24. kapitola

11.3K 800 51
                                    

        Atmosféra nad oběma mírně zhoustla. Gabriel sbíral odvahu, zatímco se opíral o kmen stromu a Chereen mu dýchala do tváře. Všechno v posledních chvílích nabralo neskutečně rychlý směr. Bylo tady ještě spousty otázek a Chereen se musela co nejdříve sebrat, protože na ně chtěla vědět odpověď. 

        ,,Chereen..." Gabriel se jí podíval zpříma do očí. ,,Nemusíš mi hned odpovídat, ani to nijak komentovat... Jenom..."

        Chereen se v jeho tmavých očích doslova ztrácela. Vnímala jeho hlas, jeho teplo těla, jeho silnou magii. Vnímala jenom ho a všechno kolem sebe nechala někde v dáli čekat.

        ,,Chereen..."

        ,,Hej, tak tady jste!" Ozval se Stephanův ješitný hlas.

        Zvláštní atmosféra byla najednou pryč, Chereen vyklouzla z Gabrielova sevření a rychle se postavila co nejdál od něj, ale zároveň tak, aby to nebudilo přílišnou pozornost. Zmateně se podívala na Stephana, jeho světlé oči ji doslova probodávaly hněvem. Gabriel se na něj jen povýšeně podíval.

        ,,Měli byste se vrátit." Zavrčel a vyčkával, až kolem něj oba projdou, přitom si Chereen měřil zvláštním pohledem. ,,Je toho potřeba ještě hodně probrat." Dodal a vykročil za zmatenou dvojicí.

        Chereen vstoupila do Baldemorova obývacího pokoje jako první, zatímco se jí do tváře vracela barva po šíleném šoku. Stále sice tomu všemu nemohla uvěřit a doufala, že to je jenom jeden z jejích snů. Elfka se na ni soucitně podívala, přitom upíjela z šálku čaj.

        ,,Jsi v pořádku dítě?" Vstal ustaraně Baldemor.

        ,,Jo... Jenom... Omlouvám se..." Špitla Chereen a posadila se zpět na malý gauč.

        ,,Vím, že je hodně těžké to přijmout, když jsme to na tebe vychrlili tak rychle." Ozval se Murger a jeho pohled byl naprosto klidný a soucitný.

        Grebeth si změřil Gabriela a nepatrně se pousmál.

        ,,Musíš to prostě přijmout tak, jak to je. Ani pro mě není jednoduché přijmout fakt, že jsem se o Bílé čarodějnici dozvěděla tak brzo." Zářivé Rizanettiny oči jakoby se usmívaly.        

        ,,Fajn..." Chereen se zhluboka nadechla. ,,Takže... Eh, nevím s jakou otázkou začít." Kousla se nervózně do rtu.

        Vůbec nevěděla, co si o tom všem má myslet. Jestliže je skutečně Bílá čarodějnice, co všechno musí znát nebo udělat, aby probudila svoji moc? Jak se asi takové mocné stvoření chová? Co musí dělat a říkat? 

        Grebeth vstal a přistoupil k ní. V ruce držel krabičku s prstenem, který už zase volal Chereeninu magii k sobě. 

        ,,Pro začátek bys měla dostat ten prsten. To bude první díl Svazku." Řekl.

        ,,Svazku?" Zeptala se Chereen přiškrceně.

        ,,Ano, Svazku. Svazek se skládá ze tří hodnotných věcí, které probouzí čarodějčinu moc. V první řadě se jedná o prsten, který se s tebou okamžitě spojí. V druhé řadě se jedná o pokrevního sourozence, osobu stejnou, ale přitom odlišnou. A ve třetí..." Na chvíli se odmlčel. ,,Na třetí možnost musíte přijít sami." Pousmál se.

        Chereen na něj chvíli zírala, než se rozhodla promluvit. ,,Takže... Musím najít bratra a pak přijít na tu třetí věc, která moji moc probudí? Vždyť ani nevím, jak můj bratr vypadá! Jak bych ho snad mohla najít?" 

THE WITCH - Love is a strong magic (2015)Where stories live. Discover now