9- Elveda Alabanos

1.4K 193 279
                                    

Görseldeki tasarım için UnWatttpadd ekibine ve Sanal Karakter Tasarımı kitabına teşekkür ederim...

Video; LEGENDS OF THE FORGOTTEN EARTH- Cinematic Adventure Music Mix|okurken dinlemenizi tavsiye ederim.

Video; LEGENDS OF THE FORGOTTEN EARTH- Cinematic Adventure Music Mix|okurken dinlemenizi tavsiye ederim

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Y.Ö. 124 Herrum Alabanos

Sabahın ilk ışıkları Alabanos'u aydınlatmaya başlayınca Amenia'ın uyumakta olduğu odanın kapısı sessizce açıldı. İçeriye giren Liena'ydı.

Liena, uçuk mavi kanatları taşlarla süslenmiş, kanatlarından biraz daha koyu renkli uzun mavi elbisesi yere sürünerek odaya giriyordu. Altın sarısı saçlarını toplamakla epey uğraşmıştı, erkenden kalktığı belliydi bu sabah. Amenia için yiyecek bir şeyler hazırlamıştı. Elindeki gümüş tepsinin üstündeki tabak adım attıkça şıngırdamasın diye ağır ağır ilerliyordu odada.

Amenia'yı uyandırmaya gelmişti. Yapılacak çok iş vardı. Vakit kaybetmeden elindeki tepsiyi solundaki ahşap sehpanın üzerine koydu. Şıngırdama sesine mani olamadı. Amenia'nın uykusu bu sesi duyamayacağı kadar derindi.

Liena, pencerenin altındaki yatağa yönelirken Amenia'ya bakıyordu. Nebulio'nun kızıl ışıkları saçlarının turuncuya yakın kızıl rengine karışıyor, birbirine dolanan saç telleri parlıyordu. Yüzünü küçük elleriyle gizlemiş, bacaklarını karnına çekmişti. Yatağın üçte birini bile kaplamayacak şekilde büzülmüştü. Üzerinde örtü de yoktu. Ya üşüdüğünden ya da düşünceler onu sarıp sarmaladığından bu şekilde uyuduğunu varsaydı. Beyaz çarşaflı yatağın kenarına oturup eliyle Amenia'nın koluna dokundu.

"Amenia," hafifçe sarstı, "Amenia, haydi uyan."

Bu sesleniş ve sarsma sonrasında Amenia ellerini yüzünden çekti, gözlerini aralayarak Liena'ya baktı.

"Kalkman gerekiyor Amenia." Liena yüzündeki burkuk tebessümle Amenia'nın gözlerinin içine bakıyordu.

"Tamam," diyebildi Amenia.

Hala uyku sersemiydi. Elleriyle kan çanağı olmuş gözlerini ovalarken doğrulup pencereye yaslandı. Dışarıya baktı. Şafak dağılıyor, Nebulio kızıl pijamalarını çıkartmak için kudretli dağların ardında yeni bir güne hazırlanıyordu. Okul yılları dışında bu kadar erken kalktığını ya da kaldırıldığını hatırlamıyordu.

"Konsey Merkezi'nde işler asla uyumaz Amenia. Bu sabah Kardeşlik Konseyi toplantı yapmadan önce seni gönüllü gruplara kaydetmeliyiz." Liena parlayan mavi gözleriyle Amenia'nın aklından geçenleri okuyordu. Biraz duraksayıp zihnini okumaya devam ettikten sonra konuşmaya kaldığı yerden davam etti. "Şimdi çabucak hazırlanmalısın. Sana yiyecek bir şeyler getirdim. Çantanı ve dün giydiğin kıyafetlerini de," eliyle karşısındaki sandalyeyi işaret etti, "buraya koydum. Şöminenin yanındaki güğümde soğuk su var, yüzünü onunla yıka, uykun açılır." Yataktan kalktı. "Hazırlanınca bana seslen, Amenia. Kaybedecek vakit yok!"

HİDDARUN *Düzenlenecek*Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin