76. Naluca si Naucul (The Ghost and the Goth #1) de Stacey Kade

21 0 0
                                    

Naluca:

Nu e vina mea ca m-am nascut frumoasa, cu par blond si matasos si un simt ascutit a ceea ce lumea nu trebuie sa poarte. Si totusi, viata mea nu e perfecta, mai ales de cand am murit. Calcata de autobuzul scolii plin cu tocilari - sa existe oare o soarta mai oribila? Se pare ca da... ma fac nevazuta, faptura mea dispare si reapare, fara sa o pot controla. Si, peste toate, singura persoana care poate sa ma vada sau sa ma auda este Will Killian, un ratat si un fraier total, iar el refuza sa ma ajute!

Trebuie sa capat control asupra vietii mele de dupa moarte, si asta repede, inainte sa dispar pentru totdeauna. Daca l-as putea convinge pe Will sa vorbeasca cu mine, as avea o sansa. Dar asta inseamna sa-i incredintez secretele mele... iar eu nu ma incred in nimeni, viu sau mort!

Naucul:

Mama crede ca mi-am pierdut mintile. Psihiatrul meu vrea sa ma inchida intr-un ospiciu. Practic, viata mea e tare naspa. Si asta a fost inainte ca Regina Balului sa inceapa sa ma bantuie. Alona Dare a fost o adevarata pacoste cand era vie; moarta, e si mai rau.

Mda, eu pot sa vad, sa aud si sa ating fantomele. Acum, cand mai am doar cateva saptamani de scoala, tot ce vreau e sa termin cu bine liceul si sa plec de aici. Dar cu o majoreta moarta care nu vrea sa ma slabeasca deloc, si o noua fantoma violenta care ma vrea mort... am incurcat-o.

Alona si cu mine am putea sa ne ajutam reciproc... asta daca am incerca sa nu ne mai uram atat de tare.

Da, vezi sa nu!

Năluca și năucul mi-a adus aminte de filmul Gost, numai că o varianta mai light și cu adolescenți. Alona, regina balului moare... doar că nu de tot... devine spirit. Will are niște abilități ciudate... vede, aude, vorbește cu spirite. De aici, vă puteți da seama cam în ce direcție merge povestea.

N-am știut că e serie, atunci când m-am apucat să citesc, dar mă bucur... pt că îmi doresc să citesc continuarea. Este un fel de Georgina Kinkaid dar fără vampiri sau Nici moartă nici măritată, dar mai amuzantă.

O poveste drăguță pusă pe hârtie intr-un mod amuzant, care m-a făcut să mă întreb cum ar fi dacă cei morți ar trai de fapt printre noi? Fără să-i vedem, ducându-și "traiul", legați fiind de lucrurile neterminate sau nerezolvate din viața lor. Nu cred în spirite și nici în viața de apoi, dar faptul că cineva s-a gandit să scrie o poveste despre asta, mi se pare simpatic. (chiar dacă pare cliseu și genul ăsta a mai fost scris).

Cartea este un amestec de chic lit cu young, scrisă binisor, ce se citește super ușor și care prinde (pe mine m-a prins). Nu știu când a trecut noaptea, dar a fost o lectură simpatică. Alona este mortală și nu mă refer la faptul că e moartă, ci că e simpatic creionata. Parcă mi-o și imaginez: blondă, păr lung, picioare de un km, buze frumoase... și moartă, dar nu prea. Unde mai pui că se și îndrăgostește. �

Autoarea a creat un personaj mișto, care m-a distrat toată cartea... Un caracter exploziv si răzbunător... cu un pic de inocență și sensibilitate, face povestea să fie într-un balans ce nu-ti dă voie sa te plictisești.

Dacă aveți chef de o carte super ușoară, simpatică, cu niste adolescenți "altfel", asta e.

Îi dau 5 stele pt ca mi-a plăcut. (Sunt într-o perioadă în care notele mele sunt foarte bune, asa că nu radeti, nu e carte de 5 stele (maxim3,5), dar ce să fac, mi-a placut... îmi asum).

Recenzii carti (citite 2020)Where stories live. Discover now