25. kapitola

10.9K 782 7
                                    

        "Zvedni ruce trochu výše. Nevšímej si ničeho jiného a vnímej jen sebe. Udržuj rovnováhu a pomalu kolem sebe nechej proudit provázky magie. Musíš se na to soustředit. Všechno ostatní odhoď stranou." Grebeth mluvil tiše.

        Hned druhý den ráno se začala Chereen připravovat k provádění magie. Bylo zapotřebí, aby nejdřív vyčistila vlastní mysl a soustředila se na těžké věci, aby chaos ve své osobnosti potlačila a mohla tak lépe začít kouzlit. V tuto chvíli stála na jedné noze, oči zavřené a ruce zdvižené vysoko do vzduchu s prsty zvláštně propletenými.

        ,,Není tohle poněkud přehnané?" Ozvala se, když se zakymácela ze strany na stranu.

        ,,Není. Dělej co ti říkám." Odsekl Grebeth a Chereen se znovu pustila do cvičení.

        Z hlavy vypustila téměř všechny myšlenky. Soustředila se jenom na udržování rovnováhy a na svoje vlastní vnitřní magické pocity. Byla to jedna z nejsložitějších věcí, jaké kdy dostala za úkol. Udržovat rovnováhu a přitom se spíše soustředit na uvolnění magie, to prostě jen tak lehce ustát nešlo. Obzvlášť, když se na ni Grebeth díval ostřížím zrakem a kritizoval každý sebemenší pohyb.

        ,,Chereen... Uvolni se." Vzdychl Grebeth a Chereen uslyšela, jak se o něco znuděně opřel.

        Za úkol měla uvolnit svoji magii a nechat ji putovat kolem sebe v energetických provázcích, které by se měly zkušenému Grebethovu oku ukázat. Jenže se to lehce řeklo, ale těžce dělalo. Už měla za sebou více jak deset pokusů o navázání kontaktu se svou magií, ale nikdy se jí to nepodařilo dokončit. Dokonce se tu na ni před nějakou chvílí byl podívat i Lordmág Swan. Chereen z něho cítila přívaly nadšení. Zřejmě nad tím, že se ona konečně dokopala k tomu, aby se naučila kouzlit. Lordmág Swan totiž nevěděl o žádném chaosu uvnitř jejího těla a ani o žádné moci Bílé čarodějnice. Všechno bylo prozatím ještě v utajení.

        Do místnosti vstoupil ospalý Gabriel a vzduchem se nesla jeho vůně. Chereen ucítila sílu jeho magie a to ji na malou chvíli naprosto vychýlilo z osy. To stačilo, aby se jí podvrtl kotník a ona tak skončila na chladivé zemi.

        ,,Ani Gabrielův příchod by tě neměl vyvést z klidu." Zamručel Grebeth.

        Očividně nečekal, že to s Chereen bude tak moc těžké.

        ,,Jak dlouho tady jste?" Zívl Gabriel a posadil se pobaveně na zem.

        ,,Raději se ani neptej." Zkritizoval to Grebeth. ,,Tvoje slečna se neumí soustředit."

        ,,Nejsem jeho slečna!" Odsekla Chereen rychle. ,,A... já to dokážu." Zavrčela a znovu se postavila.

        Už kvůli tobě Gabrieli, pomyslela si neklidně a znovu se postavila tak, jak už tolikrát před tím. Pomalu zvedla jednu nohu, zdvihla ruce a nešikovně propletla prsty. Zhluboka se nadechla a vydechla a potom pustila všechno z hlavy. Nenechala do své mysli vstoupit ani jednu myšlenku, která by ji dokázala vychýlit tak, jak se to stalo před chvílí, když do místnosti vešel Gabriel.

        ,,Uvolni se..." Uslyšela šepot blízko svého ucha a někdo se lehce dotkl jejích boků.

        Gabriel, pomyslela si a zavrávorala. 

        ,,Uvolni se." Promluvil znovu a tentokrát ji za pas už držel.

        Chereen bušilo srdce, přerývavě dýchala a žaludek jí dělal kotrmelce. Ale stála. Pevně a rovně. Věděla, že tenhle pokus nesmí pokazit. Tentokrát se jí to povede. Vypustila Gabriela z hlavy a nechala v ní pouhé prázdno. Chvíli ještě počkala, než se jí noha přestala chvět a potom se soustředila na své nitro. Cítila, že se v ní něco hýbe a kroutí, jako by to chtělo na svobodu. Je to ono? Je to ta hrstka její magie? Ještě více se uvolnila a pokusila se magii pocity uvolnit. Začaly ji svrbět konečky prstů. Brnění přešlo do ruky, pak do paže, do hrudi... Pomalu se rozlévalo po celém těle. Byl to úžasný pocit, protože jí proudila vlna magie a hledala si cestu ven. Připadala si, jako kdyby se vznášela. Jako kdyby jí měly za chvíli narůst křídla a ona měla odletět daleko pryč. Nebo jako kdyby plavala na hladině teplé vody a nemohla se utopit. Magie se jí začala pomalu dostávat z těla a v malých kruzích putovala kolem jejího těla. Cítila to. Cítila, že může ty malé provázky energie ovládat. Naváděla je na nejrůznější cesty a cítila, jak sílí a zrychlují. Nechala ze sebe vytrysknout i ty poslední zbytky, které ještě šly.

THE WITCH - Love is a strong magic (2015)Where stories live. Discover now