11. kapitola

12.1K 905 20
                                    

        ,,Gabrieli?!" Vyjekla Chereen překvapeně a po čele ji stekla kapička potu, která se jí v tom všem zmatku utvořila.

        ,,Co tě to napadlo chodit do těchhle míst? Sem čarodějové nesmí!" Mračil se.

        ,,Tys mě sledoval?!" Vyjekla zlostně Chereen a Arthur pod ní temně zavrčel.

        ,,Buď ráda. Tomu trollovi byste se sami neubránili." Odsekl. ,,Měli bychom odsud rychle vypadnout, než se zjistí, že na jejich území se vyskytli dva šlechtici." Dodal rychle a rozhlédl se.

        ,,Ale..."

        ,,Chereen, tohle prostředí není ani v nejmenším bezpečné, tedy aspoň ne pro nás šlechtice." Otočil se a kráčel pryč. ,,Dělej." Zvolal naléhavě a Arthur se za ním vydal, aniž by mu Chereen cokoli přikázala.

        Ta se jen otráveně vezla v patách Gabriela a zkroušeně se otáčela. Dosud trolla nikdy neviděla, jenom z obrázků a knih a tenhle se od nich výrazně lišil. Ale pokud to bylo tak, jak Gabriel řekl, že by se mu oni dva neubránili, potom by mu asi měla poděkovat, že ji zachránil.

        Ve chvíli, kdy se dostali na druhou stranu potoka se k ní Gabriel prudce otočil a v očích mu nebezpečně zalesklo.

        ,,Můžeš mi říct, cos tam dělala?" Zavrčel trpce.

        ,,A můžeš mi říct, proč jsi mě sledoval?" Odsekla Chereen nabručeně.

        ,,To je teď vedlejší. Cožpak nevíš, že na území Baldemora mají šlechtičtí čarodějové vstup zakázán?" Založil si ruce na prsou.

        Chereen pozvedla překvapeně obočí. ,,Ne." Řekla tiše.

        Gabriel na ni překvapeně hleděl. ,,Neříkej mi, že ti to snad nikdo neřekl." 

        Chereen opět zakroutila hlavou. ,,Vůbec nevím o tom, že tu něco takového existuje." Šokovaně se ohlédla. ,,Co ty o tom vlastně víš?" Přivřela nedůvěřivě oči.

        ,,O tomhle ví snad každý šlechtic. Pokud nechceš přijít o život, nechoď na Baldemorovo území." Pokrčil rameny.

        ,,Řekni mi o tom více." Chereen byla přesvědčená, že i když tohohle čaroděje příliš nemusí, každá informace je dobrá.

        Navíc se o území na druhé straně potoka, zřejmě území nějakého Baldemora, chtěla dozvědět co nejvíce. Byla šokovaná tím, co tam spatřila a chtěla o tom vědět více.

        ,,Tak se pojďme někam posadit. Neznám to tu, takže ty určitě budeš vědět." Mrkl na ni Gabriel a Chereen kolem něj s Arthurem bezeslov prošla.

        Mířili po kraji lesa k nedalekému jezeru, u kterého bylo spousty balvanů, na kterých se dalo sedět. Za dobrou půlhodinu už byli na místě a Gabriel si vybíral balvan, na kterém by se mu sedělo nejpohodlněji.

        ,,Území Baldemora je, jak sis už jistě všimla, plné magických věcí a bytostí." Začal a přitom si zamračeně prohlížel balvan před sebou. ,,Víš aspoň, kdo je Baldemor?" Zeptal se a konečně se usadil.

        ,,Ne."

        ,,To je divné. O tom ví snad všichni. Baldemor je jeden z nejmocnějších čarodějů vůbec. Nic se o něm neví, nezná se jeho rodina a ani nikdo jiný o něm nemá žádné jiné informace než jen ty, že patřil k nejmocnějším čarodějům a že je teď už hodně starý a jeho moc slábne. Jen ta magie, kterou mu snad seslalo samo nebe, ho udržuje při docela zdravém životě. Údajně. Nikdo o něm nic neví už pěkně dlouho." Odmlčel se, aby si spořádal další myšlenky v hlavě. ,,Už odjakživa stál vždy za magickými bytostmi, protože Řád tehdy chtěl všechny tyhle bytosti vyvraždit. Nakonec se strhla válka a mnoho nevinných bytost bylo zabito. Byla to válka kvůli nenávisti Řádu k bytostem. Řád bytosti nějak podvedl, takže nakonec jich zbylo jen pár s Baldemorem v čele. Spousty čarodějů chtělo pokračovat ve válce a zavraždit i zbytek, ale jeho rodina údajně zamezila dalším bojům, protože nechtěli přijít o svého blízkého. Baldemorovi se jeho rodina zhnusila a ujednal, že potok, který u tohohle města pramení, se stane hranicí mezi šlechtici a tím zbytkem magických bytostí a odešel s nimi do těchhle lesů, kde nyní žije spolu s několika dalšími slabými čaroději a svými pomocníky a šlechtici zde mají přísný vstup zakázán. Proto je to tam pro nás tak nebezpečné, magické bytosti nás nenávidí." Skončil a s povzdechem se natáhl na vyhřátý balvan s očima upřenýma na Chereen.

THE WITCH - Love is a strong magic (2015)Where stories live. Discover now