19. kapitola

12.2K 839 25
                                    

        Mladý mág stál naproti dvěma mužům a doslova je probodával pohledem plným zlosti a opovržení. Sešli se v malé boudě přesně tam, kde měli dva postarší muži svoji nynější základnu. Kolem mladého mága poletovaly pramínky energie v ochranném kouzlu, tím ho tak nemohl nikdo sledovat. Věděl sice, že ho nikdo nesleduje, protože mu každý důvěřoval, ale raději se pojistil, protože riskoval tuhle beznadějnou schůzi s muži, které najal. Jeho ostříží zrak sjel jejich provinilé pohledy. I když byli o něco více starší než on, tvářili se jako malí kluci, kteří rozbili sousedům okno kamenem. Nakonec jen vydechl dlouho zadržovaný dech zlosti.

        ,,Vkládal jsem do vás všechnu naději..." Začal tiše, přešel k odporně vypadající skříni a znechuceně se o ni opřel.        

        ,,M-my se omlouváme, opravdu jsme nečekali takový útok. Měli jsme za to, že je ta holka sama a nikoho jsme si nevšimli..." Řekl první z mužů a nejistě přešlápl.

        ,,Jste si opravdu jistí, že to byl Gabriel Paulus?" Zeptal se jich mladý mág otráveně.

        ,,Musel to být on, nikdo jiný by za ní nešel. Sice jsme nikoho neviděli, ale jsme si jistí, že takovou mocnou magii používá právě on a že ji zřejmě pronásledoval, ale nachomýtl se ke špatné situaci." Odpověděl druhý.

        Mladý mág zavrčel. Ten kluk mu dozajista zkazil všechny plány. Teď měla být Chereen Croix dávno po smrti  a už by jeho paní nikdo neohrožoval, mohla by tak nabýt nepřekonatelné síly a zcela změnit svět podle svých představ. Stále byla ale příliš slabá, než aby mohla vůbec začít chodit či pořádně mluvit. A teď, když už se konečně naskytla možnost se zbavit první a taky jediné hrozby, tak to ti dva pokazili. Kdyby ji zabili rovnou a nevybavovali se tam s ní donekonečna, mohl by být už klid, jenže zkrátka takoví jsou... profesionální?... vrahové mágové.

        ,,Děláte mi to opravdu těžké. Moje paní si na vás vybije svoji zlost..." Pohrozil, i když věděl, že jeho paní není schopná pořádného pohybu, tudíž se oba vyhnou jejímu trestu.

        ,,Opravdu se omlouváme..." Zahřímali skoro najednou.

        Mladý mág si je oba prohlédl. ,,Pošlu sem za vámi další posily a když ji uvidíte, prostě se s ní nevybavujte. A jestli s ní bude kdokoli jiný tak i toho zabijte. Nepotřebuji mít problémy s přítomnými, kteří by vám utekli a okamžitě to nahlásili na sídle. Takové problémy si opravdu nemůžeme dovolit. Samozřejmě, zbraně a kulky stále platí, žádná kouzla. Starý Grebeth a Lordmág Swan jsou příliš mocní a přišli by na jakýkoli záchvěv stop po útočných kouzlech." Sdělil jim mladý mág zkušeně a přísně se na ně podíval.

        Neměl z nich strach. Sám by oba dva lehce zvládl, protože ovládali jen primitivní útočná kouzla, ale dost silná na to, aby po sobě zanechaly stopu. A navíc, tihle dva byli plně oddaní své paní, takže od nich žádné nebezpečí opravdu nehrozilo. Mladý mág naklonil hlavu na stranu a přemýšlel, koho dalšího by měl k těm dvěma budižkničemům poslat. Napadlo ho spousty jmen skvělých mágů věrně sloužících Temné čarodějce, ale stále se nemohl mezi nimi rozhodnout, který z nich by byl opravdu ten pravý a zaučil by tyhle dva... profesionály.

        ,,Nuže dobrá. Pro dnešek jsme si to vyjasnili, ale věřte, tohle nekončí. S tímhle vaším pádem začala válka. A věřte, že to bude opravdu dlouhá a únavná válka. Radil bych vám tedy, abyste se při příštím kroku více snažili." Zavrčel mladý mág a s těmito slovy opustil jejich tmavý pokoj.

        Oba dva muži se na sebe zmateně podívali a pak vypustili z úst pár pekelných nadávek. Jejich nenávist vůči té zpropadené dvojici, Gabriela a Chereen, začala sílit a oba si tak řekli, že jejich příští úder už bude pěkně z úkrytu a nejlépe do středu srdce oběma šlechticům.

THE WITCH - Love is a strong magic (2015)Kde žijí příběhy. Začni objevovat