18. Scrisoare pentru doua iubiri Kathryn Hughes

58 1 0
                                    

Tina Craig își dorește foarte mult să scape de soțul său violent. Muncește tot timpul ca să adune bani și să-l poată părăsi. Face voluntariat într-un magazin de vechituri doar ca să evite să se întoarcă într-o casă tristă. Într-o zi, în timp ce sortează haine, dă peste o scrisoare veche ascunsă în buzunarul unui costum uzat. O deschide și o citește – o hotărâre care-i va schimba viața pentru totdeauna.

Billy Stirling știe că a greșit, dar speră să repare lucrurile. Pe 4 septembrie 1939, începe să scrie scrisoarea care speră că-i va schimba viitorul. Și așa se întâmplă... dar într-un fel pe care Billy nu și l-ar fi imaginat niciodată.

E timpul să deschizi Scrisoarea.

Nu știu cum să încep... încă am lacrimi pe obraji... M-am apucat de citit cartea asta acum 2 ore si jumătate și de la prima filă nu am mai fost capabilă să o las din mână.

Ce poveste frumoasă!!!

Este prima carte scrisă de această autoare, pe care o citesc, dar pot să spun clar că vor mai urma si altele. Îmi place foarte mult cum scrie.

Povestea este ușor ametitoare, datorita schimbarilor de perspectiva a nararii actiunii, însă într-un mod plăcut, pentru că viețile personajelor se întrepătrund fără să se confunde.

Și când te gândești că totul a plecat de la o scrisoare...

Rând pe rând ni se aștern în față poveștile de viață a Tinei si Rick, apoi a Christinei si Billy, ca la final William să închidă ciclul acestor iubiri dramatice.

Am adorat-o pe Tina. Așa, cu toate greșelile ei, cu deciziile proaste pe care le-a luat, am adorat-o pentru determinarea de a duce acea scrisoare la destinație.

L-am plăcut enorm pe Graham, singura figură paternă normală din toată cartea.

Am iubit-o pe Chrissie pentru felul în care a iubit un om despre care știa că a părăsit-o în momentele sale cele mai grele.

L-am îndrăgit pe Jackie pentru răbdarea de care a dat dovadă așteptându-și rândul la iubire.

M-am topit de dragul lui William și de felul lui de a fi.

Ce mai, m-am îndrăgostit de povestea asta. Mi-a plăcut mult.

Recunosc, am avut momente când greșelile Tinei m-au cutremurat, când am judecat-o aspru, dar... toți greșim. Chiar dacă finalul acelei parti din viata ei a fost trist, a avut parte de un nou început.

Narațiunea merge pe mai multe fronturi, în plin plan avem viața Tinei și a lui Rick, ca mai apoi să ne întoarcem în timp, înainte de al doilea război mondial sa descoperim povestea de dragoste dintre Billy si Chrissie, iar la final să legăm toate ițele cărții și să aflăm deznodământul.

Pentru ca mi-a placut ii dau 5 ☆+... Si aterizează direct in raftul de cărți favorite.

Cartea e minunata. Recomand. ☆☆☆☆☆

Recenzii carti (citite 2020)Where stories live. Discover now