41. kapitola

9.7K 696 8
                                    

        Gabriel smýkl rukou doprava a pokusilo se mu kouzlo mága, který na něj útočil, bezpečně odvrátit. Otřel si kapky potu z čela a připravil se na další útok. Z druhé strany se přiřítil neslyšně Arthur a jeho velké tělo se přeneslo přes Gabrielova záda. Hodil zlostným okem po Chereen, protože je oba dva při tom velkém úprku ztratil z očí. Postavil se před Gabriela a vydal ze sebe hrubý hrdelní hlas. Mág si ho prohlédl od hlavy až k patě a pak se sám pro sebe pousmál. Vzhlédl ke Gabrielovi.

        ,,Na vlastní pěst, v tom největším městě, s tisíci a tisíci lidmi, sami dva." Mluvil pomalu, každé slovo si patřičně vychutnával. ,,Hledáte tady snad někoho?" Zašklebil se.

        Chereen i Gabriel mlčeli, probodávali svého soupeře zlostnými pohledy a přitom se tiše snažili vymyslet plán úniku. Nebo tedy aspoň Chereen ano. Gabriel se nesoustředil na nic jiného, než jen ubránit Chereen před jakýmkoli útokem a jestli má zemřít, pak ten muž půjde s ním.

       ,,Bylo by taky slušné odpovědět." Zasyčel mág a ledabyle si prohlížel svoje zašpiněné nehty.

        ,,Vsadím se, že na to nepotřebuješ odpověď." Zamručel Gabriel skřípavě.

        Mág vzhlédl a trpce se usmál. ,,Máš pravdu." Pokývl hlavou na souhlas. ,,Vím vše, co potřebuji." 

        ,,Určitě musíš mít skvělého šéfa." Natahoval Gabriel čas.

        Mág se zasmál. ,,Všichni jsou tak hloupí." Smál se opravdu nahlas a nebyl to žádný falešný smích.

        Stejně tak rychle, jako se začal smát, tak i přestal. Pohnul rukou a do Gabrielovy hrudi narazily nitky silné magie a hodily s ním o zeď.

        ,,Gabrieli!" Vykřikla Chereen, ale to už byl Arthur v pohybu a smetl mága s sebou k zemi.

        Zaryl mu drápy hluboko do ramene a pokusil se mu prokousnout krk, jenže mág to měl vychytanější, neboť ovládal silnou magii. Smetl obřího lva ze svého těla a s bolestivým zasyčením se chytl za rameno, které mu začalo krvácet. Arthur je velká kočka a tlapu má jen o trochu větší než dlaň obřího dospělého muže, s drápy stejně velkými jako délka prstů. Byl jen zázrak, že mágovo rameno nerozdrásal na kousíčky. Neměl k tomu však příliš velký přístup, když bojoval proti tak silné magii. 

        Mág se nečekanou rychlostí přesunul k šokované Chereen, a zdravou rukou jí přiložil něco k hrdlu. Chereen se zajíkla, když ucítila chladný a ostrý kov. S hrůzou si uvědomila, že jejich koně jsou dávno pryč i s jejich zavazadly. 

        Arthur se pokusil o útok, ale mág ho se vší silou odmrštil zakrvácenou rukou a přitom stisk kolem Chereeniného krku zesílil.

        ,,Ani krok příteli." Zavrčel směrem ke Gabrielovi, který už stál na nohou a s hrůzou v očích sledoval ostrý nůž přiložený k Chereeninému hrdlu.

        I Arthur se zastavil, protože věděl, že sebemenší náznak dalšího útoku by mohl Chereen připravit o život.

        ,,Teď už jí nemáte jak pomoct, takže nám dovolte v míru odejít." Vítězně se zašklebil. ,,Pokud nechcete vidět, jak vám umírá před očima." Pokrčil zdravým ramenem a přitlačil čepelí nože, takže přeřízl tenkou kůži a z Chereeniného hrdla začaly stékat první pramínky krve.

        ,,Nikdy..." Zasyčel Gabriel a sledoval nervózně pramínky krve, které stekly až na Chereeninu hruď.

        Zatraceně, musím něco udělat, pomyslela si Chereen, ale byla až příliš vyděšená, než aby byla vůbec schopná pohybu. Snažila se uklidnit se a zchladit hlavu natolik, aby dokázala rozumně přemýšlet a co nejrychleji vymyslet, jak se dostat ven z nebezpečí.

THE WITCH - Love is a strong magic (2015)Kde žijí příběhy. Začni objevovat