81. Tura de noapte de Michael Connelly

23 0 0
                                    

Detectiva Renee Ballard a fost mutata disciplinar in tura de noapte, dupa ce a inaintat o plangere de hartuire sexuala impotriva sefului ei.

Intr-o noapte, Ballard are parte de trei cazuri aparent fara legatura: un furt de card de credit, o prostituata transgender, batuta, bagata in coma si abandonata intr-o parcare, si cinci oameni ucisi intr-un atac armat dintr-un clubde noapte. Nu mult dupa aceea, fostul ei partener, care nu a sprijinit-o atunci cand a inaintat planferea, este ucis in propriul garaj. In pofida faptului ca intreg departamentul din carea a plecat este impotriva ei si o vrea exclusa, Renee nu se lasa si incearca prin toate mijloacele sa rezolve cele trei cazuri ce se impletesc in mod ciudat si vor scoate la lumina demonii din trecut.

Prima carte pe care o citesc, scrisă de acest autor, și pot să spun că a fost o surpriză plăcută. Cartea, deși nu foarte alertă, are o poveste care te ține în priză și care te face să vrei sa descoperi mai mult.

Renee este o tânără detectiv, foarte intuitivă care rezolvă cazurile apărute în tura de noapte. Un caz, cu multiple asasinate, îi stârnește interesul, chiar dacă nu ea era cea care ar fi trebuit să îl investigheze. În paralel, mai are un caz de agresiune de care se ocupă și încă unul de furt. Toate cele 3 cazuri, deși n-au legătură între ele, merg pe drumul ce duce spre rezolvarea lor, avand-o în prim plan pe tânăra Renee. Asta mi-a plăcut. E diferit de ce am citit în ultima vreme, unde aveai cazul, aveai detectivul/detectivii și gata acțiunea. Aici lucrurile se intampla diferit. Poate că e un pic trasă de păr treaba asta, nu stiu dacă în viața reală un polițist ar putea să facă atât de multe lucruri de o dată si majoritatea de capul lui, dar aici, pentru că e ficțiune nu mai contează, are voie.

M-a surprins puțin finalul pentru că bănuiam cu totul și cu totul altceva, dar a fost mult mai bine. Poate că dacă lucrurile ar fi stat altfel, așa cum m-a lăsat autorul să cred, cartea nu ar mai fi avut acelasi farmec.

Mi-a plăcut de Renee și abia aștept să îi descopăr și următoarele cazuri. Este o carte usurica, se citește repede, are mult dialog și te captivează odată ce intri mai adânc în poveste. Un pic cam singuratică Renee, mi-ar fi placut să aibă parte și de ceva iubire (nu numai acea relație pasageră), dar sper să descopăr asta în continuarea seriei.

Nu vă așteptați la o capodoperă pentru că limbajul folosit e destul de simplist, dar merita să fie citită. Nu-mi pare rău că i-am acordat o șansă. M-a ținut jumătate e noapte trează, dar mi-a făcut plăcere. Nu mi-a dat palpitatii, însă a fost o lectură lejeră, ce m-a relaxat. Îi dau 5 stele, (cred că nota corectă ar fi undeva între 4-4,5) pentru că indiferent de lipsurile pe care le are (lentoarea acțiunii, nerealista pe ici pe colo), este o carte pe care am citit-o cu drag.

Recenzii carti (citite 2020)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum