78. In spatele norilor intunecati- Seria Vik&Stubo 5- de Anne Holt

30 0 0
                                    

Cand experta in psihologie Inger Johanne ajunge sa se implice, fara voia ei, in investigarea decesului unui baietel de opt ani, suspectat de probleme comportamentale, banuieste ca tragedia aceasta ascunde o realitate sordida. In timp ce se straduieste sa descurce itele incurcate ale unei morti suspecte, se vede nevoita sa infrunte si provocarile din viata personala. Cu tenacitate si intuitie, Inger Johanne reuseste sa desfiinteze aparentele care domnesc in familia lui Ellen, prietena ei si mama victimei, tragand simultan un semnal de alarma referitor la conditia copiilor in familia moderna.

Ok, ultimul vol din serie inchide seria si eu pot spune linistita ca am dovedit-o. Cum am mai repetat si la vol 3 si 4, sunt dezamagita, dar asta pentru ca primele doua vol mi-au creat asteptari. Si n-am primit ce am sperat.

Un accident groaznic al singurului fiu al lui Ellen, (prietena lui Inger) in care copilul isi pierde viata, pare un inceput bun, dar nu pot sa spun ca m-a dat pe spate sau ca m-a tinut cu sufletul la gura. Este aceeasi vorbarie fara sens, ce mai mult m-a plictisit decat sa ma faca parte din poveste.

Plus ca nu mi-a placut cum a fost construita toata actiunea. Se tot face referire la atentatul din 2011, dar pe cuvant ca n-are nicio treaba cu povestea. Am citit carti scrise de autori norvegieni, si marea lor majoritate mi-au placut, dar asta nu stiu ce sa zic. Ar fi trebuit sa raman duologie. :))

Cred ca autoarea a vrut prin acest roman sa atraga atentia in privinta violentei asupra copiilor, dar nu a fost chiar cea mai inspirata in a o pune in pagina.

Alt lucru care m-a enervat a fost faptul ca se oprea investigarea cazului, pentru dramele din familia lui Inger... pai ori e thriller ori e drama story? Cred ca nici autoarea nu stie. In fine, numai primele 2 vol le recomand, restul sunt apa de ploaie. 3 stele

Recenzii carti (citite 2020)Where stories live. Discover now