28. Revertis (Revertis, #1) de Laura Nureldin

39 0 0
                                    

Lauren B. Callis și-a petrecut toată viața fugind de propriul trecut. Asta a făcut în ultimele secole. Este o femeie frumoasă, un organizator de evenimente extrem de căutat în New York și vampir. Speră ca Nemesis-ul ei să nu o găsească niciodată. Dar, când ești nemuritor, „niciodată" înseamnă foarte mult timp.

Revertis este o carte cu și despre vampiri, însă nu aduce nimic spectaculos în prim plan, subiectul fiind comun și fără prea multă greutate. De fapt, toată cartea este așa. Se citește foarte ușor. Numai dialog, nimic care să solicite, sau să ceară un pic de atenție.

Ce nu mi-a plăcut a fost faptul că trecerile temporale au fost făcute abrupt. Nu știam când se întâmplă acțiunea, acu eram în zilele noastre, acu în perioada lui Ludovic al nu știu câte-lea. Acu eram cu Victor, acu eram cu Lauren ... N-am văzut nicio descriere a vreunei zone, case, sau fenomen... ceva care să completeze povestea. Totul e foarte sec.

Mi-aș fi dorit să cunosc povestea de dragoste a celor doi (Lauren si Victor) să înțeleg de ce fugea de jumătate de secol de el... în conditiile în care recunoscuse că fusese iubirea vieții ei... faza cu "monstru" nu prea mai tine, pentru că erau la fel.

Mi-aș fi dorit să descopăr în poveste lucruri noi și inedite despre vampiri. Dacă tot te apuci să scrii o carte cu vampiri și vrăjitoare, apăi, nu tre sa fie copy paste ca în Amurg sau Originals. Inventează abilități, inventează lucruri noi. E o plajă largă pe care chiar te poți juca... Dar nu, s-a preferat clasic. Aceleasi stereotipuri vampiresti. (Nu stau să le înșir, le descoperiți în carte).

Nu mi-a displăcut să o citesc, mai ales că imi plac cărțile cu vampiri, dar n-a fost cine stie ce.

Îi dau 3 stele pt că în comparatie cu alte cărți scrise de autori români, asta are măcar logică și e cât de cât cursiva, dar mi-aș fi dorit un pic mai multă imaginatie. Se putea face o carte pe care să nu o poți lăsa din mână. Așa, este doar încă una cu vampiri.

Recenzii carti (citite 2020)Onde as histórias ganham vida. Descobre agora