Gabrielovi vstát.

        ,,To bylo úžasné!" Zvolal Gabriel nadšeně a v očích mu jiskřilo. ,,Ještě nikdy jsem tě neviděl takhle kouzlit. Ale... Anabell mi něco podobného vyprávěla." Zamyslel se, když si vzpomněl, co mu Anabell řekla.

        ,,To je... To bylo... no, trochu podobné..." Sdělila mu rozpačitě Chereen a otřela si zpocené čelo.

        Gabriel ji chytil za paži a podíval se jí zpříma do očí. Byla kouzelná, i když její tvář byla lesklá od potu a špinavá od stále poletujícího prachu. Když od něj odvrátila tvář, všiml si, že se červená.

        ,,Jeden chybí!" Zvolala Chereen překvapeně, když si všimla, že na zemi leží jen tři muži.

        Dva, na které zaútočila kouzlem a jeden, kterého dostal Gabriel. Ale čtvrtý muž chyběl. Vysmekla se z Gabrielova sevření a spěchala k ležícím mágům. Hrudníky se jim zdráhavě zvedaly, to znamenalo, že ještě žijí. Bezpochyby se i rychle uzdravují, takže by odsud měli rychle vypadnout. Jenže Chereen zmátlo, kde zmizel poslední útočník. Zmizel zrovna ten, který byl ze všech čtyř nejsilnější a pravděpodobně i nejchytřejší, protože na Gabriela použil jedno z nejsložitějších kouzel. Chereen projela nedůvěřivě okolí kolem a hledala jakékoli známky po ukrytém mágovi.

        ,,Je pryč." Ozvalo se za ní.

        Gabriel k ní třemi rychlými kroky došel a položil jí ruku na rameno. ,,Měli bychom rychle odjet, než se tihle probudí." Dodal.

        ,,Pryč?" Zeptala se Chereen a ignorovala jeho varování.

        Gabriel přikývl. ,,Necítím tady už jeho přítomnost. Když jednou ucítíš pravou sílu mága, jsi schopna jeho blízkost vycítit, ale já žádnou necítím. Je pryč, utekl. A my bychom se měli taky sebrat." Odtrhl se od Chereen a zamířil k její klisně. ,,Bohužel, máme už jenom jednoho koně..." Pohladil klisnu po šíji.

THE WITCH - Love is a strong magic (2015)Where stories live. Discover now