52. kapitola

8.8K 628 16
                                    

        ,,Dej do toho více síly!" Zvolal Grebeth.

        Chereen máchla oběma rukama a opřela se silným kouzlem do obyčejné loutky na konci mýtiny v Kentauří zemi. Vstávala brzy ráno, unavená a nevyspaná kvůli dlouhé noci s Gabrielem a teď musela trénovat svoje bojové schopnosti. Bylo to složitější než čekala. Dokonce ani Gabriel nebyl zrovna v dobré náladě.

        Když k němu do pokoje ráno přikráčel Grebeth a vzbudil je s tím, že se jde trénovat, myslel, že svého dědu zabije. A tak teď stál kousek od Chereen a pošilhával v ostrém světle, zatímco ona se snažila soustředit na jednotlivá kouzla. Byl tam s nimi i Fabul, ale po celou dobu zamyšleně mlčel a sem tam se naklonil k Baldemorovi, aby mu něco zašeptal.

        ,,Nemohli bychom už skončit? Jsem tady víc jak dvě hodiny a už mě to unavuje." Stěžovala se Chereen a otráveně se otočila na Grebetha s Baldemorem.

        ,,Dej si přestávku." Nařídil Grebeth a odkráčel z mýtiny pryč bůhví kam.

        Chereen přistoupila k Fabulovi a Baldemorovi. ,,Já... Já se omlouvám, jsem jen trochu nevyspaná..." 

        ,,Zjistil jsem, žes možná o to své kouzlo opravdu přišla Chereen." Otočil se k ní Fabul.

        ,,C-Cože?" Zbystřila.

        Baldemor si neklidně povzdechl. ,,Ale ničeho se neboj, příliš tě to neovlivní. Můžeš proti Temné čarodějnici vyhrát s pomocí dalších několika jiných kouzel." 

        Chereen však Baldemora neposlouchala. ,,J-Jak je to možné? Vždyť jsem ho dvakrát použila!" 

        ,,Právě proto. Změny v magii jsou větší, než jsme očekávali, ale mění se pomalu a postupně. Světelná koule byla kouzlem Bílé čarodějnice a v době, kdy jsi jej používala, jsi ještě Bílou čarodějnicí nebyla. Kouzlo se z nějakého důvodu, pravděpodobně z výkyvů magických vln, dostalo přes uzavření moci Bílé čarodějky a proudilo ti v krvi. Proto si ho mohla používat, i když to nebylo jednoduché. A právě tohle kouzlo také omezovalo další z tvých schopností čarovat tak, jako ostatní mágové. Tvoje tělo totiž nebylo zvyklé na takový chaos, který způsobila právě světelná koule, kterou jsi mohla vyčarovat mimo Svazek. A když jsi pak Svazek provedla, kouzlo zmizelo i s dalšími schopnostmi tvého obyčejného čarodějnictví. Nemáš ho Chereen." Vysvětlil Fabul a dupl kopytem do země.

        Gabriel objal Chereen kolem pasu a políbil ji do vlasů. ,,Takže světelnou kouli použít nemůže v boji proti Temné čarodějce?" Zeptal se.

        ,,Bohužel ne." Zakroutil Fabul hlavou.

        ,,Zatracená práce..." Ulevila si Chereen a otřela si zpocené čelo. ,,Vím, že ta věc, co jsem vykouzlila ještě před Svazkem, byla silná. A teď jsem o ni přišla. Bude to... bude to výrazný problém? Upřímně!"

       Fabul si s Baldemorem vyměnil nervózní pohled. ,,Možná... trochu..." 

        ,,Ale nemusí to být nutně velký problém! Jsi dost silná na to, abys zkombinovala jiné kouzla. Nemusí být mezi nimi nutně světelná koule." Ozval se hned Baldemor.

        ,,Takže to je problém." Pokývala Chereen oddaně hlavou a odvrátila se od svých přátel.

        ,,Chereen, neber to tak vážně. Je to jedno pitomé kouzlo. Jsi Bílá čarodějnice, nebudeš mít problém ho nahradit jiným." Ozval se Gabriel.

        ,,Jedno pitomý kouzlo..." Zopakovala po něm Chereen. ,,Které však může třeba i rozhodnout..." Dodala a otočila se k němu. ,,Podívej, já už jsem se smířila s tím, že půjdu do války a setkám se s tou dámou v černém. Chci vyhrát a zachránit nás před zlem a před temnotou, ale co když je to kouzlo jedno z rozhodujících?" 

THE WITCH - Love is a strong magic (2015)Where stories live. Discover now