58. kapitola

7.4K 579 39
                                    

        Blížili se. Siliouská louka byla co by kamenem dohodil, pár kilometrů před nimi. Chereen se vezla statečně na zádech svého lva v čele čtvrtiny armády, která šla přímou cestou na rozlehlou louku daleko od veškerého lidského života. Takhle aspoň nemuseli zranit obyčejné lidi. Po jednom jejím boku jel na koni Gabriel a po druhém Murger, zatímco za ní se táhla dlouhá řada mágů, kteří buď šli pěšky nebo se také vezli na koňských hřbetech. 

        Byla to jen hrstka vojáků, protože další fronty přicházely z jiných stran. A ani nebyli ze sekce B. Chereen tak ani netušila, kde vlastně vězí její bratr. Jakmile se začlenil zpět do rodiny, začal neúprosně pracovat s ostatními na přípravách války. Dokonce ani bytosti nešly pospolu s armádami, ale volily raději přímou cestu lesem, samozřejmě s Baldemorem v čele. Chereen si nikdy ani trochu nemyslela, že válka bude začínat zrovna takhle. Vlastně ani nevěděla jak to bude probíhat. Žádné instrukce, žádné pokyny, žádné informace. Nic.

        Swan s nikým od toho osudného rána nepromluvil. Veškeré návrhy schválil a sám teď jel v čele některé z armád. Jeho pokyny a jeho chování už nebyly natolik tvrdé, jako před tím, než zjistil, že jeho syn zradil celou zemi. Po sídle se to velmi rychle rozkřiklo a začalo se o Georgovi nehezky mluvit. Ale Swan takové věci ignoroval a nechal je dál kolovat. Sám řekl, že už to není jeho syn a i když to pro něj a pro jeho manželku i pro ostatní bylo těžké, nemohli nic jiného udělat. Obzvláště Georgova matka na tom byla špatně. Ze svého pokoje nevystrčila ani hlavu, nezajímala se o nic, co se šustlo na chodbě kolem jejího pokoje. Zůstala tam a určitě tam ještě doteď je.

         Chereen bylo svého strýce a své tety líto. I když byl jeho syn předtím, než se přidal k Temné čarodějce sebevětší parchant, nedokázala se smířit s tím, že ho takhle podvedl. Svého vlastního otce, který mu jednou chtěl předat své křeslo v čele celého Řádu a matku, která ho nadevše milovala. Ten kluk si vůbec neuvědomil, co udělal. Zničil svého otce, který se ho ihned zřekl. A jeho matka na tom byla ještě hůř. Chereen ani zdaleka netušila, jak se asi teď Swan nebo jeho žena musí cítit. 

        Uvědomila si, že za jejími zády je naprosté ticho. Neslyšela nic než jen klapání kopyt o tvrdou zem. Vojáci se nebavili. Dokonce cítila zvědavé pohledy, které se jí zabodávaly do zad. Nemohla říct, že by se jim příliš divila. Vždyť se dozvěděli o její existenci teprve nedávno a do té doby si mysleli, že je jen neschopná čarodějka. A najednou na ně vytasila zprávu o tom, že je vlastně Bílou čarodějnicí a jejich jedinou spásou. Jedinou spásou pro celou zemi a také možná jedinou zkázou.

        Otřásla se a hlava se jí zaplnila nepříjemnými myšlenkami na ty nejhorší konce. Může zemřít v boji a Temná čarodějka vítězně odkráčí a nastolí vlastní řád v zemi. Ovládne téměř všechny a stane se nejsilnější bytostí, dokud nezemře a vlády se nechopí temní mágové. A až se znovu jejich vůdkyně narodí v jiné podobě, bude záležet jenom na další Bílé čarodějce, aby urovnala škody, které by snad Chereen svojí smrtí napáchala. Ne. Tohle se nesmí stát. Nevinní lidé nesmí trpět jen tak pro nic za nic. Jestliže má zemřít, pak vezme s sebou i Temnou čarodějnici. Pro dobro svého lidu udělá vše, co bude v jejích silách.

         Po očku mrkla na Gabriela. Vypadal, jako by byl stejně jako ona zahloubaný do svých myšlenek. Díval se svému koni mezi uši a ani pořádně nevnímal okolí kolem sebe. Za to Murger už byl více ve střehu, neustále si prohlížel krajinu před sebou a občas pohlédl i za sebe. Chereen jeho chování mírně znervózňovalo, ale snažila se jeho ustaranost příliš nevnímat. Cítila, že se blíží k cíli. Byli už jenom kousek.        

        Arthur pod ní tiše zamručel, když vycítil, že se její nervozita o další stupeň zvýšila. Šla do války. Celou dobu to vnímala jako něco, co na ni nemůže dolehnout nějak špatně, ale opak byl pravdou. Realita na ni tvrdě dopadla a když se teď Chereen vezla na Arthurově hřbetě přímo k válce a netušila, jestli v bitvě nepadne někdo pro ni až příliš důležitý, její psychika utrpěla drsný zásah.

THE WITCH - Love is a strong magic (2015)Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz