2- Hiddum'da Bir Kale

3.3K 291 783
                                    

Medya; Fantasy Medieval Music- Wolfborn, okurken dinlemenizi tavsiye ederim

Medya; Fantasy Medieval Music- Wolfborn, okurken dinlemenizi tavsiye ederim

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Y.Ö. 124 Hiddum

Gecenin habercisi kızıl bulutlar Hiddumun gökyüzünü boyamış, Nebulio'nun peşinden laciverti sürüklemek üzere gün batımına doğru süzülüyorlardı.

Havanın soğukluğu toprağa işlerken Hiddum krallığı, geceye hazırlanıyordu. Şehirlerdeki pazarlar, esnaflar ve satıcılar birer ikişer toparlanıyor, tapınak kapıları kapatılıyor ve şehirleri bağlayan yolları aydınlatmak için kandiller teker teker yakılıyordu. Kimi Hiddarun bir sonraki günün ilk ışıklarına kadar dinlenmek için evlerine gidiyor, kimi Hiddarun ise şehirlerin ve ormanların ardındaki kalelere gitmek için şehirden ayrılıyordu.

Hiddarunlar dışında Zagzoslar* (kutsal kuşlar) ve yırtıcı kuşlar krallığı terk etmeye başlamışlardı. Gökteki uçuşan yaratıkların kanat esintileri küçük bir rüzgar oluşturmuş, günün tozunu süpürüp krallıktan uzaklaştırıyordu.

Uçan yaratıkların kimi ormanlara, kimi limanlara, kimi de şehirlerdeki olanı biteni anlatmak için Andarun Kalesi'ne gitmekteydi. Gün bitmeden varış noktasına yetişmeye çalışan bütün canlılar zamanla yarışıyordu.

Şehirlerden ve kraliyet sarayından oldukça uzakta olan Andarun Kalesi'ne uçmak tahmin edilenden de zordu

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Şehirlerden ve kraliyet sarayından oldukça uzakta olan Andarun Kalesi'ne uçmak tahmin edilenden de zordu. Uçuş yolu boyunca engebeli arazilerin sert rüzgarları, zagzos eti ile midesini şenlendirmek isteyen yırtıcılar ve aniden değişen hava sıcaklıkları başlıca zorluklardan birkaçıydı. Üstelik bütün bu zorlukları aşıp gelenleri sivri kayalık tepeleri karşılıyor, Andarun Kalesi'ne varmadan önce bütün canlılar bu tepelerle mücadele ediyordu.

Kayalık tepelerin ardındaki Andarun Kalesi'ne ulaşan zagzoslar gözcülerin yanına konmaya başlamış, efendilerinin ve sahiplerinin yanına uçmadan önce gün batımının kızıl renginden nasibini alan taş duvarlarda dinlenen diğer canlılara eşlik ediyorlardı. Hava kararmadan önce buraya vardıkları için hem mutlu hem de yorgunlardı. Kalenin Kızıl renkli duvarları şimdi de bir zagzos tüneği olmuştu.

HİDDARUN *Düzenlenecek*Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin