11. De veghe între lumi de Marisha Pessl

77 3 0
                                    

Beatrice Hartley și prietenii ei erau cea mai populară gașcă de la liceul Darrow-Harker. Asta, până la moartea șocantă a lui Jim, geniul grupului și iubitul lui Beatrice.

La un an de la absolvire, ea se întoarce cu amicii ei la vila din Wincroft, unde petrecuseră împreună nopți întregi cu destănuiri, planuri să schimbe lumea, iubiri trecătoare. Acolo speră să găsească răspunsuri la întrebările întunecate care îi bântuie de la dispariția lui Jim.

Dar un bărbat misterios le bate la ușă și îi anunță inimaginabilul: pentru ei timpul s-a oprit. Pentru ca lucrurile să revină la normal, trebuie să-și retrăiască cele mai traumatice amintiri și să ia o hotărâre imposibilă.

Așa începe veghea între lumi...

Abia am terminat-o de citit și sunt încă sub asediul "ce nebunie"... Mi-a plăcut.

Modul în care autoarea a împletit acțiunea făcându-mă să fiu foarte curioasă cu privire la ce vor trăi acei tineri... mi s-a parut foarte interesant. M-a prins în mreje imediat.

În De veghe intre lumi, 5 tineri trăiesc (deși cred că e mult spus trăiesc) la infinit aceleași 11 ore dintr-o zi de august.

Ideea romanului este diferit si are de toate: o moarte suspecta, o reuniune, un accident, un joc nemaiîntâlnit in care ei vor alege cine are dreptul să își continue viața rupând astfel bucla temporală și cine moare.

Bineînțeles că toți vor să trăiască... Și asta face ca jocul să fie și mai complicat, pentru ca acest lucru nu este posibil. În plus, această "veghe"... scoate tot ce este mai rău din ei.

Personajele sunt diverse, diferite și cu potențial. Autoarea a reușit să le sublinieze toate trăsăturile de caracter, astfel încât acu placi pe unul, ca peste 20 de pagini să nu-l mai suporți și să placi pe altul. Nimeni nu este de fapt așa cum vrea să pară și toți au secrete.

Mi-a plăcut partea supranaturală a poveștii, mi-a plăcut cum tinerii își unesc forțele pentru a afla ce s-a întâmplat cu Jim, mi-a plăcut felul în care s-au adaptat acestei Veghi și mi-a plăcut cum au reușit să facă față situației neobișnuite în care s-au aflat.

4 stele binemeritate, zic.

Recenzii carti (citite 2020)Where stories live. Discover now