61. Copilul care a găsit soarele noaptea de Luca Di Fulvio

24 0 0
                                    

Actiunea romanului se desfasoara incepand cu anul 1407. Eroul principal, Marcus, este un baiat de zece ani, fiul lui Marcus I de Saxa, principele unei mici feude dintr-o zona de munte. Dupa ce asista la atacul unei bande de asasini, care ii ucide intreaga familie, copilul reuseste sa fuga din castel, scapand de criminalii trimisi acolo de un nobil din vecinatate. Pentru a supravietui, se da drept un copil orfan si este silit sa indure toate lipsurile si umilintele vietii unui taran serb. Este insa ajutat de moasa sa si de Rafael, un personaj misterios care il invata sa lupte, deoarece tanarul doreste sa-si recapete principatul. In paralel, intre Marcus si Eloise, tovarasa sa de joaca din copilarie, se desfasoara o poveste de dragoste.

5⭐

Vai, ce mi-a plăcut!

Recunosc că povestea asta am început să o citesc cu un pic de teamă, pt că aveam experiența Fetiței care a atins cerul, (o altă carte a autorului, care mă adormea instant), dar am avut parte de o călătorie pe cinste.

Cartea asta m-a trecut prin toate stările posibile. Am râs, am plâns, ba uneori am râs și am plâns în același timp, sentimentele fiindu-mi contradictorii (stiti poate zicala un ochi râde, altul plange-fix asa eram eu).

Povestea lui Marcus poate fi una dintre cele mai frumoase povești de supraviețuire pe care le-am citit în ultima vreme. Faptul ca autorul a tratat fiecare etapă a maturizarii personajului cu mare atenție, m-a facut sa traiesc in poveste cu tot sufletul. Nu știu când a trecut noaptea. Știu doar că azi, când a răsărit soarele, eu încă eram cu cartea în mână savurand ultimele pagini, cu ochii impaienjeniti de somn, dar cu o căldură în suflet de nedescris.

Mi-a plăcut foarte mult.

Povestea e plina de mesaje despre viață, supraviețuire, prietenie, încredere, despre puterea de a-ți ridica capul din pământ și de a nu lăsa pe nimeni sa-ti stirbeasca spiritul, despre loialitate si dragoste, despre sacrificiu... Povestea asta este o carte de citit.

Nu știu de unde i-a venit autorului ideea, dar a fost una genială. A creat niste personaje minunate. Marcus, Eloise, mama, Raphael, si chiar personajele negative au avut rostul lor in a construi o filă de poveste.

Recomand povestea. Are multe pagini cartea, dar nu simți când trece timpul, vă garantez.

Direct in raftul de favorite ajunge. ♡♡♡

Recenzii carti (citite 2020)Where stories live. Discover now