KAPITOLA 60

2.6K 150 11
                                    

Lucifer a Azazel stáli společně rozhodnuti, se jít podívat za jejich otcem. Ani jeden nevěděl, co je bude čekat, nebo kdo je bude čekat. Věděli jen, že mají zakázaný přístup do samotného nebe, ale museli tam, pokud chtějí zjistit, jak zachránit Noru.
    ,,Jsi si jistý, že to chceš riskovat?" zkoušel to Lucifer ještě naposledy na Azazela, aby couvnul.
    ,,I kdybych měl umřít," podíval se na něj s odhodláním.
    ,,Koukám, že jsme na tom stejně," ušklíbl se a vydali se společně na cestu tam nahorů.

    Společně stáli u obrovské zlaté brány. Oba dva se zašklebili.
    ,,Jak v pohádkách," dovolil si uštěpačnou poznámku Azazel. Oba dva se prvně pokusili brány jen dotknout. Nic se jim nestalo. Ale když už se jí pokoušeli otevřít, začalo je jejich madlo pálit do rukou. Poprvé se toho zalekli, ale nevzdávali se. Začali bouchat na dveře.
    ,,Otče!" křičeli oba dva zároveň, aby se k němu mohli dostat dovnitř. Pozlacená brána se po vyslovení jejich volání zlehka pootevřela. Vykoukl na ně z ní malý andělíček.
    ,,Vy dva máte zakázáno sem vstoupit," promluvil k nim jemným hláskem a prohlížel si je od hlavy až k patě.
    ,,Tak hele, ty malej hajzlíku," chytil ho pod krkem Azazel: ,,přiveď okamžitě našeho otce."
    ,,Azazeli, pusť ho na zem. Takhle se k otci nedostaneme," upozornil ho Lucifer.
    ,,Bohužel vás dovnitř pustit nemohu, ale mohu zkusit zařídit, aby se váš otec dostal sem," couvnul andělíček o krok od Azazela, aby na něm nemohl znovu dosáhnout. ,,Počkejte tady," zmizel znovu za bránou do ráje.
    ,,Divný. Šlo to nějak moc lehce," nadzvedl jedno obočí Lucifer, který stále zachovával chladnou hlavu. Společně tam tedy stáli bok po boku a čekali, co se bude dít dál. Nemuseli čekat však dlouho. Brána se otevřela celá dokořán a vyšla z ní prudká záře, která je na chvíli oslepila.
    ,,Otče?" zeptal se Azazel. Však se k němu nesl pouze ženský hlas.
    ,,Azazeli? Lucifere?" podívala se z jednoho na druhého.
    ,,Kdo jsi?" zeptal se Lucifer.
,,Váš otec," pousmála se osoba stojící před nimi. Mohli konečně tu osobu spatřit v celé své kráse, když záře trochu opadla. Stála před nimi žena, která měla na hlavě nasazenou korunu ve tvaru slunce a překrývala jí z části tvář. Nebylo jí vidět vůbec do oči.     ,,Cože?" nechápal Azazel.    ,,Mé děti," rozšířil se jí úsměv na tváři: ,,to jste asi nečekali, že ano?" podívala se z jednoho na druhého.    ,,Takže co jsi vlastně zač?" ptal se tentokrát Lucifer.    ,,Jsem váš otec. Mohu své pohlaví měnit," vysvětlovala jim jemně. ,,Jsem přece Bůh. Váš stvořitel," zarazila se: ,,Ale kvůli tomu tu nejste že? Jste tu ohledně Nory," dokončila svůj výklad.     ,,Ano," přitakal Lucifer. ,,Jak ji dostaneme z propasti zatracených?" přešel hned k věci.
,,Nijak, musí chtít sama se odtamtud dostat," řekla jim rychlou stručnou odpověď. ,,Propast zatracených duší byla původně stvořena pro moje nejstarší děti, které nevyhovovaly dnešním lidem a jejich chování. Zpustošily celou zemi. Doslova ji zničily a já musela začít znovu od začátku," začala jim vyprávět okolnosti propasti zatracených a vysvětlovat jak funguje.
,,Takže kdyby chtěli i tvé starší děti odejít, tak mohou?" vyptával se dál Lucifer. V podstatě mu to bylo jedno. Byl rád, že se hned dozvěděl tu podstatnou věc a to byla ta, že se Nora může odtamtud dostat. Ale jak ji přimět, aby chtěla zpátky?
Jinak na tom nebyl ani Azazel. ,,Má smysl si tento příběh vyslechnout nebo ne?" Vpouštěl všechna nepodstatná slova jedním uchem tam a druhým ven. Podstatná Věc pro něj již zazněla. Hlavou se mu honila stejná otázka jako Luciferovi. ,,Jak přesvědčit Noru, aby šla  zpátky?"
,,To bohužel pro ně není možné. Nejsou nijak spojeni s naší božskou krví," vysvětlila Luciferovi, jeho otázku. ,,Takže jak jsem řekla," na chvíli se odmlčela. ,,Nora, moje zázračné dítě, musí chtít sama se odtamtud dostat," pokusila se uzavřít jejich debatu a odejít, jenže ještě jí zarazila jedna otázka od Azazela.
,,A můžeme se k ní dostat my, anižbysme se nemohli dostat zpátky?"
,,Vy se zpátky dostat můžete, ale nedoporučuji tam chodit. Mohli byste zjistit něco, co vědět nechcete" usmála se na ně naposled a odešla v oslepující záři.

Tanec s pánem peklaWhere stories live. Discover now