19. Arsita - Jane Harper

48 0 0
                                    

O fapta disperata intr-un oras mic cu secrete mari. Cine a ucis, de fapt, familia Hadler? Luke Hadler isi impusca sotia si copilul, apoi se sinucide. Comunitatea fermierilor din Kiewarra are de luat zilnic decizii de viata si de moarte. Daca unul dintre ei cedeaza presiunii, atunci... Cand Aaron Falk, anchetator la Politia Federala, se intoarce in Kiewarra pentru inmormantare, nu e prea dornic sa se confrunte cu oamenii care l-au respins in urma cu douazeci de ani. Dar cand este nevoie de aptitudinile lui de anchetator, faptele din cazul Hadler il fac sa se indoiasca de acest verdict de crima-sinucidere. Si, pe masura ce Falk cerceteaza mai amanuntit crimele, se redeschid si ranile vechi. Fiindca Falk si prietenul lui din copilarie, Luke, aveau un secret... Un secret pe care Falk il credea ingropat de mult... Un secret pe care moartea lui Luke incepe sa-l scoata la suprafata...
Am citit cartea asta în doar câteva ore, pentru că din clipa în care am început, nu am mai fost în stare să o las din mână. M-a prins imediat.
Povestea este foarte bine structurată, nici nu simți când trece timpul, pentru că ești acolo, în plină acțiune, așteptând să aflii adevarul.
Nu este o carte alertă. Merge pe mai multe planuri, trecutul impletindu-se cu prezentul, dar pentru că scriitura în sine este un tot, fără fisuri sau scăpări, o face usor de citit si interesantă. Chiar și așa, te ține cu sufletul la gură. Asta nu pentru că ar exista un termen limită de aflare a adevărului, ci pentru că modul în care lucrurile sunt țesute te fac să îți dorești să descoperi mai mult și mai mult.
Titlul cărții nu este ales întâmplător pt că toată acțiunea se desfășoară într-un orășel mic din Australia, aproape pus la pământ de secetă.
Moartea unor membri ai comunității naște brusc controverse.
Luke și-a ucis soția și copilul? Dacă da, de ce?
Chiar a fost capabil de asta?
Singurul care ar putea să descurce aceste ițe este Aaron, prietenul lui Luke din copilarie. Chiar dacă revenirea în oraș nu îi aduce nimic bun, acesta simte că are o datorie față de prietenul lui, și face tot ce poate pentru a descoperi ce s-a întâmplat.
În jurul acestei anchete se învârte toată cartea, dar povestea este mult mai amplă.
Am bănuit două persoane, dar nu am fost nici macar pe aproape. Am fost tare curioasă să aflu ce s-a întâmplat cu Ellie și m-am bucurat că autorul nu m-a lăsat în ceață.
Arșița cu care se confruntă acest oraș nu face altceva decât să scoată la iveală tensiunile, ura, dorința de răzbunare și secretele ce îi leagă pe membri micuței comunități.
Este o carte bună. Mi-a plăcut. 5 stele.

Recenzii carti (citite 2020)Where stories live. Discover now