Capitolul 06 - Momentul explicatiilor

138K 4.9K 367
                                    

Capitolul 6

" Kiss me all night don't ever let me go

   I'll never be the same

   If we ever meet again "

                  Timbaland ft. Katy Perry - If We Ever Meet Again

Maya P.D.V.

    "Vai, vai, vai, vai! Stiam ca asta va fi o idee proasta!"

        "Strainul" imi tine mana intr-o stransoare delicata, jucandu-se totodata cu degetele mele. Acest gest atat de simplu si de nesemnificativ reuseste insa sa imi faca mana sa para in flacari. Apropierea aceasta, oricat de inocenta ar fi, imi retrezeste amintiri din noaptea in care aceste brate erau strans incolacite in jurul meu.

        Rosesc si ii arunc o privire de furis. Nu a mai spus vreo vorba de cand m-a salvat de la o intalnire cu podeaua.  Acum ca l-am reintalnit, parca plasa de ceata care ma impiedica sa imi amintesc de el a fost ridicata. Totul este foarte clar acum. Chipul sau hipnotizant, ochii acestia care imita gheata si atingerea sa care imi da fiori. Nici cea mai mare mahmureala nu m-ar putea face sa uit asta.

        Observa ca ma holbez si imi zambeste seducator. Imi intorc capul rusinata si mai rosie ca niciodata. De ce e viata atat de cruda cu mine? Se presupune ca nu iti vei mai intalni niciodata aventurile de noapte si, chiar daca ai face-o, abia daca va veti aminti numele unul celuilalt. Nu ca eu i-as sti numele...

        Selena se apropie de locul unde stau toate cuplurile gata pentru cina. Imi arunca un zambet insistent pe care il ascunde insa repede cu un altul profesional.

" Daca ar sti..."

        Aceasta ne da indicatiile catre salile pregatite pentru noi si incepe sa inainteze cu acelasi mers hotarat si elegant. Spre deosebire de ea, eu pasesc precaut si incet, incercand sa ma gandesc la o cale de scapare din asta. Poate nu isi aminteste! Exact! Cu siguranta nu are nici cea mai vaga idee cine sunt si nu am de ce sa ma ingrijorez! De ce si-ar aminti un tip ca el de mine?

- Hei, un brat ma prinde de talie, oprindu-mi inaintarea.

        Privesc surprinsa la brat si apoi la detinatorul lui. Pare amuzat de expresia mea si un zambet captivant ii apare pe fata. Devin brusc constienta de apropierea dintre noi si rosesc usor. Stransoarea asta delicata reuseste sa ma faca mai incordata ca o stanca, indiferent de cat de inocente ar fi intentiile ei.

- Aici este sala noastra, continua el, privindu-ma cu intensitate si amuzament.

        Nici nu am observat cand restul persoanelor s-au evaporat din jurul nostru. Eram mult prea concentrata pe planul meu. Acum ca urmeaza sa ramanem doar noi doi singuri, imi simt nivelul de optimism scazand brusc.

- Ah, sigur, ii zic plina de entuziasm fals, incercand sa-mi ascund anxietatea cand pasesc in incapere.

        Organizatorii nu s-au zgarcit cand au planificat asta. Sala, luminata slab doar de lumanari si impodobita cu flori albe, are in mijlocul ei o masa rotunda, cu doua scaune opuse. In fundal este o piesa lenta, cantata la pian, care contribuie la tema romantica a cinei. Dar suntem singuri. In afara de chelnerul care asteapta in dreptul mesei zambind, suntem complet singuri.

"Ca tot veni vorba de iepurele din cusca leului..."

        Ma conduce la masa, unde imi trage scaunul ca un adevarat gentleman. Desi sunt surprinsa de gest, murmur un "multumesc" si ma asez fara sa il privesc fix.

The One-Night StandUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum