88. Pact cu diavolul de Lars Kepler

39 0 0
                                    

Intr-o noapte de vara, un vas de agrement este gasit plutind in deriva in arhipelagul Stockholm. La bordul lui, se afla o femeie moarta. Se dovedeste a fi sora lui Penelope Fernandez, o militanta pentru pace si o figura publica bine-cunoscuta. A doua zi, directorul Carl Palmcrona este gasit spanzurat in apartamentul sau din Östermalm, un cartier exclusivist din Stockholm. Legatura dintre cele doua decese este o fotografie care i-a apartinut lui Penelope si in care pot fi vazuti politicieni cu influenta si traficanti de arme. Pana acum, nimic neobisnuit – doar ca aceste crime au fost comise pentru a se impiedica raspandirea fotografiei.
In lumea celor care detin puterea, se pare ca anumite contracte nu pot fi incalcate nici cu pretul vietii...
Pact cu diavolul, vol 2 din serie este o lectură interesantă, dar nu foarte diferită de primul vol. (multe personaje, acțiuni multiple, imbarligaturi). Mi-a plăcut mai mult primul, însă.
Dacă la primul vol am îmbrățișat personajele pentru că era prima dată când le intalneam, aici am avut oarece așteptări ca ele să evolueze, (Si ma refer la detectivul Joona, în mod special.)iar când acest lucru nu s-a întâmplat, am fost putin dezamăgită.
Ok, sa ne intelegem, cartea nu e rea deloc. Suspiciune de luare de mită, trafic cu arme și multiple crime, sunt ceea ce fac ca povestea să fie cel putin interesantă, însă e o acțiune liniară. Dacă aș fi citit doar acest vol, independent de primul, mi-ar fi placut mai mult, dar când citesc un roman cu acțiune similară, stil similar, e normal sa fiu un pic dezamăgită.
Stiti ce am observat eu la seriile astea polițiste? Primul vol e întotdeauna bun... apoi, usor usor, pe măsură ce povestea se diluează, calitatea scade. Putine cărți am gasit care sa mentina acelasi ritm si interes pe durata a mai multor vol.
În fine, cartea e ok, ii dau 4 stele, doar ca mi-aș fi dorit mai mult. Atât.

Recenzii carti (citite 2020)Where stories live. Discover now