KAPITOLA 31

3.5K 205 5
                                    

Nora a Lucifer se náhle probrali s transu. Nora urychleně odstrčila Lucifera pryč od svého těla.
„Azazeli?" otočila se směrem ke dveřím vyděšeně. Za Azazelovou postavou spatřila schovaného Balmona a Delii. Koukali mu přes ramena, co se bude dít v knihovně.
„Co se to tady děje?" přistoupil směrem k nim Azazel.
„Jen jsme tančili," podotkl nevzrušeně a celkem i arogantně Lucifer.
„Já viděl spíše něco jiného," zkřivil obličej ještě víc, než už měl. Nora cítila, jak atmosféra houstně. Věděla, že to bude muset nějak ukončit.
„A co jsi tedy viděl?" snažil se ho vyprovokovat dál Lucifer. Věděl moc dobře, že ho to rozčiluje. Odtušil to už od toho jejich prvního setkání společného s Norou.
„Chtěl si jí políbit," procedil mezi zuby a zaťal pěsti.
„Azazeli," zašeptala Nora. Chtěla něco říct, ale po jeho slovech, nenacházela žádná slova. Jen sledovala hádku dvou pánů pekle, kvůli ní. Přestala hádku v půlce vnímat. Viděla pak jen, jak se Azazelova ruka zvedá k Luciferovi. Rychle si stoupla před něj a Azazelovu ruku chytila do své. „Tak dost," zamračila se na něj. „Azazeli, nic se tu nestalo. Pokud ti vadí, že jsem s ním tancovala, tak to rovnou řekni. Nebo," zarazila se.
„Nebo co?" zněl pořád naštvaně. Lucifer se na ně zmateně díval.
„Zatanči si se mnou taky," natáhla k němu ruku. Její hlas se stal jemným a uklidňujícím pro Azazela.
„Tsk," odfrkl si. Zhluboka se pak nadech, aby se uklidnil. Jenže moc to nepomohlo. Měl stále před očima tu scénu, jak se k sobě Nora a Lucifer přibližují. Přesto přijal její ruku.
„Fajn. Počkej minutku." odskočila k Ipodu. Našla píseň, která ji v tenhle okamžik přišla příhodná. Byla jiná než na kterou tancovala s Luciferem. Byla pomalejší a vyjadřovala více emocí a intimitu. Ještě než začala píseň, tak si stoupla zády Azazelovi, jako to bylo u Lucifera. Chytil ji stejně jako před tím Lucifer. V Noře a Azazelovi to vytvořilo malý elektrický šok přes celé tělo. Noro pocítila na zátylku husí kůži. Je možné, že by jí přitahovali oba dva?

I'm flyin'
I'm flyin' high like a bird
But my fluttering wings can't keep you from pullin' me down
Your mama
Your mama says I'm a fool, and yeah, maybe that's true
'Cause I can't stop thinkin' 'bout you

Nora čekala, že bude muset Azazela vést, ale on sám převzal žezlo nad jejich tancem a ladně se s ní hýbal do rytmu. Byla zaskočená s jakou lehkostí s ní tancuje.
Lucifer si jen stoupl ke dveřím, kde stál už Balmon a Delia. Jen na ně hodil vražedný pohled. Bylo mu hned jasné, že dali Azazelovi vědět, že je u něj v sídle. Přece jen to byli jeho pooddaní. Delia měla chuť na něj vypláznout jazyk, jako malé dítě.
Nora i Azazel pocítili z jejich tance intimitu a lehce i vášeň. Sice píseň pojednávala o něčem jiném, ale jejich doteky jim způsobovaly pokaždé elektrický šok. Nora se divila, že knihovna ještě není v plamenech. Podobný pocit zažilla i před chvílí u Lucifera.
Není tohle jen chtíč?" pomyslela si. „Jenže co měl znamenat ten jeho vystup?" stále se ptala sama sebe. „Azazeli?"
„Hmm," měl zavřené oči a užíval si jejich tanec.
„Žárlíš na Lucifera?"
„Žárlit? Co tím myslíš?" otevřel jeho černé oči a otočil si jí k sobě. „Co je žárlivost?" zašeptal.
„Zjednodušeně se jedná o strach ze ztráty osoby, kterou máš rád," nechtěla se jí říkat milované osoby. Znělo by to pro něj pořád stejně. „Často bývá pokládána za míru lásky, kterou cítí jedna osoba k druhé," nakonec to musela říct, protože aby to jinak nedávalo smysl, to co by řekla. Azazel se jen zarazil, ale nepřestal s ní tancovat.
Žárlit na Lucifera?" problesklo mu hlavou. „Proč bych to dělal? Co vlastně k Noře cítím? Je to ona láska, kterou mi popisovala, nebo přátelství? Co ona cítí ke mně a co k Luciferovi?" otočil si jí zpátky k sobě zády a donutil jí, aby se opřela o jeho hruď. Její vlasy zavlály a on pocítil její vůni lesního ovoce. Sklonil se k ní a svou hlavu opřel o její ramena. Jeho tvář se opřela o její.

I'm tryin'
I'm tryin' not to forget my words
'Cause when I'm around you, I tend to keep changin' my mind
I promise
I promise myself not to slip back into old habit
'Cause heartbreak is savage and love is a bitch

Rukou sjel přes její střed hrudí až k jejímu pasu. Každý záhyb jejího těla se mu vrýval do paměti.
Lucifer s ostatními to jen sledovali. Lucifer měl jen zatnutou čelist. Chtěl jí také takhle držet. Štvalo ho, že mu tenhle pohyb dovolila. Nebo by ho snad dovolila, kdyby se o to pokusil? Po dalších pár jejich tanečních krocích to už nevydržel. Hudba už stejně byla pomalu u konce. Rozešel se jejich směrem. Delia a Balmon ho chtěli zastavit, ale ani jeden se neodvážil k němu vztáhnout ruku. Byl už takřka u nich, když hudba skončila. Díval se na ně. Byli otočení k sobě, jako předtím on s ní. Uvnitř sebe bojoval sám se sebou, aby po Azazelovi neskočil.
Delia a Balmon se jen na sebe podívali. Nebyli zrovna moc na větvi z toho, co se před nimi děje. Čekali velkou pohromu a podpálené sídlo. „Koukám, že tu teď leze jeden druhému do zelí," pošeptal k ní Balmon. Delia si jen povzdechla „Děje se něco?" nadzvedl jedno obočí. Delia jen naklonila hlavu na stranu a vytáhla malý notýsek a něco do něj napsala. Balmon si to přečetl. „Měla by být chvíli sama? Jak to myslíš?" Znovu si od něj vzala notýsek. „Aby si urovnala, co ke komu cítí?" Na tohle mu už jen Delia kývla na souhlas. „Je pravda že nejspíš vnitřně bojuje sama se sebou. Je to z ní celkem cítit," dodal.
Lucifer už byl u nich. Roztáhl svá mohutná bílá křídla. Azazel si ho naštěstí rychle všiml a Noru od sebe odstrčil. Nora se jen zastavila u stolku, kde byl položený Ipod. Pozorovala oba dva padlé anděli, jak znovu naproti sobě stojí. Viděla v jejich tvářích, jak se jeden na druhého mračí. Oba dva začali zvedat své ruce.
„Koukám, že jsem přišla právě v čas," zazněl najednou ženský hlas knihovnou.

Tanec s pánem peklaHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin