48. kapitola

9.1K 657 16
                                    

        Hanz vypadal, jako kdyby chtěl něco říct, ale mlčel, stejně jako její matka. Chereen se na ně podívala úzkostlivým pohledem. Tak nějak předpokládala, že má ve všem prsty jenom Swan, jinak by o Kilahovi i Baldemorovi věděla. Swanova žena, pohledná černovláska, jen nechápavě těkala očima. Ženy v téhle rodině neměly příliš vysoké postavení a bylo zřejmé, že taky o mnoha věcech ani neví. Anabell se nejistě ošila, ale stále nemohla odtrhnout zrak od Gabriela, ke kterému se Chereen tiskla. Sem tam se ale zmateně podívala i na Kilaha, vedle kterého stáli Chereenini rodiče. Vlastně i jeho rodiče.

        „K-Kdo ti to všechno řekl? Jak jsi na to přišla? Sama si na to určitě přijít nemohla..." Vydechl Swan šokovaně.

        „Všechno to byl jeden slet událostí, které vedly jen k jedné věci. Vlastně by se dalo říct, že Baldemor si mě našel sám. Jinak bych o něm samozřejmě nevěděla." Odpověděla Chereen pevným hlasem.

        Už se Swana dávno nebála. Zakusila toho příliš moc a teď už by na ni ani Swan nestačil. Chereen věděla, že je její celá rodina překvapená příchodem prvního syna.

        „Jak jsi objevila Kilaha? Já... Já chtěl abys o Kilahovi nevěděla z toho důvodu, abychom nepřišli o dalšího člena rodiny." Podíval se na Kilaha. „Ani nevíš, jak dlouho jsme o tebe měli strach..." Sykl tiše, ale pak se otočil zpět na Chereen. „A proč jsem nechtěl, abys věděla o svém pradědovi? Protože jsi lítala pořád někde po lesích s tím klukem z města. Já nechtěl, aby se ti na druhé straně zalíbilo..." Vzdychl. „Co se vlastně stalo?" Zeptal se a upřel na Chereen mírně přísný pohled.

        Chereen svého strýce chvíli nepřítomně pozorovala a převalovala v puse slova, které chtěla na toho tajnůstkáře zakřičet. Místo toho se však od všech odvrátila a přešla k oknu. Bylo na čase vyjít s pravdou ven, protože pravděpodobně nikomu nedošlo, kvůli čeho se tohle všechno děje.

        „V sázce jsou životy lidí Swane." Začala Chereen chvějícím se hlasem.

        Před očima se jí odehrával celý běh událostí, které se od té chvíle, co se poprvé s Gabrielem potkala, udály. Cítila, že se jí z očí zkoulely dvě pořádně velké slané slzy. Hřbetem ruky si je rychle otřela. Teď nemohla dovolit, aby v ní vypukla válka emocí, která by spustila pláč, aby se zbavila té nejhorší špíny.

        „Co tím myslíš?" Ozval se za zády hlas jejího otce. 

        Anabell si pohrdavě odfrkla. „Zase blábolíš?" Prskla pobaveně, ale Chereen věděla, že ji Gabriel spražil pohledem.

        „Nemůžeme nechat přípravy na válku zbytečně čekat. Čím dřív budeme připravení, tím větší je šance, že zemře-" polkla, „že zemře co nejméně lidí nebo bytostí." Vidina zbytečné smrti kvůli válce byla nechutná a hrůzu nahánějící.

        „Chereen o čem to sakra mluvíš? Nejdříve se tady objevíš s Kilahem, začneš hned mluvit i o Baldemorovi a nakonec mluvíš o válce? Proč by nějaká měla být?" Swan už neměl na tohle nervy.

        Chereen se se smutným pohledem obrátila na všechny mágy v místnosti. Kilah na ni povzbudivě mrkl a Gabriel ji nadšeně sledoval. Oba teď byli její nenahraditelnou součástí. Dotkla se prsty prstenu Bílé čarodějnice. Ucítila jemné brnění. Ten prsten má v sobě tichý, avšak bouřlivý život složený ze smíchané krve. Mělo by jí to připadat nechutné, ale musela přiznat, že ji to spíše naplňovalo.

        „Protože jsem Bílá čarodějnice." Odpověděla Swanovi.

        Její bratranci vytřeštili oči, zatímco sestřenice šokovaně vyjekly. Anabellin pohled naprosto ztvrdl. Někteří rodiče, kteří zde také seděli, zatajili dech. Chereenina matka se prsty dotkla rtů pootevřených úst. Její otec stál nehybně, v očích šok. Ale ze všech nejklidněji vypadal Swan. 

THE WITCH - Love is a strong magic (2015)Kde žijí příběhy. Začni objevovat