3- Şölen Hazırlığı ve Sırlar

2.5K 271 610
                                    

Medya, The Power Of Epic Music: " A Place In The Stars|by David Chappell" okurken dinlemenizi tavsiye ederim.

Medya, The Power Of Epic Music: " A Place In The Stars|by David Chappell" okurken dinlemenizi tavsiye ederim

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Y.Ö. 124 Herrum Alabanos

Günün ortasında yapılan duyurunun üzerinden saatler geçmiş, Nebulio Alabanos'a veda ediyordu. Henüz kanat rengini kazanmayan küçük Herradenler ders saatleri bitince okullardan evlerine uçuyor, ailelerinin yemek sofrası kurmasına yardım ediyor, bir yandan da öğrendikleri yeni bilgileri heyecanla aile büyüklerine anlatıyorlardı.

Günün kızıllığı gökyüzündeki nöbetini devralmadan meşaleler ve kandillerle  aydınlatılan Konsey Merkezi'nin dört bir yanı, Gama askerlerinin çelik zırhlarından yansıyan ateşlerle aydınlanıyordu. Sokaklardaki ve yollardaki gölgeler, rüzgarın ve esintilerin titrettiği ateşlerle taş zeminin üzerinde dans ediyordu.

Alabanos meydanı ise gece yapılacak şölen için özenle süsleniyordu. Yuvarlak tahta masalar ve rengarenk tüllerle süslenmiş sandalyeler meydandaki boşlukları yavaş yavaş doldurmuş, yapılacak şöleni taçlandıracak ziyafet için yer hazırlanmıştı.

Purpuralar eflatun kanatlarını çırpıp ritm tutuyor eşsiz güzellikte sesleriyle gece söyleyecekleri şarkıların provalarını yapıyorlardı. Gamalar gri kanatlarıyla ve güçlü bedenleriyle kurulacak platformun ağır tahtalarını üçer beşer taşıyarak meydanın ortasında kocaman bir çardak hazırlıyorlardı.

Herradenler bütün bu hazırlıklar içinde dedikodularına ara vermeden devam etmeyi ihmal etmiyorlardı da. Kızlı erkekli gruplar birbirlerine fısır fısır bir şeyler söylüyor bir yandan da erken vakitte yapılan duyuru hakkında kendi düşüncelerini paylaşıyorlardı.

Duyurudan sonra saatler öyle hızlı geçmişti ki, bir gün daha sona eriyordu. Şenlik olacağı bilgisi yayılınca şifahanelerde tatil ilan edilmiş, Erialar ve şifahanelerde çalışan bazı Pieralar evlerine gönderilmiş, gece yapılacak şöleni bekliyorlardı.

Kardeşlik Konseyi çalışanları ve meydanı süslemekle görevli olanlar dışında Alabanos'lu Herradenler için eve gitme zamanı gelmişti. Evlerinde akşam yemeği yiyenler ve şenlik için hazırlananlar bugün yapılan duyuru hakkında istişare yapmaktaydı.

Meydandaki evlerden birinde de, anne ve kızı, duyurunun sonlanmasından akşam saatlerine dek konuşmaya devam etmişti. Pudra pembesi kanatlı kızın odasından çıkıp üç katlı evlerinin en alt katındaki salonda saatlerce konuşmuşlardı. Birçok konuya değinmişler, ama hiçbirinde uzlaşamamışlardı.

Öncelikle duyurunun etkisi ile kızı söze başlayıp, annesine arf zamanında Andarun'a gitmek için gönüllü olmak istediğini söylemişti. Ardından annesi buna karşı çıkıp kızı gibi pudra pembesi kanatlarını germiş, başka bir konu açmıştı. Son zamanlarda şifahanedeki yoğunluktan bahsetmiş, kızını bir Eria olarak yanında çalışması için ikna etmeye çalışmıştı.  Kızı ise yaptığı araştırmaları öne sürüp, çalışamayacağını söylemişti. Konu araştırmalara gelince konuşma tartışmaya dönmüştü. Annesi için bu araştırmalar bir Eria için uygun değildi ve her fırsatta bunu nazikçe dile getirirdi. Çünkü annesine göre Eria ırkı; kalbi şefkat dolu, iyilik ve şifa için çalışan bir ırk olmalıydı, bir araştırmacı olması doğru değildi. Kızının kendisi gibi olmasını istiyordu. Annesi araştırmalarına karşı geldiğini tekrar belirtip günlerdir uyumadığını söyleyerek kızmıştı. "Bir Eria'nın yıldızları araştırması doğru değil," demişti. Saatlerce bu konuda tartışmış, konuşma sebeplerini unutmuşlardı.

HİDDARUN *Düzenlenecek*Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin