38. Küre Efsanesi

526 89 114
                                    

Bir yeni bölüm daha huzurlarınızda! Keyifli okumalar dilerim ♥♥♥

Bir cevap vermeden önce yere düşürdüğü sandalyeyi kaldırıp oturdu Amenia

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Bir cevap vermeden önce yere düşürdüğü sandalyeyi kaldırıp oturdu Amenia. Şimdi İro ile aynı hizadaydı.

"Ama sen daha önceden bana-"

"Kürenin yerini bildiğimizi söylemiştim," diyerek kızın sözünü kesti İro. "Yanıldık Amenia. Küre Eran'ın düşündüğü kişide değil."

Bunu söylerken bugün olanları düşünmeden edemedi İro, Gar'hun'un dediklerini ardından Eran'ın odadayken anlattıklarını... Vaknas'a ve içinde bulundukları duruma bir türlü akıl kanat erdiremiyordu. Gar'hun'u bile tehdit edecek kadar küstah bir örgüte ne ara körü körüne bağlanmış ne ara masum bir kızı aptalca bir amaç uğruna oyunlarına alet etmişlerdi anlam veremiyordu. Amenia'nın gözlerinin içine bakan ister bir Herraden olsun ister bir Hiddarun veya zagzos bu kızın kimseyi incitmeyeceğine kanadı üstüne kefil olurdu. Kızı kullanmanın acizce olduğunu bir cesaret söyleyince Eran da buna katılmıştı. Kral olmak istiyorsa diğerleri gibi kirli oyunlarla değil kendi gücüyle, aklı ve yetenekleri ile kral olacaktı Eran. Kim bilir kaç uzun dakika geçmişti prenssoyun odasında, kararlar verilmişti yine de Eran saplanıp kalmıştı küreye.

İro'nun sabır taşı çatlamıştı, bu kürenin sıradan bir küre olmadığının farkındaydı zagzos. Yine de genç adamın takıntı haline getirdiği şey küre miydi yoksa karşısında duran kız mıydı buna karar veremiyordu. Ne derse desin Eran küre diyordu, onu bulmayı kafaya takmıştı, ya da İro'nun düşüncesine göre kızla konuşmak için bunu bahane ediyordu. Odada dakikalarca dil dökmüştü Eran, Amenia ile konuşmaya gidemeyeceği için İro'yu göndermişti. Tam da bu yüzden gecenin körü niteliğinde bu vakitte Amenia'nın penceresine gelmişti. Kızın gözlerini kapamış, alnını cama dayamış o halini görünce İro da şaşırmıştı. Belli ki bir sorunu vardı Amenia'nın, zaten yüzünden okunuyordu bir şeylerin ters gittiği.

İro bütün bunları düşünürken Amenia masadaki kağıtlara bakıp dalıp gitmişti. Onu bu düşüncelerden çıkartıp tekrar aynı soruyu sormaya hazırlandı İro.

"Amenia, yorgun olduğunun farkındayım ama kürenin yerini bana söylemelisin. Yerini gerçekten biliyor musun?"

"Tam olarak nerede olduğunu bilmiyorum ama," derin bir nefes aldı. "Kimde olduğunu biliyorum İro."

"Kimde peki?"

"O Lutha'da."

"Hangi Lutha'da Herraden kızı? Andarun'da şu an için dört Lutha var!"

"Sarı saçlı, eski odamın karşısındaki odada olan Lutha," dedi Amenia. Bu cevapların yeterince açık ve anlaşılır olmadığının o da farkındaydı ama ne yazık ki bu Lutha hakkında çok fazla bilgisi yoktu.

"Adı, adını biliyor musun?"

Kaşlarını çattı, başını sağa sola salladı kızcağız. İsmini sormak aklının ucuna tünememişti bile.

HİDDARUN *Düzenlenecek*Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin