KAPITOLA⁴⁷ Na správnou stranu

85 9 0
                                    

"Co teda děláš tady? A jako to, že vypadáš tak..."

Jess se zasmála a ukázala rovné zuby. "Azazel není jen tak obyčejný démon," vysvětlila se zamrkáním, "takže jako jeho..." potuleně se pousmála, "spojenkyně... si nemusím vyříznout srdce, abych zůstala mladá."

"Máš pravdu," přitakala Talie kysele, "je lepší se každý měsíc o úplňku koupat v pannenské krvi, protože Azazel ti jistě nějakou tu pannu měsíčně sežene."

Jess se zasmála. "Žárlíš snad?"

"Kdybych chtěla být jeho děvka, lehnu si na záda a roztáhnu nohy," zavrčela Talie a vypila na ex zbytek své whiskey, aby se na ni nemusela dívat. "Dobře... Takže sis našla vlivnýho zmetka a teď co? Proč jsi vlastně tady?"

"Ve skutečnosti tu nejsem kvůli tobě," přiznala Jess rádoby lítostivě a cinkla nehty do skleničky, "ale když jsem slyšela, že jsi ve městě, neodolala jsem."

"Nenapínej mě," odtušila Talie. "Cos tu dělala?"

"Azazel má se Samem zvláštní plány," přiznala sladce a prohrábla si vlasy, "ale nemá čas ho hlídat, tak poslal mě."

"Se Samem Winchesterem?" ujistila se Talie nechápavě; zarazil ji tón, se kterým vyslovila jeho jméno – zvláštní směsice pobavení a znechucení.

"Máme společnou minulost," vysvětlila Jess, jako by ji četla myšlenky, "tedy, měli jsme ji," opravila se, "než jsem před dvěma roky tragicky zemřela při požáru univerzitního kampusu, kde jsme spolu bydleli."

"Zemřela při požáru?" zopakovala Talie dutě. Ten zatracený hajzl! pomyslela si v duchu, ale snažila se na tváři, kterou Jess s úsměvem pozorovala, nic znát. "Azazel moc rád upaluje mladé ženy, že? Přilepené na stropě s rozříznutým břichem."

"Byl to můj nápad," přispěchala Jess spokojeně.

"Jak jinak," zamumlala Talie. "Takže jsi ho špehovala, když utekl od Deana a otce na univerzitu a když Azazel potřeboval, aby se k nim vrátil, předstírala jsi svou smrt stejným způsobem, jakým zemřela jejich matka. Působivé."

"Věděla jsem, že to pochopíš rychle," zavrněla Jess. "Slyšela jsem o tobě dost chvály," odmlčela se, ale nepřestala se usmívat. "Šla jsem za tebou, abych –"

"Já vím," přerušila ji Talie klidně, "a ne."

Teď už Jess ten úsměv stekl z tváře a zahlížela na ni nepřátelsky.

"Azazel je jen na vrcholu pyramidy, ale na trůně chce sedět Lucifer," pokračovala a pevně se ji dívala do očí. "Vím, co má Azazel se Samem za plány a mohla bych vám to překazit, mohla bych jim to říct, nebo se k vám přidat... Ale neudělám ani jedno. Prostě mě to nezajímá."

"Nevíš o co přicházíš," zasyčela Jess. "Lucifer jednou stane na pekelném trůně a až za sebou bude mít celé Peklo, zaútočí na Nebe a vezme si, co mu patří."

"A to je co?" odvětila Talie vysmívačně. "Spálená země a trůn, na který nemá žádný nárok? Má staršího bratra, pokud vím."

"Michaela smete z Nebe stejně, jako to on udělal kdysi jemu!"

"Když bude ve své pravé schránce, Samovi Winchesterovi," přitakala Talie, "ale jen pokud ho donutí, aby s tím souhlasil a Michael má také svou pravou schránku, jak jistě dobře víš. Pokud ti to ovšem Azazel nezatajil."

Jess zasvítily oči pochopením. "Ach tak!" vyhrkla. "Bojíš se, že naše strana nevyhraje? Můžu tě ujistit, že budeš odměněna za to, že budeš –"

"Neposlouchala jsi mě?" vyštěkla Talie podrážděně. "Tohle neskončí dobře pro žádnou stranu. Luciferovým osudem je zemřít rukou svého staršího bratra, ale než se tak stane, tak jejich boj zničí celou zemi. Komu bude záležet na čarodějkách? Bude to boj mezi Peklem a Nebem a my společně s lidmi a všemi ostatními uvízneme mezi anděly a démony."

Zavrtěla hlavou v odmítavém gestu. "Tak to přece není!"

Talie se uklidnila a zase se opřela z křesla, ze kterého skoro vyskočila; musela se ovládnout, aby jí nezatřásla rameny. "Jsi ještě tak mladá!" zamumlala tiše.

Díky magii vypadala na třiadvacet, ale i když její duše byla stará přes osmdesát let, pořád byla dítě, uvězněné mezi špatné sny a ještě horšími dny.

"Můžeš zůstat se mnou," nabídla ji tiše. "Vymyslím kouzlo, které z tebe udělá zase mladou a budeš moct zestárnout, najít si muže a mít děti, nebo tě naučím kouzla, všechna, která dokážeš! Naučím tě proměnit hlínu ve vodu a cín ve zlato!"

Jess zavrtěla hlavou a sklopila oči. "My zvítězíme."

"Vzdej se toho snu, nebo se jednou probudíš a zjistíš, že se proměnil v noční můru," nabádala ji Talie. "A to dřív než si dokážeš představit."

²TALIE: Čarodějky, jež nemají srdceWhere stories live. Discover now