KAPITOLA 20

4.4K 231 7
                                    

Nora seděla na posteli a dívala se z okna do zimní zahrady. Dívala se na onu květinu, která ji fascinovala nejvíce. Tu zvláštní květinu, kvůli které se dostala s Azazelem první den do křížku. Při vzpomínce na Azazela se zarazila.
Už to bude třetí den, co je pryč a stále se nevrátil," přemýšlela. Před jejíma očima uviděla jeho tvář. „Cože?" zarazila se, zatřepala hlavou a při tom zavřela oči. Znovu je otevřela. Tentokrát před sebou spatřila tvář Lucifera. Naštěstí z jejích myšlenek jí vytrhlo zaklepání na dveře. Dotyčný nečekal na vyzvání a vstoupil do jejího pokoje.
„Norrro, vstaň a pojď za mnou," mluvil k ní od dveří Balmon. Byl ve své kočičí formě. Vypadal dost zadýchaně.
„Stalo se něco?" otočila se na něj zaskočeně.
„Pojď se mnou. Dozvíš se to, až tam budeme," chtěl se  rozběhnout do chodby, ale zarazil se, když spatřil Nořin Výraz. „Děje se něco?"
„Ně jsem v pořádku," pokusila se o nevinný úsměv. Balmon jen zakroutil hlavou a nevěřícně na ní přivřel své kočičí oči, otočil se zpět do chodby a rozběhl se. „Balmone, počkej!" seskočila z postele. Rozběhla se chodbou za ním. Když běžela chodbou spatřila už pouze špičku jeho ocasu, jak zahnul do jedné z uliček. Přidala do běhu, aby ho dohnala. Dveře do kterých vešel poznávala. Byla to knihovna. Vstoupila dovnitř. Uvnitř byla už Delia a skláněla se nad stolem. Byla tam položená nějaká mapa. „Tak co se děje?" zeptala se celá udýchaná Nora.
„Azazel se ještě nevrátil," proměnil se do lidské podoby.
„Ale když jsem se s ním bavila, tak mi řekl, že musí někam jít. Bylo to přesně před třemi dny, kdy jsem ho učila o přátelství," podívala se na ně Nora.
„To sice ano, ale měl být pryč jen jeden den," poznamenal Balmon a sklonil se nad mapou vedle Delia.
„Je v pořádku?" problesklo jí hlavou, ale zachovala klid. Podívala se na stolek s mapou. „Co je to za mapu?" přidala se k nim. Delia jí kývla jen a ukázala prstem na čtyři kroužky, které byly vyznačené na mapě.
„Tohle je rozdělení podsvětí," ukázal na první z kruhu. „Delia mi popsala, že když bloudila podsvětím, ledasco se o něm naučila," poklepal prstem na ten kroužek, aby se Nora začala soustředit na to místo kam ukazuje.
„Delio, takže ty pocházíš odsud?" podívala se překvapeně Nora.
„Ano, Delia je jeden z démonů, co jsou v podsvětí," vysvětlil rychle Balmon. Znovu poklepak na místo na mapě, aby všichni přesměrovali pozornost k němu. Nora zaměřila svůj zrak na to místo „My jsme tady a tady ty další čtyři kroužky, jsou další mocnosti," zarazil se.
„Takže?" naklonila hlavu na stranu nechápavě Nora.
„Tohle je Azazelovo panství. Pak je tu Luciferovo," ukázal úplně na severní stranu mapy. „V tomhle podsvětí jsou čtyři mocnosti," ukázal znovu na Azazelovo panství. „Tady je Azazel," postupoval znovu na sever mapy. „Tady Luciferovo panství," přešel prstem na západní stranu. „Tady je panství Enlila."
„Enlil?"
„Další z vládců pekel," přesunul se prstem o kousek níž na jih. „Tady je panství Astaroth. Azazelova sestry. Je to jeho dvojče."
„Dobře. A jaká je pointa toho, proč mi to ukazujete?" zarazila se. „Počkat. Azazel má sestru?"
„Shrneme si to," povzdech si Balmon.
„Ano, Azazel pochází z dvojčat. Má sestru jménem Astaroth. Je taky jedním z vládců pekel. A jak jsem jíž říkal. Jsou tu čtyři mocnosti. Každá se stará o jiný hřích," natáhl před sebe ruku na které měl vztyčené čtyři prsty. Dal tu ruku přímo Noře před obličej. „Azazelova mocnost. Tedy my tady. Azazel se stará o lidi, kteří se nechtějí o nic dělit. Chtějí vše jen pro sebe."
„Takže lakomství."
Na to jí jen Balmon kývl. „Pak je tu Lucifer. Ten se stará o lidi, kteří lační po moci a jsou sobečtí."
„Pýcha," mluvila klidně. Balmon jen sklopil druhý prst ze čtyř.
„Enlil. Ten se stará o lidi, kteří nezvládají své emoce. Většinou jejich pocity vyjadřují nenávist jak k sobě samému, tak i k okolí."
„Hněv," zašeptala tentokrát. „Takže pokud by mě Azazel nezachránil, objevila bych se u Enlila," stále šeptala.
„Ano," podíval se na ní soucitně. Sklopil třetí prst. Stejný obličej na ní hodila i Delia. „A jako poslední je tu Astaroth. Azazelova sestra. Ta se stará o lidi, kteří berou nevěru jako na denním pořádku," sklopil poslední prst a jeho ruka dopadla na mapu uzavřená v pěst
„Smilstvo," její hlas byl ještě tišší. „Doufám, že tam jednoho dne skončí," procedila mezi zuby. Chtěla si to říct jen pro sebe, ale Balmon jí pečlivě slyšel.
„Kdo?"
„Můj bývalý partner. Byl se mnou jen ze soucitu a přesto mě jen využíval a podváděl," zkřivila obličej. „Ale tohle není to nejhorší, co jsem zažila," pokusila se o úsměv. „Tohle byla jen nepodstatná část," zahnala tohle téma do kouta. „Vraťme se k hlavnímu tématu."
Balmon a Delia na ní pořád jen hleděli. Panovalo chvíli v knihovně ticho. „Dobře. Tak proč jsem ti to teď vysvětloval. Máme podezření, že Azazel bude u své sestry. Je to severozápadně od tohoto panství. Musíme Azazela najít."
Delia stále upírala zrak na Noru. Zvedla jednu ruku, aby na sebe upoutala pozornost. Něco začala psát na papír. Balmon se jen na to podíval.
„Noro, jaké to je tam venku? Ptá se tě Delia."
„Všude je jen rudý písek a rudé nebe," odpověděla pohotově. „Jenže jak se tam chceme dostat?"
Delia jen kývla na její odpověď. Byla s její odpovědí pravděpodobně spokojená.
„Musíme jít pěšky. Pěšky tam budeme tak za půl hodiny."
„Počkat, na mapě to vypadá jako pěkný kus cesty," byla z toho zmatená.
„Nezapomínej. Tu jsi v podsvětí," usmál se na ní Balmon.

Tanec s pánem peklaWhere stories live. Discover now