14. kapitola

13.5K 867 40
                                    

        Temnými ulicemi města procházeli dva mladí muži. Kdyby lidé kolem věděli, za jakým účelem do jejich města přišli, zcela jistě by se je pokusili zastavit. Jenže kolem obou mužů se zvedal lehký opar energetických vlákének, které byly jak lidskému oku tak nevycvičenému čarodějnickému naprosto neviditelné. Tichými kroky zahaleni do vlákenkového neviditelného roucha proplouvali ulicemi a blížili se k místu, kam měli namířeno. Nikdo je nemohl spatřit, protože byli pomocí své magie neviditelní. Jednalo se o dva velmi zkušené a mocné mágy. Jeden z nich se čas od času otočil, i když si byl zcela jist, že je nikdo nesleduje.

        Okenice domů byly zavřené a závěsy zatažené. V tuhle brzkou ranní hodinu ještě všichni tiše spali, takže se cizinci nemuseli obávat, že by je někdo objevil. Během celé své cesty ani jednou nepromluvili. Zabraní o vlastních myšlenek cestovali už dlouho, i když se mohli lehce přenést teleportovacím kouzlem. Jenže u teleportovacích kouzel se do světa uvolňuje velké množství magie, které by mohlo na sebe upoutat pozornost někoho, kdo by jim mohl jejich plány překazit. Kromě toho, jejich nadřízený jim stejně sám řekl, aby se chovali nepozorovaně a co nejnenápadněji, aby nevzbudili pozornost nikoho, kdo by na sídle ještě nespal. Bylo lepší vždy si dávat pozor a včas zahladit stopy. To už se od svého nadřízeného naučili. Jejich pán byl velmi vychytralý a dokázal obelstít ty největší mágy. Mnozí ani nevěděli, že mají mezi sebou tichého zrádce, který drží v rukou pevně otěže celé téhle hry a i kdyby něco prasklo, nikdo by se nedozvěděl, kdo měl v čem prsty.

        Zastavili se před nevelkou boudou na kraji města, odkud měli dobrý výhled na celé sídlo. Tady by si měli projít ještě jednou celý svůj plán a uskutečnit ho až tehdy, kdy jim jejich nadřízený řekne a kdy se objeví ta dívka, kterou dostali za úkol co nejdříve zneškodnit. Na podrobnosti se neptali, dělali jenom svoji práci, za kterou také dostávali slušně zaplaceno a protože byli jedni z nejchytřejších vrahů a ke všemu ovládali magii, neměli problém vypořádat se prakticky s nikým. Pracovali pod velmi mocnou čarodějkou, která je sice momentálně slabá, ale jejíž osobnosti se bojí každý mág. Podle veškerých údajů, které dostali, by mělo být lehké zvládnout tu dívku pouze ve dvou, ale nic nesmí podnikat ve městě, protože to se kolem bude motat příliš hodně lidí.

        Mnohem lepší bude, když se jí vydají v patách tam, kam půjde ona a pak už nebude žádný problém ji někde nečekaně dostihnout.

        ,,Nebude to těžké." Zabručel první z dvou mágů a vstoupil do boudy.

        Jeho společník vklouzl hned za ním a stiskl vypínač, aby aspoň trochu viděli na cestu, i když světlo zde bylo velmi chabé, ale jim to stačilo. Odhodili svoje vlákenkové kabáty a svět je tak opět mohl spatřit, pokud by se pohybovali venku. Teď jim ale nezbývalo nic než se jen vyspat na připravených postelích ve tmavé boudě a dál spřádat vlastní plán, který nesměli za žádných okolností pokazit.

                                                                        * * *

        Brzké sluneční paprsky dopadaly na Chereeninu klidně spící tvář a šimraly ji na očních víčkách. Ty se jen chabě zachvěly a rudovlasá dívka se otočila na bok, přičemž pomalu otevřela oči. Cítila se vyspaně a plná energie, že by ji mohla rozdávat. Včera šla taky spát velmi brzy kvůli svému vyčerpání ze všech těch okolností, co se udály a kvůli té záhadné křeči, která zasáhla celé její tělo. S povzdechnutím se posadila na kraj postele a protáhla si ztuhlé kosti, které radostně zakřupaly, jak se uvolňovaly ze ztuhlé polohy.

        Chereen naklonila hlavu a zkontrolovala, jestli je Arthur pořád s ní. Byl. Ležel na měkkém koberci a tiše oddychoval, přitom se mu silné břicho pomalu zvedalo a zase klesalo. Tlamu měl mírně pootevřenou a na všechny kolem sebe cenil jeden velký bílý a nebezpečně vypadající špičák. Chereen se usmála a tiše vstala, aby se mohla obléci a trochu se poupravit. V žaludku jí hlasitě zakručelo. Nechtělo se jí na snídani, kde se sejde celá její divná rodina, ale zároveň už se nemohla dočkat další skvělé snídaně, kterou pro ně připravují jejich profesionální kuchaři.

THE WITCH - Love is a strong magic (2015)Where stories live. Discover now