50. kapitola

9.2K 624 23
                                    

        „Začneme s něčím trochu jednodušším." Začal Baldemor, když už byli na mýtině a kolem nich nebylo živé bytosti.

        Chereen se ke všem přítomným otočila a bedlivě naslouchala Baldemorovým pokynům, podle kterých se měla pokusit ovládat vítr.

        „Neřekla bych, že to je zrovna jednodušší..." Podotkla Chereen nejistě.

        „Tvoje moc je teď skoro neomezená. Nevyčerpáš se tak rychle jako my a tvá kouzla jsou silnější, lepší a některé dokonce i tak zvláštní, že je nemůžeme my, obyčejní mágové, používat, protože jejich síla nemusí být velká, ale spotřeba energie je téměř gigantická a nás, ty obyčejné, by to mohlo při krátkém použití dokonce i vyčerpat k smrti." Sdělil Baldemor Chereen další informaci. „A navíc, ty teď svoji magii ovládat umíš s takovou lehkostí, až to překvapí tebe samotnou. Nebude to nic těžkého. Horší je to všechno pak udržet na uzdě přesně tak, jak sama chceš."

        „Je tu šance, že vám tedy dokážu ublížit?" Přivřela Chereen oči.

        Baldemor bez přemýšlení přikývl. „Jsi Bílá čarodějka, pochopitelně nejmocnější mág světa. Ale ani tvoje moc není nekonečná a má určité hranice." Usmál se. „A teď do toho. Předveď, co umíš s větrem."

        „Mohla bych vyčarovat i tornádo?" Zeptala se Chereen znovu.

        Baldemor zakroutil hlavou. „Ne. Tvoje moc i moc Temné čarodějky mají spousty omezení, díky kterým nemáte tu možnost ničit svět. V tomhle případě to je tedy tornádo, opravdu silné a ničivé vichřice, povodně, blesky... Nemůžete stejně jako všichni jiní vytvořit něco z ničeho, ale dokážete přeměnit věci ve věci jiné, ovšem stejného původu. To znamená, že rozhodně nemůžeš změnit kámen v živou věc. Máte dar vdechnout život. No... je těch věcí prostě spousty." Zamračil se Baldemor.

        „Vdechnout život?" Zpozorněla Chereen.

        Baldemor si povzdechl. „Nemůžeme si to povídání nechat na jindy?" Zasmál se.

        „Odpověz mi na poslední otázku a pak se dám hned do tréninku." Podívala se na něj Chereen prosebně.

        Ostatní mlčeli jako hrob a přeskakovali pohledem z Chereen na Baldemora. Sami tajně doufali, že se přiučí novým věcem, takže neskákali Baldemorovi zbytečně do řeči. Jediný, kdo nic nepotřeboval vědět, byl Grebeth, který sám od Baldemora tyto informace dávno znal. Seděl teď na kraji mýtiny a spokojeně si povídal se skřítkem.

        „Vdechnutí života není snadné kouzlo. Je to přesně to kouzlo, které by nás, obyčejné mágy, při použití okamžitě vyčerpalo k smrti. Ani ty nebo Temná čarodějka však nemůžete tímto kouzlem plýtvat, protože vás vyčerpává mnohem více než ostatní kouzla." Zvedl prst, když Chereen chtěla znovu promluvit. „Vím na co se chceš zeptat. Tohle kouzlo můžeš použít v případě, kdy někdo je nějakou chvíli po smrti. Pokud je to dlouhá doba, pak už to kouzlo nefunguje." Pokrčil rameny. „A teď už se pusť do toho kouzla." Zamručel.

        „Fajn. K čemu mi tedy kouzlo s větrem bude dobré?" Zeptala se, přitom poodstoupila od všech ostatních o pár kroků.

        „Prakticky k ničemu. Jde spíše o umění manipulace s živly. Ale trénuje to právě tvoji rovnováhu v magii." Řekl Baldemor tiše.

        „Aha." Chereen měla na jazyku dalších několik otázek, ale postupně je z hlavy vytlačila, aby se mohla soustředit na kouzlo s větrem.

        Stála rovně, ruce natáhla před sebe a pak se v koulenou přikrčila, přitom rukama mávla, každou na opačnou stranu. Koruny stromů se při tomto pohybu ohnuly v poryvu větru, který projel lesem jako tak rychle jako slabá tlaková vlna. Chereen udělala krok dopředu, znovu se přikrčila v kolenou a ruce, které držela za zády, ladným pohybem přenesla před sebe. Proťala tím vzduch ve své blízkosti a poryv větru tentokrát přišel z druhé strany. Narazil do Gabrielových a Murgerových ohromených zad a donutil je udělat dva kroky dopředu. Chereen se soustředila, otočila se jedenkrát dokola a prsty svých rukou propletla nad hlavou. Cítila se, jako kdyby cvičila nějaký bojový tanec. Vítr tentokrát už nebyl tak silný. Jemně se otřel o Chereeniné tělo a při jejím dalším ladném pohybu s sebou vzal suché listí ze země, takže šlo přesně vidět, kam Chereen teď už slabý větřík nasměrovala. Nechala ho kličkovat mezi Baldemorem, Murgerem a Gabrielem, potom s ním divoce vyletěla do výše a hned na to už ho pomalu a klidně pouštěla k zemi, kde ho nechala rozplynout.

THE WITCH - Love is a strong magic (2015)Where stories live. Discover now