Prima cărămidă.

13.6K 1K 634
                                    

  Inspir. Expir. Inspir. Expir.

  Îmi cobor privirea spre locul în care mâna lui Kailas o strânge pe a mea. Îngerul însărcinat cu conducerea acestui loc ne privește sceptică, mijindu-și ochii din ce în ce mai mult, pe măsură ce inspecția ei se prelungește.

—Pot să vă ajut cu ceva, dragilor? tușește

  Suntem într-o sală imensă, albă. Atât de multe ferestre, dar niciun mijloc de acces spre altă încăpere, deși Macha ex amore este cu adevărat gigantică. Pesemne restul sunt ascunse.

Aici se face întâmpinarea? Or să ne întoarcă din drum?

—Vrem să semnăm cartea, nu e evident? îi răspunde Kailas, tonul lui aproape convingându-mă și pe mine că vorbește serios

  Nu se poate așa ceva. Ce caut eu aici? O să cedez, nu mai rezist. E prea mult, iar atmosfera este atât de sufocantă! El cum poate să fie atât de calm?

Mișcă-te și căsătorește-te cu mine.

Eu și Kailas...Kailas și cu mine...legați...

Ce Doamne iartă-mă are în cap? Oare plănuiește ceva?

  Îmi intuiește cumva agitația, fiindcă strânsoarea lui se întețește. Îi simt degetele de parcă ar face parte din mine, de parcă le-ar fi acoperit dintotdeauna pe ale mele. Sunt înghețată de șoc și străbătută de o emoție cum nu se poate mai mare, care-mi furnică tot trupul.

Inima îmi bubuie în piept și îngerul din fața noastră râde scurt, aproape zeflemitor.

—Tinerilor...vă rog! Întoarce-ți-vă înapoi la casele voastre și nu mă mai rețineți, am lucruri mult mai importante de făcut, nu-mi pot pierde timpul cu astfel de glume, flutură aceasta din mână.

  I-am spus lui Kailas, dar el s-a comportat complet prostește. Ce a crezut? Că venim, ne trecem într-o secundă numele în carte și gata?! Ia în derâdere Macha ex amore, cu toate astea este ceva...divin. Ce cunoștințe are el despre acest Institut?

  Dar...Nu, Dalinda, nu te gândi la asta!

Kailas chiar vrea să se lege de mine? Cum e oare posibil așa ceva? El...simte ceva pentru mine?

Altfel nu-mi explic cum mă poate aduce aici. Dacă totul face parte dintr-o conspirație de a lor, e complet bolnav! Toți sunt bolnavi!

—Legea divină spune că absolut nimeni nu poate contesta decizia noastră cu privire la intrarea în Macha ex amore, dragă. E nevoie să mă repet? Vrem ca numele noastre să apară în cartea aia. Ce vrei de la mine? Trebuie să ne lingem în fața ta ca să înțelegi că formăm un cuplu? Al naibii de frumos, aș putea adăuga. Adică uită-te la noi! Până și ție îți vine să ne mănânci.

  În timp ce spune asta, mă cuprinde de după umeri și mă aduce și mai aproape de el, deși eu sunt încordată ca un arc. Nici nu vreau să mă gândesc cum părem din afară.

—Ai dreptate, chiar așa spune legea, dar ai idee cam ce înseamnă intrarea aici? Știi cât de pură trebuie să fie legătura dintre doi îngeri? Nu e ceva ce poți desface, îngerule. Orice s-ar întâmpla, vei rămâne lângă ea. Orice ar izbucni în jurul tău, o vei auzi doar pe ea. De te vei afla într-o mulțime de mii, de sute sau de milioane, ea va fi singura pe care o vei vedea. Doar sunetul inimii ei îți va mai răzbate de acum încolo în urechi și doar mâinile ei te vor mai putea alina. Macha ex amore e goală de multă vreme, deși avem și am avut în rai cupluri incredibil de puternice și fidele unul altuia. Cu toate astea, nici măcar tatăl tău și Raysel n-au îndrăznit să semneze cartea. Și s-au iubit atât de mult încât ți-au dat viață ție. Cu ce te crezi tu mai presus, ce aveți în plus față de iubirile legendare care au luat naștere în paradis? Te rog, trăiți-vă în continuare, căci ce vreți să faceți nu e o dovadă de iubire. Nicidecum! scutură din cap, strângându-și buzele într-o linie perfect dreaptă

Academia Îngerilor Where stories live. Discover now