73. Asa ceva nu se intampla niciodata- Seria Vik&Stubo 2- de Anne Holt

22 0 0
                                    

Fiona Helle, vedeta unui talk-show foarte popular in Norvegia, este descoperita in locuinta ei, asasinata, cu limba taiata si ambalata frumos intr-o corola confectionata din hartie. Mesajul este clar: o minciuna a costat-o viata. Cand este gasita o a doua victima, tanara Vibeke Heinerback, lider al unui partid de extrema dreapta, inspectorul Yngvar Stubo este insarcinat sa demareze o ancheta serioasa. Se afla el oare pe urmele unui serial killer specializat in celebritati?

Inger Johanne Vik, devenita intre timp partenera lui de viata, accepta sa-i dea o mana de ajutor, incercand sa contureze profilul acestui ucigas-fantoma pasionat de puneri in scena spectaculoase. Ce semnificatie au mesajele pe care le lasa? In curand, Inger Johanne intrevede un scenariu care ar putea avea legatura cu anii petrecuti de ea la FBI si care ar putea conduce chiar la uciderea inspectorului...

Un roman politist palpitant, in care celebrul tandem de detectivi cauta cu disperare ceva ce pare sa nu existe: mobilul crimei!

Așa ceva nu se întâmplă niciodată, vol 2 din serie, ne aduce în prim plan un nou caz pe care Inger și detectivul trebuie să-l deslușească. Unul destul de palpitant, daca mă întrebați, pentru că victimele, de această dată sunt vedete, persoane publice sau care au fost în atenția publicului la un moment dat. Ce e si mai interesant în acest vol 2 e faptul că detectivul știe cine e criminalul, dar nu o poate dovedi. Un pic frustrant acest lucru, dar câteodată, se mai întâmplă. (chiar dacă titlul spune altceva). Când am ajuns la finalul cărții, am început să mai caut file... pt că nu-mi venea să cred că e gata... și că mă lasă așa... cu ochii în soare. Dar poate va avea un fel de continuare in vol 3...sa vedem.

Crimele sunt la fel de odioase și macabre. O limbă tăiată, un Coran îndesat între picioare, un stilou în ochi..., iar mobilul acestora este la fel de ciudat si de neconceput, pentru ca oricat incearca sa-l descopere... acesta nu este la indemana. Nu stiu să vă spun care m-a oripilat mai mult. E clar că autoarea se pricepe să insufle teroarea prin rândurile ei. Și când te gândesti că e fost ministru. Diabolică, dar bună. ;))

Mi-a plăcut evoluția personajelor. Relația dintre Inger si detectiv, este mai profundă, rezonează împreună, își construiesc un viitor, și asta e super drăguț, pentru că lăsând la o parte relația lor profesională, încă din primul vol era clar că între ei era ceva. Și mă bucur că s-a concretizat.

Subtil, antrenant, romanul este unul bunicel, ce nu m-a dezamăgit. Recomand seria. Volumele se pot citi si separat, pt ca au inteles.

5 stele

Recenzii carti (citite 2020)Where stories live. Discover now