Bölüm-14

95.5K 3.3K 753
                                    

Zilin derin sesi okulu sarsarken son kitabımı da çantaya yerleştirdim. Gün geçmek bilmemişti ve ben olabildiğince çok sıkılmıştım. Hani bazı günler olur ve geçmek bilmez ya , işte ben onu bugün yaşamıştım. Bir şey unutmamak amacıyla masamın altına baktım ama bomboştu.

Çantamı tek omuzuma atarken yavaş adımlarla sınıftan çıktım. İnsanlar tasmalarından çıkmış gibi merdivenlerden aşağı koşar adım iniyorlardı. Bu durumu garipsemedim ve bende onlara katıldım. Yanımdan geçen erkeklerin bakışlarını hissetsem de oralı olmadım ve okulun ferah bahçesine kendimi attım.

Temiz havayı ciğerlerime çekerken beynim daha rahat çalışıyordu. Bütün günkü sıkıcı dersler beni oldukça bunaltmıştı ve beynimi yormuştu. Neyse ki akşam olmuştu ve yuvama dönüyordum. Akşamüstünün tatlı güzelliği bütün havayı hakimiyet altına almıştı. Bu görüntü inanılmaz derecede hoş ve güzeldi.

Servisim kapıda dururken bir delilik yaptım ve servise binmedim. Şoförün tip tip bakmasını umursamadan yoldan geçen taksiyi durdurdum ve bindim. Servis en az beni eve 1 saat daha geç götürecekti ve ben bu yorgunlukla bunu çekemeyecektim.

Taksiciye evimin adresini tarif ettikten sonra geriye yaslandım ve akan yolu izlemeye başladım.

15 dakikalık kısa bir yolculuğun ardından evime varmıştım. Taksiciye parasını ödedikten sonra kapıyı açtım ve evime doğru yürümeye başladım.

"Bade!"

Adımın söylenmesi ile kafamı sola döndürdüm. Aylin abla el sallayarak hızlıca geliyordu. Tabi ya akşam bize yemeğe geleceklerdi. İyide akşamın olmasına daha vardı. Erken gelmek istemişti sanırım.

Yanıma geldi ve sarıldı. Bende sarılışına karşılık verdim. Sarılmam ile mutlu olduğunu biliyordum ve bu sorunu istemesem de aşmıştım.

"Erken dönmüşsün okuldan."

"Evet , taksiyle geldim." Bu sırada zile basmıştım. Anahtarımı ne yazık ki sabah çıkarken almamıştım ve annemin kapıyı açmasını beklemek zorundaydım.

"Ne oldu kızım? Moralin bozuk gibi."

"Bugün oldukça yorucuydu Aylin abla, dersler epey zorluyor."

Eliyle saçlarımı okşadı. "Kendini fazla zorlama, bu yaşlarının kıymetini bil."

Gülümsedim ve başımı salladım. Bu anda annem kapıyı açmıştı. Ben annemin açtığı aralıktan hızla içeri girdim ve koşar adım odama çıktım. Annem ise Aylin ablayla klasik muhabbetlerine başlamıştı. Bu duruma gözlerimi devirdim ve adımlarımı hızlandırdım.

Odamdan içeri girerken sabah ki dağınıklığım aklıma geldi ve moralim iyice bozuldu. Odam halk pazarlarını aratmazken çantamı rastgele yere attım ve yatağıma oturdum. Bana huzur yoktu, bunu anlamıştım. Yatağımın üzerinde duran tokamı aldım ve saçlarımı rastgele bağladım.

Ayağımı sıkan topuklu ayakkabılarımı çıkardım ve ayağımın yerle buluşması ile komple rahatladım. Süs ve gösteriş bir gün başıma iş açacaktı. Bunu görememek zor değildi. Ayağa kalktım ve dolaptan bulduğum rahat kıyafetleri giydim.

Şimdi odamı toplama vaktiydi ve ben en kısa sürede bunu yapmalıydım. 35 dakikanın sonunda odamı toparlayabilmiştim. Evet, işe başlamadan önce saate bakmıştım. Günün yorgunluğu ile kendimi yatağa attım ve dünyaya kısa bir süreliğine gözlerimi kapattım.

***
Son dokunuşları mı yapıyordum. İşaret parmağımla kırmızı rujumu dağıttım. Parmağım ruja bulanmışken masanın üstünde duran ıslak mendille güzelce sildim.

ZindanWhere stories live. Discover now