23. kapitola

14.6K 817 21
                                    

        Po pěti minutách se ovšem sebrala, protože jí přišlo trapné to ticho, ve kterém její vzlyky zněly tak hlasitě. Odtáhla se od Gabriela co nejrychleji a otřela si slzy z tváře.

        ,,Omlouvám se... Už toho na mě bylo prostě moc..." Podívala se Baldemorovi do tváře, svému údajnému pradědovi.

        ,,To je v pořádku. Chápeme tvoji situaci. Neměj to ovšem své rodině za zlé. Chtěli si tě jenom udržet doma, i když, jak jsem slyšel, si stejně poletovala od rána do večera po městě." Zasmál se Baldemor.

        Všechny pohledy se tímto stočily na zmatenou dvojici, která seděla na malém gauči vedle Baldemora. Gabriel těkal pohledem mezi svým dědou, Murgerem a elfkou, protože neměl dost odvahy se otočit na Baldemora. Slova, které před nějakou chvílí vypustil z úst, ho zasáhla.

        ,,Nejspíše by bylo dobré vám říct fakta, než přejdeme k hlavní věci, kvůli které tu teď oba sedíte." Začal Baldemor a jeho tvář zvážněla. ,,Po cestě vám určitě již mí přátelé vysvětlili, jak se věci ohledně Velké války mají." V očích se mu zalesklo. ,,Chereen, velmi nerad to říkám, ale naše rodina zklamala že všech nejvíce. V té době mi bylo zhruba tolik, jako tobě a chodíval jsem do lesů a měst za bytostmi, se kterými jsem se přátelil. Poznal jsem to kouzlo, které v sobě skrývaly. Všechny do jedné. A pochopil, že čarodějové mezi sebe bytosti nikdy nepřijmou. Zpočátku se o tom moc nemluvilo, ale jakmile se ke slovu dostala rodina Croixů, byl z toho poprask. A nakonec Velká válka. Od té doby sice uplynulo mnoho let, ale i tak mě to stále bolí, taková zrada. Raději mě nechali odejít s bytostmi, než aby se za mě postavili." Pokrčil starými rameny. ,,Pár přátel mi přeci jenom zůstalo. Grebeth, Murger, Stephan, mí nejlepší a pak spousty dalších, kteří se podílí jen na skutečně malých akcích." Povzdechl si. ,,Ovšem, mám tu dobré vztahy s bytostmi jako jsou elfové, skřítci, kentauři nebo víly, takže o přátele nouze opravdu není." Pousmál se.

        Mladý muž, pravděpodobně Stephan, se tvářil zadumaně. Prohlížel si Chereen zvláštníma očima a ona jenom cítila, jak ji obklopuje vlna podivné magie, kterou ten muž nevědomky vydával. Dál se ale raději soustředila na svého praděda.

        ,,Po celou dobu jsem bádal po informacích o Temné čarodějce." S touhle větou zalapali skoro všichni přítomní po dechu.

        Kromě Murgera a Grebetha, ti pravděpodobně dávno věděli o co jde. Baldemor si je hrdě prohlédl a pak se opět otočil k strnulé dvojici a ostatním. Elfka probodávala Baldemora zvědavým pohledem, protože o téhle schůzce jí příliš mnoho neprozradil.

        ,,Temná čarodějnice každou chvílí sílí. A jak jistě víte, v boji proti ní jako národy nemáme šanci. Temná čarodějnice má neskutečnou moc, které se vyrovná jenom síla jejího pravého opaku." Ani jeden sval se v Baldemorově obličeji nepohl.

        ,,Bílá čarodějnice..." Vydechli téměř všichni najednou.

        Baldemor přikývl.

        ,,Ale vždyť se žádná nezrodila! Jestli je pravda to, co říkáš, pak... jsme odsouzeni k záhubě..." Zvolala vyděšeným hláskem královna bytostí Rizanett.

        ,,Prozatím jsme k té záhubě opravdu odsouzeni..." Vyřkl Baldemor tajemně.

        Nikdo z přítomných, kromě Stephana, Murgera a Grebetha, netušili o co se jedná. Chereen přeskakovala pohledem z Baldemora na Murgera a Grebetha a zase zpátky.

        ,,Dobrá... Takže podle vás Temná čarodějnice sílí. To je... ehm... vážné nebezpečí pro skutečně všechny, kdo nestojí na její straně. Fajn... Ale... Proč to říkáte jenom nám? Co s tím máme společného my?" Zeptal se Gabriel opatrně.

THE WITCH - Love is a strong magic (2015)Where stories live. Discover now