57. kapitola

7.6K 589 8
                                    

        „Všechno připravené?" Vešel do jedné z malých pokojů Swan a zadíval se na postaršího svalnatého muže, který se právě zvedal ze země.

        „Sekce B je připravená. Ostatní sekce také. Brzy budeme připraveni vyrazit, na váš rozkaz samozřejmě." Pokývl postarší muž pevně.

        „Výborně." Pousmál se Swan. „Čekejte na mé rozkazy."

        „Zajisté. Chlapci se věnují tréninku a opakují si postup celé fronty." Řekl muž. „Ale co bude s Bílou čarodějnicí? Kde bude ona?" Zeptal se zvědavě.

        „Pravděpodobně si bude muset probojovat cestu k Temné čarodějce a naopak, aby se pak mohly střetnout." Odpověděl Swan.

        „Takže je naděje, že můžeme zabít Temnou čarodějku při pochodu armádou?"

        „Docela malá. Spíše kvůli tomu dojde jen k velkým ztrátám na životech." Posteskl si Swan.

        Mluvil s mužem, který velel většině vojenským jednotkám v krajích používajících k boji magii. Přišel na Croixské sídlo za účelem posledních domluv a zrovna skončil s telepatickou domluvou se sekcí B, aby zjistil, jak na tom vojsko je.

         Swan toho příliš moc nenaspal, celou noc jenom přemýšlel nad válkou, která měla během dneška proběhnout. Nikdy se mu ani nezdálo, že se bitvy mezi Bílou a Temnou čarodějkou vůbec dožije. A ještě když je tou Bílou čarodějnicí členka jeho rodiny. A zrovna ta, která nikdy neuměla dobře kouzlit. Je to skoro jako nějaký sen, na druhou stranu spíše noční můra. I když si byl Swan jist, že Chereen je schopna výhry, i přes to měl strach, že se dějiny mohou dnes úplně obrátit. Temná čarodějka byla určitě hodně silná a kdo ví, jak to teď v magii je.

        Vychýlení magie teď bylo znát patrněji, než kdy dřív. Hlavně v té části, kdy zhruba před 200 lety Temná čarodějnice nebojovala proti Bílé čarodějce, ale proti ostatním mágům. Její síla byla omezená a ona nevyhrála. A pak je tu ta část, kdy těch 200 let spala a krmila se vlastní magií, aby nezemřela, jenom aby se po těch letech znovu probudila, protože se narodila Bílá čarodějnice. Swan si s tím dlouhou dobu lámal hlavu, když se tyto informace dozvěděl. Magie je nestálá, ale že až tak moc, kdy se úplně vychýlilo stejné datum narození dvou významných magických bytostí...

        „Lordmágu Swane?" Ve dveřích se objevil jeden ze sluhů.

        Swan vzhlédl. „Ano? Co se děje?"

         „Máme návštěvu." Polkl nejistě sluha.

        „O koho jde?"

        „Nepředstavili se mi, ale jeden z nich říkal, že se určitě znáte a ten druhý byl kentaur..." Znovu se ošil. „Čekají před hlavním vchodem."

        Swan chvíli na svého sluhu hleděl, ale pak tiše vzdychl. „Přiveď je do mé kanceláře."

        „Jistě." Poklonil se a odešel.

        „Uvidíme se za chvíli." Obrátil se Swan k postaršímu muži a lehkým pokynutím se oba vydali pryč z malé místnosti plné křesel z drahých látek.

                                                                        * * *

        „Chereen, lásko..." Gabriel pohladil zrzavou dívku po hlavě a nechal ji, ať si o jeho rameno opře hlavu.

        Naproti nim postávali před vchodem Baldemor a Fabul, který nervózně přešlapoval. Baldemor se rozhlížel kolem sebe a spokojeně se usmíval. Přišli teprve před chvílí a čekali, až je někdo ozve dovnitř.

THE WITCH - Love is a strong magic (2015)Kde žijí příběhy. Začni objevovat