59. kapitola

6.3K 562 11
                                    

        Arthur pod ní ucukl. Další ze světelných paprsků se prohnal jen kousek kolem jeho těla, ale zásah byl přesný. Chereen to odhodilo daleko od Arthura a zabořilo ji to bolestivě do tvrdé země. Než se vůbec stačila vzpamatovat, nějaká obzvlášť silná magie ji zasáhla do hrudi a všechen vzduch z Chereen téměř vyprchal. Kolem ní mágové utvořili kruh, ale dál mezi sebou bojovali a jí nevěnovali příliš pozornosti. Bílá čarodějka se válela na zemi a snažila se popadnout dech, ale všem to bylo jedno. Tohle byla pěkně ujetá válka.

        Znovu a znovu se Chereen snažila najít ztracený a drahocenný vzduch, ale místo toho se spíše čím dál více dusila. Nějaká neviditelná síla do ní bodala a snažila se ji zlikvidovat. Chereen pociťovala ohromnou zlost sama na sebe. Nechala se vykolejit Georgem a takhle dopadla a pokud se hodně rychle nesebere, zabijí ji. To přece nemohla dopustit, takový špatný konec. Neměla zemřít vinou obyčejných mágů. 

        Nadzvedla se na loktech a koutkem oka zjistila, že Arthur bojuje se dvěma trolly a jedním skřetem. Musela mu jít na pomoc. Hned teď. Před ní stál Aderr s vítězoslavným úšklebkem na tváři a jednou rukou do ní pouštěl jedno ze svých kouzel, které mělo za úkol ji pomalu zabíjet kvůli nedostatku kyslíku. Jeho jizva přes oko tomu šklebu přidala na zlomyslnosti. Vedle něj stál jako přikovaný George a zíral na Chereen, která se znovu a znovu snažila popadnout dech. Bolestnýma očima plnýma hněvu sjela George a z posledních sil mávla druhou rukou. Vyšlehly z ní prameny mocné magie, tak zářivé, že se všichni kolem na chvíli pozastavili, protože je ta záře oslepila.

        George a Aderra to odhodilo stranou a Chereen začala nabírat do plic co nejvíce vzduchu. Bylo na čase se opět postavit na nohy a začít bojovat, než si někdo všimne, že je teď až příliš zranitelná. někde vpředu si všimla Temné čarodějky, která měla také menší problémy s její armádou, ale rozhodně jí boj šel líp než Chereen. Začínala se obávat, že jestliže je pro ni boj s mágy těžký, boj s Temnou čarodějkou naprosto nezvládne.

        Udělala pár kroků směrem ke zvedajícím se protivníkům. Stačil jediný pohled na ně a vzplál v ní hněv tak obrovský, že zaslepil poslední vzpomínku na George, když byl ještě její rodinou. Teď už ale jejím bratrancem nebyl. Jeho otec se ho zřekl, jeho matka to možná psychicky nezvládne a celou rodinu tímhle vykolejil. A jestli Chereen tuhle bitvu zvládne, pak už to v její rodině zřejmě nebude jako dřív. Jenom díky Georgovi všechno bude jinak. 

        „Proč Georgi?! Zatraceně proč?!" Vykřikla tak hlasitě, až překřičela hlasy ostatních mágů, kteří neměli čas si jich všímat. 

        Aderr se ještě nevzpamatoval z toho náhlého otřesu, ale George už stál na nohou a otřeseně civěl na Chereen. Pár mágů kolem nich se snažilo přijít na to, co se děje, ale většina z Chereeniné armády už věděla, co George udělal, takže jim nepozornost mágů od Temné čarodějky přišla jenom vhod.

        „Co jsi to udělal? Proč... jsi na jejich straně? Cožpak jsi u nás neměl dost dobré místo?" Vykřikla Chereen znovu a ve svém hněvu se téměř ztrácela.

        Všechno se to v ní za ta léta nahromadilo. Georgovy naschvály, které ji jako malou tak moc ničily. A teď tohle. Už to opravdu přehnal. Chereen si moc dobře uvědomovala, že by neměla ztrácet čas, protože kolem ní zuří válka a Temná čarodějka je každou chvíli blíž a blíž, ale nemohla si pomoct. Musela svůj hněv proti Georgovi vypustit na svobodu a tiše doufala, že její armáda ty temné zaměstná natolik, aby na ni nikdo zezadu nezaútočil.

        „Georgi! Tak zatraceně mluv! Proč ses obrátil proti nám? Co tě k Temné čarodějce přivedlo?!" Křičela. 

        George hodnou chvíli jenom zíral. „Sám nevím..." Špitl a uhnul pohledem.

THE WITCH - Love is a strong magic (2015)Where stories live. Discover now