29. kapitola

11.3K 735 17
                                    

        Chladný večerní vítr pročesával Chereeniny vlasy, když jela po boku Grebetha a Gabriela směrem k lesu. Podle Grebethového sdělení s nimi Baldemor musel probrat důležitou věc a že to nepočká. Proto se museli na sídle vymluvit, že jdou s Chereen zkoušet čarovat ven. Swan s Hanzem se na ni dívali hrdýma a povzbudivýma očima, ale Anabell a George ji spíše probodávali nenávistnými pohledy a Chereen tušila, že kdyby to dokázali, udělali by jí pouhým pohledem díru do hlavy. Arthur běžel za Gabrielem a za ní klusal na svém koni Grebeth. Vzali to po okraji města, aby se na ně nikdo nemusel dívat zvědavými pohledy. Chereen zabodávala oči do Gabrielových zad a poprvé si dovolila o něm o něco více přemýšlet. Vzpomněla si znovu na tu chvíli, kdy ji svíral a jeho rty se tiskly k jejím. Byly hladké, teplé a trochu vlhké. A v ní se v tu chvíli zmítaly všechny nejrůznější pocity. Bylo to úžasné a kdyby mohla, zůstala by v jeho objetí ještě nějakou chvíli. Ale nemohla. Byly důležitější věci než Gabriel a ona s ním rozhodně flirtovat nemohla. Netušila, jak to všechno má popsat nebo proč ji Gabriel políbil, ale nemínila zacházet nijak daleko. Všechno se to tak zvláštně zvrtlo a on se do toho všeho jenom připletl. Nebo ne? Není to snad pravda? Nebo... to není jenom náhoda?

        Zachvěla se, protože do ní narazil nový závan chladného vzduchu, ale slunce na nebi svítilo jasně a paprsky všechno kolem opět zase ohřívaly. Stále ještě bylo léto, nijak teplé, ale bylo. Museli zpomalit, protože vstoupili do lesa mezi houštiny a kořeny stromů, kde by mohli koně při rychlejší jízdě lehce zakopnout. Prodírali se listovím a po celou dobu jízdy mlčeli. Dostali se k čistému potoku, překročili jej a ocitli se na zcela jiném území, kde pokračovali dál až najeli na cestu, která se spojovala s mnoha dalšíma a tvořila nové území. Baldemorovo území nebo také Kentauří. Kolem Chereen se ozývaly nové zvuky a objevovali noví tvorové ať už malého vzrůstu nebo o mnoho většího. Za nějakou chvíli dojeli na louku, kde stálo několik domů a zamířili už ke známému vysokému Baldemorovu domu.         

        Chereen seskočila z Arthura a pohladila ho po velké hlavě. Lev se od ní odtrhl a zmizel někde v houštinách, kde si pravděpodobně možná našel nové přátele. Grebeth seskočil z koně s kamenným výrazem ve tváři, počkal na Gabriela a Chereen a společně s nimi zamířil do domu. 

        Chereen ucítila známou vůni nejrůznějších čajů a při vstupu do prostorného obývacího pokoje se ta vůně ještě zvětšila. Skoro ten čaj cítila na jazyku. Pokývla na pozdrav a lehce se na Baldemora usmála. Nevěděla, jaké informace pro ně má. Sedla si s Gabrielem na malý gauč. Naproti seděl Murger, vedle něj se posadil Grebeth a další tři křesla zely prázdnotou.

        ,,Kde je Stephan?" Zeptal se Grebeth neklidně.

        ,,Má nějaké osobní věci." Odpověděl Baldemor a pak si všechny přítomné prohlédl vážným pohledem.

        ,,Stalo se něco?" Zeptal se Grebeth tvrdým hlasem.

        Baldemor si vyměnil úzkostlivý pohled s Murgerem. ,,Už nemůžeme více čekat." Podíval se na Chereen.

        ,,Cože?" Gabriel se naklonil, aby lépe slyšel.

        ,,Snažil jsem se získat nějaké informace o nynějším stavu Temné čarodějnice. Je to horší, než jsem čekal." Vzdychl. ,,Její síla roste každou chvílí rychleji, ale než by se Chereen dostala do bodu, kdy by byla schopná ovládnout chaos v sobě, sesílat útočná kouzla bez vážného vyčerpání nebo se vůbec nějak bránit, bylo by možná už pozdě. V magii se sice něco změnilo, protože se narození dvou mocných stvoření natolik vychýlilo, ale ta změna je zřejmě obrovská. Moc Temné čarodějky roste bez toho, aniž by čekala na svoji sestru. Celé se to naprosto vychýlilo z dráhy. Nemůžeme teď přesně vědět, kdy se Temná čarodějnice natolik probudí, že bude schopná spatřit světlo světa." Neklidně si pohladil bílý vous, který mu spadal do klína.        

THE WITCH - Love is a strong magic (2015)Où les histoires vivent. Découvrez maintenant