68. Sadie de Courtney Summers

23 0 0
                                    

Sadie nu a avut deloc o viata usoara. Ramasa orfana, intr-un orasel izolat, a fost silita sa aiba grija nu doar de ea insasi, ci si de surioara sa, Mattie, straduindu-se sa-i asigure o viata cat mai normala. Dar, atunci cand Mattie este omorata cu brutalitate, intregul univers al lui Sadie se prabuseste. Dupa ce politistii fac o ancheta de mantuiala, tanara hotaraste sa il descopere singura pe ucigasul surorii sale, asa ca porneste intr-o adevarata calatorie in cautarea dreptatii, dar si a razbunarii. Numai ca drumul sau e presarat cu primejdii nebanuite si, curand, tinerei i se pierde urma. Atunci cand prezentatorul radio West McCray afla povestea celor doua surori, acesta incepe o investigatie menita sa scoata la iveala adevarul despre disparitia lui Sadie, dar si despre moartea lui Mattie. Aproape imediat, podcast-ul despre ancheta sa devine o adevarata senzatie pe internet, caci din ce in ce mai multi oameni sunt interesati de soarta lui Sadie, sperand, cu totii, ca aceasta va fi descoperita de curajosul investigator inainte de a fi prea tarziu..

Cartea asta mi-a dat de furcă și nu pentru că a fost greu de citit, ci pentru că subiectul este unul care m-a încărcat profund. Mi-a făcut rău. Abuz sexual asupra minorilor, droguri, crimă, familii destrămate... toate adunate într-o poveste cutremurătoare.

Sadie este o adolescentă ce a avut o copilărie groaznică, dar care are o iubire enormă pentru sora ei cu 6 ani mai mică. Cand trupul acesteia este descoperit la marginea unei livezi și când poliția se impotmoleste, ea decide să plece în cautarea ucigașului... pentru ea, Sadie știe cine i-a ucis sora.

Cartea este scrisă pe două fronturi. Primul este din perspectiva lui Sadie, iar al doilea este din perspectiva reporterului care decide să facă un film despre dispariția celor două surori. Ițele acestei povești se leagă într-un mod extraordinar, iar autoarea a știut cum să se joace cu mintea cititorului până în ultima clipă, astfel că deși nu-mi plăcea ceea ce citesc și mă durea sufletul la propriu de situația lui Sadie, n-am fost in stare să las cartea din mână până n-am terminat-o.

M-a deranjant putin faptul că autorul a lăsat finalul oarecum deschis. Mi-ar fi plăcut să aibă un deznodământ clar, dar cred că altfel ar fi fost impactul poveștii, așa că până la urmă poate așa a fost cel mai bine.

Nu știu dacă recomand cartea sau nu. Cred ca sunt undeva la mijloc. Este o carte foarte bine structurată și bine scrisă, povestea este interesantă, dar cam dureroasă. Sau așa am simtit-o eu.

5 stele.

Recenzii carti (citite 2020)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum