KAPITOLA 41

3.4K 195 8
                                    

Astaroth stála u Azazela a držela ho stále za ramena, i když se všichni koukali ven ze dveří. „Myslím, že bychom měli jít za ním," navrhl Enlil a nadzvedl jedno obočí. Astaroth a Eros se na něj jen podívali zvláštním pohledem a nakonec kývli na souhlas. Poté jejich zrak padl na Azazela. Chvíli mu trvalo, než si uvědomil, kdo jako první odletěl z jeho sídla hledat Noru. Shodil ruce jeho sestry ze svých ramen a vyrazil z jeho sídla rychleji než samotný blesk.
„Hmm," zamyslel se Enlil: „to bylo rychlejší, než jsem si myslel," zašklebil se. Astaroth po něm jen střelila naštvaný pohled a vydala se hned za Azazelem. Eros si jen povzdechl. „No co, nemám snad pravdu?" pokrčil rameny Enlil. Eros jen zakroutil hlavou a vyletěl také ven. „Citlivky," povzdech si nakonec i on a vyletěl za nimi jako poslední.

Azazel letěl tou největší rychlostí jakou dokázal. Pod sebou zahlédl své dva služebníky, jak se snaží dál utíkat k místu, kde mohla být Nora. Sletěl k ním dolů. Popadl každého z nich do jedné ruky a letěl s nimi.
„Kde je?" mluvil k nim chladně. Balmon a Delia se jen na sebe ustaraně podívali.
„Leť, můj pane, dál. Je to stále rovně," mluvil sklesle.
Je u propasti zatracených? Jak se tam tak rychle dostala?" zamračil se a ještě ve své rychlosti se mu podařilo přidat. Delia najednou zatahala Azazela za rukáv a ukázala prstem dolů k zemi. Azazel, který se ztratil v myšlenkách si uvědomil, že málem přeletěl propast. Podíval se dolů, kam mířil Dořin prst. Jeho srdce vynechalo jeden úder. Už chápal, co myslela jeho máma, když mu říkala, co je to láska. Potichu přistál kousek od Nory a Lucifera. Položil na zem Balmona a Delii. Přitom se stále díval před sebe. V koutku oka si mohl povšimnout Mazikeen a Lilith. Ty dvě však ignoroval. „Noro," zašeptal její jméno a kolem něj se zvedl vítr, který si začal hrát s jeho vlasy.

Nora ucítila něčí přítomnost. Podle pachu poznala Azazela, proto odvrátila svůj zrak od Lucifera. Podívala se směrem kudy přicházel. Stále si nebyla vědoma toho, že tam stojí nahá jen pod Luciferovým pláštěm. Hlavu měla plnou jiných myšlenek. Pomalu se postavila na nohy, aby mu mohla čelit z příma. Lucifer, ještě než stihla odstoupit, rychle na ní zapnul svůj plášť a chytil jí za ruku, aby v něm cítila oporu a bezpečí tím, že si stoupl mírně za ní.
„Azazeli," pošeptala jeho jméno k němu.
„Azazeli," mluvil k němu hrubě Lucifer.
„Lucifere," odvrátil svůj zrak od Nory a zaměřil se na Lucifera. Pomalým krokem vyšel vstříc dvojici před ním. Nezastavoval se, ale všiml si jejich spojených rukou. Zamračil se a podíval se potom zpět na Nořin obličej. Podíval se do jejich očí. Byly červené od slz, které ronila kvůli němu. Nora mu pohled opětovala. Dívala se mu do očí. V jeho očích mohla spatřit něco, co si myslela, že snad nikdy neuvidí.

Astaroth a ostatní přistáli opodál. Naznačila jim, aby se víc nepřibližovali a pozorovali dění před sebou mezi těmi třemi. Balmon a Delia se k nim přidali. Delia se pořád držela Balmona za ruku. Ve stejný okamžik se pokusila znovu o teleportaci svých myšlenek. Málo kdy se jí to podařilo, ale teď to potřebovala ze sebe dostat. Možná se jí to povedlo tím návalem emocí. „Co když ji už nikdy neuvidíme? Chtěla jsem našemu pánovi pomoci, aby o ní začal bojoval, ale místo toho to dopadlo takto," vzlykla. Balmon sebou jen cukl, protože to bylo poprvé, co uslyšel její hlas ve své hlavě.
„Neboj se. Nepřijdeme o ní. Víš co jsme si slíbili," snažil se jí utěšit a objal jí. Oproti němu byla také maličká avšak byla o pár centimetrů vyšší než Nora.

Nora byla stále v šoku a nemohla tomu uvěřit. Myslela si, že se jí to jen zdá. „Opravdu, Azazeli? Lítost a láska? Co tě tak rychle změnilo?" ptala se sama sebe, protože nebyla schopna jediného slova. Z jejího transu jí probral až Luciferův hlas.
„Azazeli, znovu se tě ptám. O co ti jde? Neudělal jsi už snad toho dost?" mluvil k němu chladně. Azazela jeho otázky a slova ignoroval. Stále se díval na Noru.
„Noro, já..." byl už takřka u nich a chtěl k ní natáhnout ruku.
„Ne," ustoupila o krok dozadu a tím se zády přiblížila k Luciferovi. V jejím pravém oku se znovu objevila slza, která se tam zatím držela a nespadla. Lucifer pustil její ruku a objal jí. Jednou z jeho ruk pootočil Nořin obličej k sobě a donutil jí, aby se na něj podívala.
„Myslím, že toho bylo za dnešek už dost. Sotva si se proměnila. Měli bychom jít," pronesl k jejím rtům. Nadechnul se a zkusil jí políbit. Nora se nebránila. Jen vytřeštila oči a slza, která se držela v koutku jejího oka opustila své místo a zanechala po sobě stopu na její tváři. V jejích ústech ucítila nával chuti pomerančů. V polibku Lucifer roztáhl svá křídla. Přerušil jejich polibek. Podíval se na ní a usmál se. Nora byla stále v šoku. Lucifer pak pozvedl svůj zrak k Azazelovi a ostatním.
„Odcházíme," pronesl rozhodně. Vzal Noru do náruče. „Připravena?" přitiskl si ji k sobě blíž. Nora nebyla schopna jediného slova, tak jen kývla na souhlas a naposledy se podívala na Azazela.
„Sbohem," rozvázal se jí jazyk, při pohledu na něj. Lucifer zamával jeho křídly a vznesl se s Norou nahoru k rudému nebi podsvětí. Azazel zůstal stát zaražený na místě.
Sbohem" zopakoval si její rozloučení pro sebe. Zlomilo ho to a poklekl do písku. Zprudka se nadechnul do plic. „Noro!" zakřičel její jméno a natáhl ruku směrem, kudy odletěla s Luciferem.

Tanec s pánem peklaWhere stories live. Discover now