30. kapitola

9.6K 742 19
                                    

        Chereen kráčela chabě osvětlenou chodbou a poslouchala jen vlastní zrychlený dech a tep. Se Swanem teď vycházela mnohem lépe, vlastně od té doby, co započala svoji snahu o kouzlení. Swan viděl některé její pokroky a vypadal opravdu šťastně, nemusela se tedy snad bát, že by s ní chtěl řešit nějaké nepříjemné věci. Když nad tím tak uvažovala, trochu se uklidnila. V poslední době neprovedla žádný problém. Ledaže... 

        Zpomalila a zachvěla se. Je možné, že by se Swan nějak dozvěděl o tom, kdo je? Nebo něco tuší? Nezdá se mu snad něco, a proto ji chce vidět a mluvit s ní? Co když ji některý ze sluhů na nařízení sledoval, aby zjistil, kam pořád chodí a co dělá? Byla si ale zcela jistá, že ji nikdo nesledoval. Pohybovala se v částech města, kde by si určitě jedné a té samé osoby všimla. Tep se jí znovu zrychlil. Takže teď ani neví, jaký proslov má od Swana očekávat. Nedokázala si představit, že by s někým, jako je on, mluvila jako se svým strýcem. Jako se svojí rodinou. Nedokázala si představit, že by se s ním smála a mluvila s ním o všem, nebála se ho a byla v jeho přítomnosti uvolněná. Nikdy tohle totiž nezažila. Její rodina se k ní chovala tvrdě od té doby, co bylo jasné, že se její schopnosti příliš neprojeví. Nakonec Chereen čarování zavrhla úplně, flákala hodiny a bylo jí jasné, že se nikdy pořádně čarovat nenaučí. Nikdo neznal příčinu toho, proč z takové vysoce postavené rodiny je jediná ona, kdo čarovat neumí. Kdo je úplně jiný, svým způsobem výjimečný v rodině Croixů a kdo tak nějak vybočuje z řady, že ho zná skoro každý šlechtic a mluví o ní, jako kdyby byla černou ovcí mezi čaroději. A taky že byla, až dosud. Jenže se zjištěním, že je Bílá čarodějnice, se Chereen dozvěděla o chaosu uvnitř své osobnosti. Pravděpodobně nebyla schopná užívat kouzla, protože v ní sídlila Bílá čarodějnice, mocnější než kdy jindy. Ve snaze ovládnout ten chaos v očích své rodiny stoupla, protože ti si automaticky mysleli, že jejich Chereen přišla k rozumu a chce zapadnout do party. Něco málo pravdy na tom možná bude, ale tady šlo o víc, než jen o navázání lepších vztahů v rodině.

        Chereen si uvědomila, že už nějakou chvíli stojí před vstupními dveřmi do Swanovy pracovny s prsty přiloženými ke dveřím. Automaticky rychle zaklepala, pak se nadechla a po výzvě k tomu, aby vešla, stiskla pomalu kliku, nasadila co nejklidnější výraz a vešla do prostorné Swanovy pracovny.

        Uvnitř pokoje svítilo silné světlo, protože Swan potřeboval vidět na spousty papírů, které se mu hromadily na stole postaveném uprostřed místnosti. Větší a přeplněnější pracovní stůl snad nikdo nemá. Na každé straně se u stěny táhly nejrůznější skříně a skříňky, většina plná knih a důležitých spisů. Sem si Swan pouštěl vlastní rodinu jen někdy, jinak pracovnu vždycky zamykal. Když měl přijet nějaký host nebo byly jiné schůzky, které se konaly na Croixském sídle, pracovnu zamykal i na čtyřikrát.

        ,,Došla jsi dřív, než jsem čekal." Lehce se usmál a uklidil poslední papíry ze stolu, které mu bránily, aby se o naleštěné dřevo v klidu opřel. ,,Posaď se." Pokynul na jednu z židlí naproti s tvrdým pohledem.

        Chereen se bez dechu a hlasu posadila a vyčkávala, co nastane. Teď už snad ani nevěřila, že by se Swan usmál. Čekala zachmuřený obličej a plno nepříjemných otázek. Místo toho se ovšem Swan usmál tak široce, jak se jí to u něj ještě nikdy nestalo. Odhalil přitom čistě bílé a rovné zuby.

        ,,Děláš velké pokroky." Zajásal a v očích mu hořely plamínky štěstí.

        ,,No... Možná trošku..." Řekla Chereen rozpačitě.

        ,,Ani nevíš, jak jsem na tebe hrdý. Už jsem si myslel, že čarování opravdu zavrhneš. Omlouvám se ti za mé chování a chování celé tvé rodiny, ale jinak to nešlo. Po tak dlouhé době jsme tě konečně dostali ke snaze naučit se čarovat. Věř mi, že teď spolu zvládneme už všechno!" Swan vypadal, že mu jeho chování z minulosti vůbec neleží na srdci.

THE WITCH - Love is a strong magic (2015)Where stories live. Discover now