45. kapitola

10.1K 697 10
                                    

        Není to tak, že by se snad Chereen bála utkat se tváří v tvář temné magii. Do svých 20 let nikdy neměla o temné magii ani ponětí, nikdy netušila, že existuje prsten s krví první Bílé čarodějky a nevěděla ani nic o své pravé rodině. Pohybovala se ve světě lží, ale teď to vnímala jinak. Stal se z ní nový člověk, nový mág a poznala pravdu. Už jí věc jako válka přišla naprosto normální. Taková, které se nevyhne. Musela to vzít na vědomí.

        Seděla na schodech, které vedly do Baldemorova domu. Gabriel a ostatní zůstali vevnitř, aby Kilaha zasvětili do příběhu. Chereen ho trochu litovala, protože moc dobře věděla, jak se teď její bratr asi cítí. Schylovalo se ke klidnému večeru, koně se pásli poblíž hrajících si kentauřích dětí a malé víly poletovaly mezi houštinami. Arthur seděl spokojeně vedle Chereen a pozoroval okolí kolem sebe. Sem tam tiše zamručel.

        „Jak se cítíš?" Ozval se hluboký nepřirozený hlas jen kousek od ní.

        Chereen natočila hlavu a spatřila vysoké a statné koňské tělo, ale tam, kde měl být krk a hlava, se do výšky vytahovalo tělo muže. Tohohle kentaura poznala. Byl to její první objev, když se na Baldemorovo území dostala úplně poprvé. Kentaur neklidně přešlapoval, ale měl pevný pohled.

        „Je mi fajn. Díky." Pousmála se Chereen a skutečně se tak docela cítila.

        Prohlížela si tělo muže srostlé s koňským a v duchu se sama sebe ptala, jak se taková bytost asi zrodila. Kentaur popošel o malý krůček k ní.

        „Já...omlouvám se. Tehdy ten první den... Kdybych tušil, že máš takovou moc, byl bych se choval jinak." Dupl a švihl dlouhým tmavým koňským ocasem.

        „To je v pořádku. Nemohl jsi to vědět. Nikdo to tehdy nevěděl." Namítla Chereen tak trochu smutně. „Neohlížejme se zbytečně za minulostí." Dodala.

        Kentaur se na ni opatrně usmál. „Pak tedy, Bílá čarodějko, Fabul k službám." Poklonil své tělo až k zemi.

        Chereen se překvapeně narovnala, když se k němu postupně přidali další a další kentauři, kteří napodobovali svého přítele a klaněli se před Bílou čarodějnicí. Chereen se nejistě postavila.

        „Ne, ne, ne!" Zvolala zmateně. „To, že jsem Bílá čarodějnice ještě neznamená, že se přede mnou musíte klanět..." Zvolala, aby ji všichni kentauři slyšeli.

        „Naše Paní, tohle není jen naše povinnost, ale také radost a hrdost, kterou v tebe vkládáme." Namítl Fabul a znovu se postavil. „A ve válce budeme po tvém boku." Dodal odhodlaným hlasem.

        Chereen vzdychla a znovu se posadila. „Já..." Složila hlavu do dlaní. „Já nechci, aby se zbytečně bojovalo. Nechci aby někdo přišel o život kvůli... kvůli takové špatnosti." Zadržovala slzy, které se jí při myšlence na zavražděné bytosti a mágy snažily prodrat z očí ven.

        Na ramenou ucítila něčí ruku a s uslzenýma očima vzhlédla. Byl to Gabriel a povzbudivě se na ni usmíval. Přes jeho pevný stisk do Chereen proudila povzbudivá magická energie. Na verandu vyšel i Baldemor, Kilah a Murger. 

        „Vidím, že ses seznámila s mými přáteli." Usmál se Baldemor lehce, v očích záblesk ustaranosti. 

        Chereen neklidně přikývla a protřela si uslzené oči. Nebyl čas chovat se slabě.

        „To bude v pořádku." Špitl jí Gabriel do ucha a objal ji.

        Chereen jeho stisk opětovala, přitom dál pozorovala Baldemora. „Tohle není fér..." Namítla nakonec.

THE WITCH - Love is a strong magic (2015)Where stories live. Discover now