26. kapitola

11.7K 786 22
                                    

        ,,Jedna z legend praví, že kdysi byla na světě jenom chudoba. Čarodějové se svým majetkem vyrovnali obyčejným lidem. Jejich úkol byl prostý, ohlídat svá města před nepřátelskými skupinami, které čas od času vykrádaly už tak prázdné spíže. Tehdy byla magie ještě na počátku svého vývoje, ale už i v té době žily bytosti hrůzných tvarů, které ohrožovaly nejen lidské, ale i čarodějnické životy. A jak všichni víme, nikdy nemůžou být všichni lidé ani čarodějové milí a veselí. Už v té době existovali čarodějové, kteří se pomalu rozrůstali do větších skupin a ty se spojovaly. Chtěli bojovat proti dobru a zabrat si svět pro sebe, jelikož je všichni dávno zavrhli. Když se o té vzpouře dozvědělo dobro, začali všichni panikařit. Jenže v té době žila velmi zvláštní rodina, jejichž dcera měla už od narození nadání mocné magie. Ta žena spolu se svým bratrem spřádala plány na záchranu lidstva. V té době na straně zla žila stejně zvláštní rodina s dcerou, jejímž nadáním byla temná a mocná magie, kterou poznají jen přívrženci zla. Obě ženy měly zvláštní chování, vzhled i myšlení. A obě toužily po vlastní moci. Nakonec se obě strany střetly, obě ženy tváří v tvář bojovaly, až obě ženy nakonec padly. A poslední, co udělaly, bylo, že vytvořily dva rozdílné prsteny a nechaly je kolovat, protože předpověděly zrození svého druhu." Baldemor dokončil proslov a odkašlal si.

        Chereen, Gabriel, Murger a Grebeth seděli v jeho obývacím pokoji za hranicemi potoka. Upíjeli horký čaj a poslouchali Baldemorovo vyprávění.

        ,,Takže Temná čarodějnice má svůj vlastní prsten?" Zeptala se Chereen zvědavě.

        Baldemor přikývl. ,,Samozřejmě. Je v tom ukryta část moci její stvořitelky."

        ,,Kdy se odehrála poslední válka?" Sebral Gabriel Chereen z hlavy otázku.

        Baldemor se zamyslel. ,,Tuším, tak před dvěma stovkami let." Odpověděl. ,,Ale nejsem si tím jist. Možná ještě později."

        ,,Takže se před nějakou dobou zrodila nová Temná čarodějka..." Zauvažoval Gabriel zamyšleně.

        ,,Oh ne ne..." Zasmál se Baldemor. ,,Temná čarodějka je už dlouhou dobu jedna a ta samá osoba, ale po poslední prohrané válce ztratila svoji sílu." 

        ,,Počkat. Jak ale může ještě žít? Muselo by jí být přes dvě stovky let!" Zvolala Chereen zmateně.

        ,,Dítě, Temná čarodějka se magií krmí. Když naposledy prohrála válku, upadla do dlouhého regeneračního spánku." Odpověděl Baldemor.

        ,,Regeneračního spánku?" Teď už byla Chereen víc než jen zmatená.

        ,,Ano. Myšleno je tím to, že se čaroděj krmí vlastní magií."

        ,,Moment. Tohle nechápu." Zavrtěla Chereen hlavou.

        ,,Je to vlastně tak, že Temná čarodějka svoji schopnost čarovat dočasně ztratila, protože se vysílila na maximum. Ale z magické bytosti magie nikdy nezmizí. Ona byla pouze slabá a z posledních sil upadla do vlastního regeneračního spánku a krmila se vlastní troškou magie. Magie ji pomalu vracela život a přitom Temná čarodějnice nestárla. A teď už jí chybí jen pár fází k nabytí moci." Vysvětlil zkušeně Murger.

        ,,To snad jde, aby tělo spalo dvěstě let a nezestárlo?" Gabriel se nedůvěřivě podíval na Baldemora.

        ,,Hochu, magie je šílená moc vymykající se jakémukoliv chápání." Pokrčil jenom rameny.

        ,,Výborně. Takže se zřejmě potýkáme se zkušenou ženskou." Zavrčel Gabriel nepřesvědčeně.

        ,,Věru, je to tak. A proto musíme do Chereeniného výcviku vložit co nejvíce úsilí." Baldemor se podíval na Grebetha. ,,Jak to jde?"

THE WITCH - Love is a strong magic (2015)Where stories live. Discover now