Narcissa Malfoy - Lánykérés

2.7K 181 20
                                    

4. fejezet: Narcissa Malfoy

A Grangeréknél töltött este után Hermione nem kereste Dracót. A férfi sem tett hasonlóképpen, amit a boszorkány egyáltalán nem bánt; igyekezett kiélvezni az utolsó napokat, amikor még valamennyire malfoymentes lehet az élete.

Éppen ezért mélységesen felháborodott, amikor egyik nap egy, a Malfoy család pecsétjével ellátott boríték röppent ki a kandallójából. Dühösen tépte fel a levelet, a míves levélpapíron azonban nem Draco szálkás írása állt, hanem cirádás dőlt betűk. Homlokát ráncolva olvasta el az üzenetet, aminek a végére érve már elképedés ült ki az arcára.

Hitetlenkedve futott végig a tekintete ismét a halványbézs színű pergamenen, aminek a végére egy invitálás és egy belvárosi étterem címe volt írva. Jó néhány percig hezitált, majd maga elé húzott egy pergament és elkezdte írni a választ. Gyorsan, mielőtt még meggondolhatta volna magát, a zöld lángok közé dobta az üzenetet.

Másnap ebédidőben a Park Lane-en álló étterem felé sietett. Az Alain Ducasse egy meglehetősen elegáns, francia étterem volt. Az ajtó előtt még hezitált néhány pillanatig, majd megrázta a fejét és határozott mozdulattal benyitott. A foglalásokat intéző nőnek elmondta, kihez érkezett. A beosztott ezután az egyik félreeső asztalhoz kísérte őt. Az asszony, akihez érkezett, háttal ült neki, nem vette észre az érkezését. Hermione nagy levegőt vett és odalépett a nőhöz.

– Jó napot kívánok! – köszöntötte az asszonyt.

Narcissa Malfoy a lányra emelte a tekintetét, felállt, és intett a boszorkánynak, hogy foglaljon helyet. Amikor leültek egymással szemben, Hermione egy pohár ásványvizet rendelt, ebédidőben, ráadásul munkanapon ugyanis nem akart alkoholt fogyasztani. A rendeléssel sem akart bajlódni, ezért a ráksaláta mellett döntött. Narcissa ugyanígy tett. Amikor a pincér távozott, kínos csend telepedett a furcsa kettősükre. Végül Narcissa törte meg a csendet.

– Köszönöm, hogy idefáradt, kedves Hermione. Személyesen még nem volt alkalmunk találkozni, legalábbis nem olyan körülmények között, ahogyan azt az illem megkívánja.

– Hah! Milyen finoman fogalmazott! – morogta Hermione, miközben az eszébe ötlött a Mafoy kúriában töltött néhány órányi fogsága.

Narcissa Malfoy észrevette a cseppet sem bújtatott utalást, és megadóan biccentett, jóllehet, közben kissé szúrós tekintettel méregette Hermionét.

– Igaza van – bólintott végül. – A családunk megbocsájthatatlanul viselkedett önnel és a barátaival. A férjem és a nővérem nevében nem mentegetőzhetek, hiszen már egyikük sem él. Ugyanakkor bízom benne, hogy ha már ön és a fiam ilyen kényelmetlen helyzetbe kerültek, kissé... nyitottabban viszonyul felém – fejezte be diplomatikusan.

Hermione elgondolkodva nézte a nőt. Narcissa hamisítatlan úriasszony volt, olyan, ahogy kiskorában elképzelte a mesékben olvasott királynőket. Az alkata karcsú volt és fiatalos, a haja szőke, amibe néhány ősz szál vegyült, de ez is csak még elegánsabbá tette őt. Mindent összevetve, a megjelenése uralkodói volt. Nem tűnt gonosznak, nem fintorgott, inkább érdeklődéssel vegyes kíváncsisággal szemlélte a fiatal boszorkányt.

– Nos – szólalt meg lassan Hermione –, mindent összevetve nincs okom arra, hogy nehezteljek magára. Leszámítva, hogy bizonyára lenéz a származásom és a társadalmi pozícióm miatt. Én nem vagyok olyan, mint önök.

– Miért is érzem azt, hogy ez inkább sértés, mint bók? – Narcissa szája szegletében egy mosoly bujkált. – Kérem, ne legyen ilyen előítéletes. Természetesen nem nézem le önt, hogyan is tehetném, amikor a fiam és én részben önöknek köszönhetjük az életünket... és a szabadságunkat – tette hozzá halkan. Az arcvonásai kissé megkeményedte. – Persze – biccentett a lány felé, miközben az ajkaihoz emelte a talpas poharat és belekortyolt annak tartalmába –, kár volna tagadnom, hogy valóban nem ilyen feleséget képzeltem a fiam mellé. Ne vegye sértésnek, ez szörnyű, berögzött szokás, ami Lucius és az én családomban anyáról lányára és apáról fiára szállt. Érdekes – révedt egy pillanatra a távolba a tekintete –, Draco mégsem lett ilyen.

Grangerből 𝐌𝐚𝐥𝐟𝐨𝐲 [BEFEJEZETT]حيث تعيش القصص. اكتشف الآن