18. kapitola

12.5K 851 67
                                    

        Po tom všem se konečně dostali k hlavní bráně Croixského sídla. První, koho Chereen rozhodně spatřit nechtěla, byl právě Lordmág Swan. Stál ve hlavních dveřích a promlouval se svým tajemníkem a tvářil se přitom docela klidně. Jakmile si však všiml, že se vrací Chereen, urychleně se od něj odtrhl a rozzuřeně si to rázoval přímo k dvojici, která se vracela. Chereen se po celém těle zachvěla. Takže teď dostane domácí vězení... Ten trest, kterému se snažila vyhnout tím největším obloukem. Ve chvíli, kdy k nim Swan dorazil, ona seskočila z Arthura a oddaně, přijmout raději jakýkoli trest než se hádat, zabodla oči do země. Gabriel pochopitelně nevěděl, jaký úkol dostala, že ho nesplnila a tak teď bude potrestána.

        ,,Zdravím Lordmágu Swane." Pokývl klidně Gabriel hlavou.

        Swan mu věnoval milý úsměv, ale pak se zaměřil na Chereen a zlostně ji probodl pohledem, který by dokázal člověka umučit k smrti.

        ,,Těch kamenů ses ani nedotkla!" Vykřikl téměř okamžitě a Chereen se instinktivně přikrčila. ,,To se mi snad zdá. Místo toho, aby ses aspoň trochu snažila, si jen tak odejdeš bůhvíkam a svoji práci necháš ležet na trávníku, aniž by ses toho vůbec dotkla. To vážně chceš dostat domácí vězení a celé dny se učit magii? Takhle jsi to mohla mít lehčí... Bože, přiděláváš mi jenom starosti..." Vztekal se Swan.

        Zatímco Gabriel vůbec netušil o co jde, Chereen Swana zbavila titulu podezřelého. Tenhle muž zřejmě vůbec nevěděl, co se dole u lesa stalo. Z jeho tváře vyčetla akorát zlost kvůli její nedodělané ani nijak nezačaté práci přeměny kamenů. Zmátlo ji to, protože jinak ji nenapadal nikdo jiný, kdo by si snad mohl najat vrahy.

        ,,Můžeš mi laskavě odpovědět?! Zdůvodnit, proč ses prostě nepokusila ty kameny přeměnit, aniž bys opustila sídlo? Proč jsi tak lehkomyslná?" Swan se na ni zlostně podíval.

        ,,E-ehm, omlouvám se," chopil se slova Gabriel, který zřejmě trochu pochopil situaci. ,,ale to já navrhl Chereen, aby mi ukázala trochu blíže město. Nevěděl jsem, že měla práci, přemluvil jsem ji..." Řekl v mírných hraných rozpacích.

        Chereen se na něj překvapeně podívala a poznala, že hraje hru. Snaží se jí pomoct. Už zase. Swan se zarazil a nerozhodně se podíval na Gabriela.

        ,,Aha.. Ale proč jste neřekl někomu jinému? Třeba... Anabell?" Zeptal se velice nenápadně.

        ,,Omlouvám se, Chereen byla zrovna po ruce, tak jsem o to požádal ji. Zdálo se mi, že bych ji tak mohl zaměstnat, když tady nic nedělá." Gabriel mluvil přesvědčivě a Swan mu na to lehce skočil.

        Podíval se už trochu klidněji na Chereen, která stále klopila zrak. ,,Nuže dobrá, pro tentokrát. Máš štěstí." Zavrčel, otočil se na patě a rychle odešel pryč.

        Gabriel si oddychl až když byl Lordmág Swan dávno pryč. ,,Tak to bylo o fous." Podotkl.

        ,,D-díky..." Řekla nervózně Chereen a srdce jí bušilo. ,,Ale nemusel ses namáhat... Klidně jsi mě v tom mohl nechat." Dodala ledabyle.

        ,,Pamatuj na moje slova." Namítl Gabriel klidně a Chereen okamžitě zrudla.

        Proč mi to dělá, pomyslela si rozpačitě. Netušila o co tomu mladému čaroději vůbec jde, ale za poslední dobu k ní naprosto změnil chování. Byl to teď tak trochu jiný Gabriel, než jaký na ni dělal dojem předtím. Mírně zatřásla hlavou, aby se těch divných myšlenek zbavila.

        ,,No nic. Nebudeme tady jen tak postávat, po tom všem jsem dostala opravdu hlad." Řekla a se vydala do kuchyně. ,,Arthure, jestli chceš, můžeš si jít po svých." Usmála se na velkou kočku, která ji s vděčným zavrněním opustila.

THE WITCH - Love is a strong magic (2015)Onde as histórias ganham vida. Descobre agora