Bölüm-32

76.4K 2.3K 345
                                    

Multimedya: Bade
***
Boğazım kurumuştu. Yaşadığım şoku henüz atlatamamıştım. Nereden çıkmıştı şimdi bu? İstanbul'dan İzmir'e gelme sebebini oldukça merak ediyordum. Bunun yanı sıra evimi nereden bulmuştu? Buda başka bir soruydu. 

"Ne yapıyorsun şekerim görmeyeli?"

Selen karşımda bacak bacak üstüne atmış yayvanca oturuyordu. Hareketleri o kadar rahattı ki sanki ben misafirdim o ev sahibiydi. 

"Bildiğin gibi Selen. Sen nasılsın?"

Saçları bir ay öncesine kadar kumraldı. Bir ayda bu kadar marjinal bir karar alması takdire şayandı. Kızıl saçlar onu yaşından büyük gösterse de ayrı bir hava kattığını itiraf etmem gerekirdi. 

"İyiyim bebeğim. Güzellik abidesini ziyaret edeyim dedim. Umarım bundan memnun olmuşsundur." 

İltifatına gözlerimi devirmek istesem de bunu yapmadım ve merak ettiğim bir soruyu yönelttim.

"Hangi rüzgar attı seni buraya?"

"Babamla konuştum ve artık İzmir'de yaşamaya karar verdim. Burada amcam ile beraber yaşayacağım."

Gözlerim şokla açıldı. Kesinlikle bunu beklemiyordum. Ben ziyaret için burada olduğunu düşünmüştüm. Demek ki hislerimde yanılmıştım. 

"Seni bu karara iten sebep nedir?"

Ayağa kalktı ve gülerek yanıma oturdu. Bende zorlukla gülümsedim. Sonuçta çok yakın olmasak da arkadaşımdı. Ne olursa olsun ona kötü davranmak istemezdim. 

"Bebeğim sen görmeyeli fazla mı tedirgin oldun? Şuan göbek atman lazım. Kankan İzmir'e taşınmış kızım!" 

Ah Selen! Görmeyeli bende neler değişti bir bilsen. Etrafımda adlandıramadığım bir psikopat vardı. Adamın işi gücü benle uğraşmaktı. Bunun yanı sıra adım başı herkese yalan söylüyordum. Eski neşemi ve sevincimi kaybedeli çok olmuştu. İşin aslı ben bile artık kendimi tanıyamıyordum. 

"Bu kanıya nereden vardın ki?"

Selen gücenmiş gibi yaparak dudaklarını büzdü. Kırılmış mıydı o? Kabul ediyordum. Beklediği karşılaşmayı yapamamış olabilirdim ama bende Selen'i beklemiyordum. Kim olursa olsun benim verdiğim tepkiyi verirdi. 

"Geldiğime sevinmiş gibi durmuyorsun?"

"Sadece günüm pek iyi geçmedi Selen. Sen üstüne alınma." 

"Anlatmak ister misin?" 

Kafamı iki yana salladım ve koltukta geriye yaslandım. Bu durumu anneme ve babama bile anlatmamıştım.Kaldı ki Selen'e anlatmak fazlasıyla aptallık olurdu. Zaten bir kişi biliyordu. İkinci bir kişiye şuan için gerek yoktu. 

"Hayır,sanmıyorum." 

Başını salladı ve asılan suratını harika bir oyunculukla toparladı. Bazı konularda benden bile iyi idi. Belki de çoğu konuda...

"Bombayı patlatayım o zaman?"

Selen ve bomba haberleri ayrılmaz ikiliydi. Dedikodu denilince akla gelen sayılı kişilerdendi. Bu konuda o kadar ustaydı ki deyim yerindeyse ayaklı gazete gibiydi. 

"Patlat bakalım."

Ayağa kalktı ve çığlık atarcasına bağırdı. Bu onun önemli haberleri verme stiliydi. 

"Sizin okula kaydımı aldırdım!"

Ne!

Bu kadar hızlı mıydı? Onu veya ailesini okulda görmemiştim. Bunu da geçtim Selen hangi okulda okuduğumu bilmezdi ki. Biz bu tarz şeyleri hiç konuşmazdık. Bizim konularımız erkekler üzerine dönerdi. Gerçi Selen ile pek vakit geçirdiğimde söylenemezdi.

ZindanWhere stories live. Discover now